Győri ETO

"Tudtam, hogy löbbölni fog"

Molnár Péter érezte, hogy állva kell maradnia Simon Attila büntetőjénél.
 
 

Győri ETO

"Tudtam, hogy löbbölni fog"

Molnár Péter érezte, hogy állva kell maradnia Simon Attila büntetőjénél.
 
 
 

Győri ETO

"Tudtam, hogy löbbölni fog"

Molnár Péter érezte, hogy állva kell maradnia Simon Attila büntetőjénél.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délután a Paks otthonában lépett pályára a bajnoki éllovas Győri ETO együttese a Magyar Kupa negyedik fordulójának visszavágóján. A kisalföldiek kényelmes helyzetből várhatták az összecsapást, hiszen az első meccsen, hazai pályán 4-0-ra nyertek. A visszavágón sem termett sok babér a paksiaknak, hiszen 3-2-es győri siker született, így 7-2-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé az ETO. A vendégek kapujában ezúttal Molnár Péter állt, aki nagyban hozzájárult a győzelemhez, hiszen a második játékrészben kivédte Simon Attila tizenegyesét. A szlovákiai magyar hálóőr a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a találkozóról.

– Úgy érzem, hogy a csapat jó produkciót nyújtott, próbáltuk azt a játékot preferálni, amit a gárda a bajnokikon szokott – kezdte a 29 éves kapus. – Ez meg is látszott az eredményen, hiszen sikerült legyőznünk a Paks együttesét. Hosszú idő után álltam újra a kapuban, próbáltam magamból kihozni a maximumot. Sajnos az első félidőben két gólt is kaptam, de szerintem a második játékrészben tudtam javítani, kivédtem egy büntetőt is, és ezzel meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

– Meglepődött, amikor Simon Attila a kezébe lőtte a büntetőt?

– Igazából már többször is játszottunk egymás ellen. Egy Ligakupa-találkozón két-három évvel ezelőtt ugyanígy megcsinálta, hogy löbbölte a büntetőt. Azóta is többször láttam tőle ugyanezt, illetve a kapusedzőmmel is megbeszéltük, hogy lehet, megint emelni fog. Az elrúgás pillanata előtt olyan érzésem volt, hogy állva kell maradnom, be is jött a gondolat, így meg tudtam fogni a tizenegyest.

– Ön is említette, hogy csak ritkán állhat az ETO kapujában, két éve viszont a Siófok játékosaként végigvédte a szezont. Hogy emlékszik vissza erre az időszakra?

– Az említett egyéves siófoki kitérő nagyon jót tett nekem, hiszen ki tudtam magam próbálni az első osztályban. Úgy érzem, bizonyítottam, hogy NB I-es kapus vagyok, és megállom a helyem az élvonalban. Minden játékosnak az a célja, hogy játsszon, hiszen szeretjük ezt a gyönyörű sportágat. Nem feltétlenül pénzért csináljuk, hanem mert szeretjük, legalábbis én így vagyok vele.

– Szasa Sztevanovics többször is nyilatkozta, ha bajnokságot nyer a Győri ETO, akkor visszavonul. Idén erre minden esély megvan. Reménykedik, hogy ezután ön lehet a győriek elsőszámú hálóőre?

– Igen, Szasa már többször is mondta, hogy befejezi. Úgy gondolom, ha minden összejön és bajnokok leszünk, akkor szerintem egy évet még véd. Nem tudom, hogy fogok-e védeni Győrbe. Igazából rajtam is múlik, illetve az edzőn is. Ami biztos, hogy sok idő van még, és addig bármi megtörténhet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.