Szigetszentmiklós

Segítségért kiáltanak

Vajon mi lehet a Radványi Ádám játékvezető kontra SzTK-Erima ügy hátterében?
 
 

Szigetszentmiklós

Segítségért kiáltanak

Vajon mi lehet a Radványi Ádám játékvezető kontra SzTK-Erima ügy hátterében?
 
 
 

Szigetszentmiklós

Segítségért kiáltanak

Vajon mi lehet a Radványi Ádám játékvezető kontra SzTK-Erima ügy hátterében?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Forrtak az indulatok a Kozármisleny – Szigetszentmiklós (2-1) NB II-es mérkőzésen, hiszen Radványi Ádám játékvezető három vendégjátékost, Barna Zsoltot, Kornis Attilát és Darko Basztovanovot kiállított, illetve Várhidi Péter megbízott vezetőedzőt, továbbá az SzTK kapusedzőjét is elküldte a kispadtól. Az egykori szövetségi kapitány a találkozó után kijelentette, hogy jogi lépéseket fognak kezdeményezni a bíró ellen. Ha hozzávesszük, hogy az elmúlt két mérkőzésen, amit Radványi fújt a csapatnak, szintén volt kiállított SzTK-játékos, akkor különösen érdekes lehet a történet. De hogy mi állhat az ügy hátterében? Erre a kérdésre próbált választ találni a Rangadó.hu, amikor megkereste Potoczki Tamást, a Szigetszentmiklós ügyvezető igazgatóját.

– A Kozármisleny elleni mérkőzésen történtek csak a jéghegy csúcsát jelentik. Személyes háttere van az ügynek, amit nem kívánunk a nyilvánosság elé tárni – vetette fel Potoczki Tamás.

– Mégis, Várhidi Péter azt nyilatkozta, hogy jogi útra terelik a dolgot. Van ennek realitása?

– Segítségért kell kiáltanunk, mert ez így nem mehet tovább, az biztos. Először az MLSZ felé nyitunk, azonban ha ott nem találunk meghallgatásra, akkor polgári peres eljárás keretében fogjuk rendezni a dolgokat.

– Mi a helyzet az edzőkérdéssel? Horváth Ferenc távozása után Várhidi Péter csak megbízott edzőként dolgozik a csapat élén.

– Öt olyan edző van jelenleg, aki megfelelne az elképzeléseinknek, de még egyikükkel sem sikerült megállapodnunk. Valamint tizenöt „önkéntes” edző ajánlkozott, de ők meg nekünk nem kellettek. Kivárunk, nem kapkodunk, hiszen az együttes nagyon jó kezekben van jelenleg Várhidi mester irányításával.

"Elméletben lehetséges"

Mivel úgy tűnik, a szigetszentmiklósiak komolyan gondolják a peres eljárás lehetőségét, megkerestük a sportügyekben mindig jártak és dörzsölt Kolláth György alkotmányjogászt, aki leszögezte, a feleknek inkább a megbékélést kellene választaniuk.

– Természetesen elméletben lehetséges, hiszen a pontos hátterét nem tudjuk a történéseknek. A mérkőzés eredményét azonban ez természetesen megváltoztatni nem fogja. Ha történt olyan atrocitás a felek között, amit büntetni lehet, akkor bíróság elé lehet vinni az ügyet, hiszen ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy futballpályán, az utcán, vagy az operában történt az eset. Azonban én úgy gondolom, hogy nem ez a jó irány, ez csak rossz felé tereli a magyar sportot. A feleknek inkább a megbékélést kellene választaniuk – érvelt Kolláth György.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.