A Rangadó.hu szakértője

Nem fulladt meg a Fradi

Négy gól, három kiállítás és döntetlen a Kecskemét–Ferencváros meccsen, a 16. fordulóban.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Nem fulladt meg a Fradi

Négy gól, három kiállítás és döntetlen a Kecskemét–Ferencváros meccsen, a 16. fordulóban.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Nem fulladt meg a Fradi

Négy gól, három kiállítás és döntetlen a Kecskemét–Ferencváros meccsen, a 16. fordulóban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szomorú adat: ezúttal is csupán három magyar játékos szerepelt a Ferencváros kezdőjében...

Az első gól már a hatodik percben megszületett: egy szöglet után Alempijevics lőtt tíz méterről, az előtte felugró Póti Krisztián testére pattant a labda, onnan pedig nem sokkal a bal alsó sarok mellé. Az újabb sarokrúgást követően Perics lőtt a hálóba, de lökés miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető. Három perccel később a kecskemétiek is betaláltak: Burgos lépett ki a védők közül, egy ferencvárosi játékos beragadt, a salvadori csatár a hálóba lőtt, de les miatt ezt sem adta meg a bíró. Nagy tévedés volt! A 28. percben megszületett az első érvényes találata is: Burgos szerzett labdát harcosan a tizenhatos előtt Bönigtől, ki is cselezte a németet, és jobbról, 13 méterről a túlsó, alsó sarokba gurított (1-0). Két perc múlva jöhetett volna a duplázás: Salami az ötös sarkától lőtt kapura, de Jova Levente szép mozdulattal védett.

A 39. percben Salami lőtt az ötös jobb oldalától, de ezt is elrontotta, Jova kitenyerelte a labdát az ötös másik oldalán álló Forró Gyulához, aki az üres kapuval szemben állva nem lőtt, így a visszaérő Alempijevics lesodorta a lábáról a labdát. A szünet után, az ötvenedik percben Burgos beadását az ötös túlsó sarkánál Forró megszelídítette, majd ballal nagy erővel a léc alá bombázott (2-0). Víz alá nyomta ellenfelét a KTE, de a Fradi nem fulladt meg! Alaposan felpörögtek az események a hatvanadik perc után: Jenner pontos keresztlabdája után Böde Dániel lőtt hat méterről a bal sarokba (2-1), majd Jenner lőtte el a labdát a hazai kapu előtt keresztbe, az ötös jobb csücskétől. Egyenlítés helyett emberhátrányba került a Ferencváros, mivel Besics megkapta második sárga lapját.

Alempijevicsnek is járt volna a piros, de megkegyelmezett neki a játékvezető, az FTC erőfeszítéseit pedig siker koronázta: a nyolcvanadik percben Bönig baloldali beadását Jenner állítgatás nélkül, 15 méterről a jobb alsóba küldte (2-2). Nem csak a gólok, az emberek száma is kiegyenlítődött: Mohl Dávidnak kellett kiállnia második sárgával. Mindkét csapat a győzelemért rohamozott, kecskeméti részről Burgos bombázott a keresztlécre, Alempijevics a lefújás előtt megkapta a korábban elmaradt piros lapját,

– Megint szerencsém volt ezzel a meccsel! Két jó támadócsapat lépett pályára, az elejétől fogva lehetett látni, hogy mindkettő meg akarja nyerni a találkozót, és ahogy ilyenkor lenni szokott, döntetlen lett – kezdte elemzését a Rangadó.hu szakértője, Arany László, a Debrecen és a Ferencváros egykori kiváló játékosa. – Az első félidőben a Kecskemét irányította a játékot, helyzeteket is kidolgozott, de csak egy gólt tudott szerezni. A második felvonás elején megduplázták az előnyüket a hazaiak, és akkor kellett volna még egy ütést mérniük a Fradira, de ez nem sikerült. Pedig Horváth Ferenc biztosan nem mondta a játékosainak, hogy álljanak vissza. De a Fradi erős, masszív csapat, amely ellen nem szabad hibázni védekezésben, márpedig ez történt: eltolódtak, nem támadták a labdát, Böde Dániel szép góljával pedig visszajött a remény a fővárosiak számára, akik Jenner szép találatával egyenlítettek. A KTE-nek volt egy kapufája a hajrában, a semleges nézők mindenképpen jól szórakoztak, sok néző volt a stadionban, remek volt a hangulat, minél több ilyen meccs kellene a magyar focinak. Érzésem szerint nem volt benne a sok sárga és a piros lap a meccsben, nem tűnt annyira sportszerűtlennek a találkozó.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.