A Rangadó.hu szakértője

Nem léptek fel a dobogóra

A Videoton nem szerzett és nem kapott gólt a Pécs otthonában az OTP Bank Liga 15. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Nem léptek fel a dobogóra

A Videoton nem szerzett és nem kapott gólt a Pécs otthonában az OTP Bank Liga 15. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Nem léptek fel a dobogóra

A Videoton nem szerzett és nem kapott gólt a Pécs otthonában az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Veszélyesebben kezdett a Videoton, a 18. percben mégis a PMFC előtt adódott gólhelyzet: Horváth Adrián szerzett labdát, majd indította Bajzát Pétert, aki hét méterről, nagy erővel a kivetődő kapust találta el. A negyvenedik percben Mladen Bozsovics kicselezte a tizenhatoson kívül Bajzátot, de közben kis híján elvesztette a labdát közben! A második félidő első említésre érdemes eseményeként a játékvezető reklamálás miatt elküldte a kispadtól Paulo Sousát. A Videoton edzője felment a lelátóra, de a kispad mögött másfél méterre állt meg, tehát a folytatásban is zavartalanul kommunikálhatott a fehérváriakkal. A 62. percben Brachi nemes egyszerűséggel fejbe rúgta (nyakon talpalta) a hazaiak csapatkapitányát, Lantos Leventét. Szándékos, elképesztően durva, barbár jelenet volt, Brachinak esélye sem volt, hogy megjátssza a labdát, mégis magasra emelt lábbal érkezett. Még jó, hogy a hét közepén a fehérvári klubtulajdonos kritizálta a durva kecskemétieket...

A 82. percben egy csel után Nemanja Nikolics bombázott 16 méterről a bal kapufára. A hajrában mindkét kapu előtt adódtak ígéretes lehetőségek, de maradt az igazságos döntetlen. A székesfehérváriak győzelmi sorozata megszakadt – előzőleg egymás után három mérkőzést nyertek –, de így is négy találkozó óta veretlenek a bajnokságban, míg a Pécs már hat fordulón át nem talált legyőzőre. Győzelem esetén a Videoton fellépett volna a dobogó harmadik fokára, de így maradt a negyedik helyen a Győr, MTK, Debrecen trió mögött.

– Nem volt rossz színvonalú mérkőzés! A Pécs a lehetőségei alapján közelebb állt a győzelemhez. Elsősorban Bajzát ziccerére gondolok az első félidőben. Ajtó-ablak helyzet volt, illett volna berúgnia. Egyébként a korábbiakhoz képest jól is játszott a mai meccsen a csatár – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a PMSC egykori kiváló játékosa. – A Videoton támadójátéka csalódást okozott, Nikolics egyéni kísérletei, például a kapufája mellett a többiek nagy veszélyt nem jelentettek a kapura. Az első félidőre ráadásul nagy mellénnyel jöttek ki, láthatóan könnyedébben vették, talán lenézték a pécsieket, a második felvonásra aztán felszívták magukat, látszott, hogy el akarják dönteni a meccset. Végig az volt az érzésem, hogy lesz gól, mert benne volt a mérkőzésben, de sajnos nem lett igazam.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.