Vasárnapi tutitár

Célkeresztben az NB/I!

A Lombard kikaphat a Viditől, a DVTK meg az Újpesttől...
 
 

Vasárnapi tutitár

Célkeresztben az NB/I!

A Lombard kikaphat a Viditől, a DVTK meg az Újpesttől...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Célkeresztben az NB/I!

A Lombard kikaphat a Viditől, a DVTK meg az Újpesttől...

Lombard-Videoton 2!

Nem hibázhat a fehérvári alakulat, hiszen ha megint nem nyernek Kovácsék, úgy igencsak tetemes hátrányba kerülnének az éllovassal szemben.

Az első tavaszi játéknapot rendezik a hétvégén a magyar bajnokságban. Ma délután a kiesés ellen küzdő pápaiak látják vendégül az egyik bajnokesélyest. A hazaiaknak 16 meccsen 17 pontot sikerült szerezniük. A Perutz Stadionban 3-2-2-es mutatót hoztak össze, így jelenleg a 14. helyen tanyáznak. Pápán a Kaposvárt, a Haladást és a Kispestet sikerült legyőzniük Sekouréknak, az MTK és a Pécs nyert náluk, a Paks és a DVTK ponttal távozott.

A gyenge bajnoki rajtot követően a tulajdonos mensztette Bene Ferencet, és helyére Zsivóczky Gyula került, aki egy kicsit össze is kapta a sárga-feketéket. No, nem kell valami félelmetes sorozatra gondolni, hiszen a pápaiak továbbra is a kiesés ellen küzdenek. De eddig egyelőre eredményesen...

Szűcsék teljesítménye ugyanis meglehetősen hullámzó. A Hali legyőzése után kikaptak a sereghajtónál, majd hármas emberelőnyben sem bírtak a Diósgyőrrel. Ez azért nem éppen kiegyensúlyozott produkcióra vall...

A vendégek kétfrontos küzdelmet vívnak: Sándorék még reménykedhetnek az EL-továbbjutásban, ám esélyük a csütörtöki hazai vereséggel jelentősen csökkent. A nemzetközi szereplés rendesen rányomta a bélyegét a bajnoki szereplésre... A Vidi a forduló előtt mindössze a 4. volt, 15 meccsen 25 pontot szerezve. Idegenben 3-2-1-es a mérlegük, Újpesten, Siófokon és Kaposváron nyertek, Pakson és Pécsen ikszeltek, a Hungária körúton viszont kikaptak.

Október vége óta három mérkőzést nyertek zsinórban Nikolicsék, ám legutóbb nem bírtak a Péccsel a Mecsekalján (0-0). A piros-kékek egyébként sokszor nehezen boldogulnak a felállt védelemmel, ám azt gondoljuk, hogy a pápaiak nem feltétlenül állnak majd be bunkerfocira ezúttal.

A nyitófordulóban nagy meglepetésre ponttal tért haza Fehérvárról a Lombard. A vendégek szereztek vezetést, Nikolics egyenlített, de utána a legjobb lehetőségeket is elpuskázták a hazaiak.

Tavaly és tavalyelőtt is nyert a Videoton ebben a felállásban. És ezúttal sem lesz ez másként, Gyurcsóék nyerési kényszerben lépnek pályára, és a teher nem nyomja le őket. Húzzuk be bátran a vendéget!

Újpest-Diósgyőr 1! +2,5!

Nem használ az edzőváltás a borsodiakon: Szentes Lázár nem igazán tűnik megmentőnek, hiszen korábban is a klubnál dolgozott. A lilák viszont egyre jobban összeállnak...

A 8. fogadja a kilencediket, ráadásul mindkét alakulatnak 20 pontja van. Sőt, hogy még fokozzuk a feszültséget, a mutatójuk is teljesen egyforma: 5-5-5.

A lilák gyengén kezdtek, ám lassan-lassan kezdenek magukhoz térni az újpestiek. És elsősorban a Megyeri úton jönnek az eredmények. Az első fellépését bukta el a gárda (Videoton), azóta csak a Loki és a Pápa tudott pontot csenni Antonéktól. A két legutóbbi vendég rosszul járt a fővárosban: az Eger hármat, a Siófok négyet kapott Kabátéktól. És ha már Kabát Péter került szóba: a lila támadó immár 10 gólnál jár, ellenállhatatlan formát mutat hetek óta!

A vendégekről nem tudunk ilyen sok szépet és jót elmondani: a piros-fehérek a jó rajt után ámokfutásba kezdtek. Eleinte a hazai pályán még hozni tudták az eredményeket Vágiék: saját közönség előtt 5-1-2 a mérlegük, amely elfogadható, ám utoljára október elején sikerült nyerniük Tiszáéknak. Azóta a Pécs ponttal ment haza Miskolcról, a Kaposvár viszont hárommal.

Az elmúlt öt mérkőzésen nem nyertek Luquéék, ráadásul a szerdai kupameccsen gyalázatos zakóba szaladtak bele a piros-fehérek Kispesten: a 4-0-ás kiütés után lemondott Sisa Tibor, ezt elfogadta a menedzsment, és átmenetileg Szentes Lázár szakmai igazgató ül le a padra.

AZ idegenben gyenge gárdánál valami nem stimmel: a keret sokkal többre hivatott, ám a teljesítmény eddig messze elmaradt a várakozástól. Szentes Lázárral nincs különösebb problémánk, de nem gondoljuk, hogy megoldanák ezeket a nem kis gondokat...

A DVTK alig-alig tud gólt szerezni, bár azért biztosan lendíthet majd a gárda támadójátékán, ha Rudolf Gergely végre teljesen egészséges lesz...

Az elmúlt években rendre gólgazdag meccseket hozott a miskolciak újpesti vendégjátéka. Ezúttal is várunk gólokat, ám emellett hazai sikerrel kalkulálunk. A káosz egyelőre nem szűnt meg Diósgyőrben, Elekék nem visznek haza pontot a fővárosból!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.