Nyilasi-gól az Újpest–Fradin!

Az FTC II 2-1-re győzött az Újpest FC B otthonában az NB II 13. fordulójában.
 
 

Nyilasi-gól az Újpest–Fradin!

Az FTC II 2-1-re győzött az Újpest FC B otthonában az NB II 13. fordulójában.
 
 
 

Nyilasi-gól az Újpest–Fradin!

Az FTC II 2-1-re győzött az Újpest FC B otthonában az NB II 13. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A két ősi rivális tartalékjai első alkalommal csaptak össze a másodosztályban. A vendégeknél helyet kapott Grúz Tamás, Busai Attila, valamint Beliczky Gergő is, míg a hazaiaknál Kovács Dániel és Barczi Dávid játszott az első kerethez tartozók közül.

Az első percek mezőnyjátékkal teltek el, a kapuk nem forogtak veszélyben, a labdát közel azonos mértékben birtokolták a csapatok. A kilencedik percben Beliczky cselezgetett az alapvonal környékén, a tizenhatoson belül, de középre gurított labdáját lefülelték, majd kivágták a védők Gárdos elől – tudósít az FTC honlapja. Az első helyzet az Újpest B előtt adódott: egy jobbról belőtt labdát Szabó Bence 12 méterről a kapu fölé lőtt kapásból. Nem sokkal később ismét Szabó lőtt két védő szorításában, de Kunsági bravúrral hárított.

A 17. percben Gárdos bolondította meg a védőjét a jobb oldalon, majd kiválóan helyezte középre a labdát, ahol Nyilasi Bálint érkezett. A középpályás 12 méterről tüzelt, és Floszmann ugyan még bele tudott érni a labdába, de a játékszer végül az újpesti kapuban kötött ki (0-1). A hazaiak játékában is benne volt a gól, de az FTC támadásaiban is volt fantázia: a 21. percben Beliczky lövését fogta az Újpest kapusa. Ezután nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk. A hajrá perceit ugyan a hazai térfelén töltötte a Ferencváros, de több gól nem esett, sőt még helyzet sem nagyon alakult ki.

A második félidő elején Holman került kissé kisodródva ziccerbe, de Floszmann bravúrral védett. A kipattanót Birtalan tűzte rá, de a kapus ismét a helyén volt. Az újpestiek főként ellentámadásokból tudtak veszélyt okozni. Egy ilyen akció végén Barczi Dávid maradt le a labdáról százszázalékos gólhelyzetben. A 62. percben Vass került tiszta lövőhelyzetbe, de tekerését Floszmann elcsípte. A második felvonás kissé visszafogottabb játékot hozott. A vendégek irányítottak, de a tizenhatos vonalánál az újpestiek többnyire meg tudták akadályozni a próbálkozásokat.

A 77. percben Gárdos kapott labdát a jobb oldalon, maga elé tette, majd lövésre szánta el magát. Az életerős kísérlet a felső kapufán csattant. A 83. percben Peszmeg lőtt 22 méterről, és csak centikkel tévedett, labdája a bal felső mellett suhant el. A 85. percben Gárdos tört be a tizenhatoson belülre ziccerben. Lövésébe beleért Floszmann, de a labda a hálóba került (0-2). A vége megint izgalmas volt: előbb Peszmeg harmincméteres lövése fél méterrel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret, majd Gárdos passzolt Peszmeghez, akinek lapos lövése súrolta az oldalhálót. A 90. percben Barczi kapott labdát a jobb oldalon, átvette, majd egy lövőcsellel elfektette a védőt és középre lőtt. Az üresen érkező Rubus három méterről a hálóba lőtt. (1-2)

A kapott gól ellenére az FTC győzelme nem forgott veszélyben, Lipcsei Péter együttese megérdemelten nyert 2-1-re az ősi rivális otthonában.

NB II, 13. forduló

Keleti-csoport

Újpest FC B – Ferencvárosi TC II 1-2 (0-1)
Szombaton játsszák
Orosháza FC – Kazincbarcikai BSC FC, 13:30
Restart-Ceglédi VSE – Mezőkövesd-Zsóry, 13:30
Putnok VSE – Szolnoki MÁV FC, 13:30
Dunakanyar-Vác – Nyíregyháza Spartacus, 13:30
DVSC-DEAC – Vasas SC, 13:30
Vasárnap játsszák
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Szeged 2011, 13:30
Budapest Honvéd-MFA – Békéscsabai Előre 1912 SE, 13:30

Nyugati csoport

Szombaton játsszák
Veszprém FC – Aqvital-Publo Csákvári TK, 13:30
Duna FC Tatabánya – Puskás Akadémia FC, 13:30
Gyirmót FC Győr – Győri ETO FC II, 16 óra
Zalaegerszegi TE FC – Kozármisleny SE, 17 óra
Vasárnap játsszák
Kaposvári Rákóczi II – Bajai LSE-Kalo-Méh, 11 óra
FC Ajka – MVM Paks, 13:30
BKV Előre – SVSE-GYSEV-Goldschmidt, 13:30
Szigetszentmiklósi TK-Erima – Szombathelyi Haladás II, 13:30

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.