Siófok

Saját maguk is keresik az okokat

Kurucz Péter szerint nekik már minden meccs sorsdöntő.
 
 

Siófok

Saját maguk is keresik az okokat

Kurucz Péter szerint nekik már minden meccs sorsdöntő.
 
 
 

Siófok

Saját maguk is keresik az okokat

Kurucz Péter szerint nekik már minden meccs sorsdöntő.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mintegy háromévnyi angliai légióskodás után tért vissza Magyarországra, és igazolt a nyáron az FGSZ Siófok együtteséhez a kapus, Kurucz Péter. Bár klubcsapatával győzelem nélkül áll az OTP Bank Liga utolsó helyén, egyéni érdemeit dicséri, hogy Egervári Sándor behívta a ligaválogatottba. A 24 éves hálóőr erről, a Balaton-partiak szerepléséről, és a külföldi karrierjéről is mesélt a Rangadó.hu érdeklődésére.

– Milyen volt a ligaválogatottnál töltött néhány nap? Hogy érezte magát?

– Egy jó hangulatú összetartáson vettünk részt, jobbára fiatal játékosokból verbuválódott a társaság – kezdte Kurucz Péter. – Videón megnéztük a magyar-török meccs néhány jelenetét, Egervári Sándor elbeszélgetett a játékosokkal, és egymás közti edzések is szerepeltek a programban. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy bekerültem a ligaválogatottba, bízom benne, hogy a jövőben is kapok majd meghívót.

– Mennyire demoralizáló kapusszemszögből, hogy csapata, a Siófok sorra szenvedi el a vereségeket?

– Elég nehéz ez lelkileg is, de próbálom függetleníteni magam ettől. Az adott szituációra koncentrálok, igyekszem segíteni a csapatot a védéseimmel, persze ez nem mindig sikerül úgy, ahogy eltervezem.

– Mi kellene ahhoz, hogy a csapat végre megszerezze első győzelmét?

– Erre a kérdésre már mi is hetek óta keressük a választ. Az okait azonban nem találjuk, mert úgy gondolom, a keretünk nem annyira gyenge, mint amennyire az eredményeink mutatják. A szerencse most már elkezdhetne mellénk állni! A sikerhez ugyanis erre is nagy szükség van. Bátrabb támadójáték is kellene persze ahhoz, hogy gólerősebbek legyünk.

– Sorsfordító lesz a pénteki, Pápa elleni hazai mérkőzés?

– Igazából nekünk már minden meccs nagyon fontos, mindegy hogy az MTK, a Videoton, vagy éppen a Pápa az ellenfél, hiszen mindenki ellen pontot, vagy pontokat kell gyűjtenünk ahhoz, hogy bennmaradjunk. Persze mindig felkészülünk az adott csapat játékából, most is így tettük.

– Visszakanyarodva kicsit a pályafutásában az angliai részhez, másként is alakulhatott volna a sorsa, ha nem szólnak közbe a sérülések?

– Kár ezen töprengeni, mindig az adott helyzethez viszonyítva kell alakítani a dolgokat. De természetesen nem mondtam még le a külföldi szereplés lehetőségéről!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.