Honvéd

Nem fér bele az új rendszerbe?

Vernes Richárd önkritikus, azt mondja, régen volt már említésre méltó momentuma.
 
 

Honvéd

Nem fér bele az új rendszerbe?

Vernes Richárd önkritikus, azt mondja, régen volt már említésre méltó momentuma.
 
 
 

Honvéd

Nem fér bele az új rendszerbe?

Vernes Richárd önkritikus, azt mondja, régen volt már említésre méltó momentuma.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Eger elleni bajnokin (3-1) egy, a Gyirmót elleni Ligakupa-meccsen pedig három gólt szerzett a Budapest Honvéd fiatal középpályása, Vernes Richárd. A húszéves játékos számára remekül indult a szezon, hiszen az Európa Liga-selejtezőben két meccsen is gólt szerzett. A bajnokság negyedik fordulójában a Paks, majd a hetedik körben a Debrecen ellen is betalált, de utána egy ideig nem hallatott magáról, ami az eredményességet illeti. Most azonban úgy tűnik, ismét jó passzban van. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a közelmúltban úgy jött ki a lépés, hogy minden próbálkozása kifelé pattant, de bízik benne, hogy ezek a gólok segítenek visszanyerni a korábbi formáját.

– Hogy sikerült már az első félidőben lerendezniük a Gyirmótot?

– Ugyanúgy komolyan vettük ezt a meccset, mint egy bajnokit. Mi, akik kevesebb lehetőség kaptunk az élvonalban az utóbbi időben, próbáltunk üzenni, hogy mi is itt vagyunk, és játszani szeretnénk – magyarázta Vernes Richárd. – Az volt a taktikánk, hogy egész pályán letámadjuk az ellenfelet, és szerencsére már a második percben sikerült betalálnom. Ez a csapatnak biztonságot, nekem pedig lendületet adott, és sorban dolgoztuk ki a helyzeteket, még maradt is bennünk egy-két gól. A Gyirmót is kulturáltan focizott, nem játszott alárendelt szerepet, csak nem jutott el a kapunkig.

– Keddi mesterhármasát megelőzően már a hétvégi, Eger elleni bajnokin is eredményes volt...

– A nyolcvankettedik percben álltam be csereként, és néhány percre rá sikerült egy beadásból gólt fejelnem. Azért is örülök ennek, mert régen volt már említésre méltó momentumom. A közelmúltban úgy jött ki a lépés, hogy minden kifelé pattant. Bízom benne, hogy ezek a gólok segítenek visszanyerni a korábbi formámat.

– A vezetőedző mivel indokolta, hogy mostanság kevesebb időt ad önnek?

– Az MTK és a Debrecen elleni vereségek után játékrendszert váltottunk, és az új szisztémában csak a második félidőben számít rám. A Kaposvár ellen hoztuk a meccset, ezért megmaradt az új rendszer. Sajnos, amikor beálltam, akkor sem tudtam azt nyújtani, amit a szakmai stáb és a klubvezetés vár tőlem, illetve én is elvárok magamtól. Rosszul szálltam be, de remélem, az Eger-meccsel ez megszakadt. Bízom benne, hogy a Haladás ellen már több időt kapok, de ha nem, akkor sem leszek letörve.

– Szerdán még a Ligakupa-meccs, vagy már a vasárnapi bajnoki volt a téma az öltözőben?

– Minden meccs után a következő napon értékelünk, aztán már az előttünk álló feladatra, jelen esetben a Haladásra koncentrálunk. Az edzőnk elmondta, örül, hogy a fiatalok hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez a Gyirmót elleni mérkőzésen, de a második félidővel nem elégedett. Huszonegy nap alatt hat meccsünk lesz, az a célunk, hogy mindhárom bajnokinkat megnyerjük, a Magyar Kupában pedig jussunk tovább.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.