Teremlabdarúgás

Erősen lejtett a pálya!

Krizbai György szerint is erősen véleményes volt a játékvezetés a Cső-Montage meccsén.
 
 

Teremlabdarúgás

Erősen lejtett a pálya!

Krizbai György szerint is erősen véleményes volt a játékvezetés a Cső-Montage meccsén.
 
 
 

Teremlabdarúgás

Erősen lejtett a pálya!

Krizbai György szerint is erősen véleményes volt a játékvezetés a Cső-Montage meccsén.
Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának első fordulójában a címvédő Rába ETO-t fogadta az Üllő FC Cső-Montage gárdája, és 7-1-re alulmaradt. Az eredmény még nem is keltene akkora feltűnést, hiszen a győri klubnál sokkal jobb körülmények vannak, a hazaiak mégis bosszúsak. Szerintük ugyanis a játékvezető döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, hiszen két játékosukat is kiállította, ráadásul a szövetség bónuszként el is tiltotta őket. Gubó János klubelnök közzétett egy állásfoglalást a csapat honlapján, ami az „Érdemes ezt így tovább csinálni?” kérdéssel zárul.

Az üllőiek egyik kiállított játékosa, Krizbai György a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, már az ő esete is véleményes volt, csapattársa, Takács Márton azonban szinte biztosan jogtalanul kapott piros lapot.

– Valóban kicsit lejtett a pálya, a Győr amúgy is jobb csapat, jobb lehetőségekkel, így azonban fikarcnyi esélyünk sem volt jó eredményt elérni – emlékezett vissza Krizbai György. – Erősen véleményes volt a játékvezetés. Az én esetem sem biztos, hogy kiállítást ért, de van olyan bíró, aki ezért a mozdulatért piros lapot ad. A nagyobb baj Takács Márton esete volt, az ő szabálytalansága egyáltalán nem volt súlyos, hiba volt ezt az ítéletet hoznia a játékvezetőnek. Ez döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Úgy érzem, jogos a csapatunk felháborodása.

A meccs összefoglalója

– Következik a Csömör elleni meccs, pénteken. Milyen előjelekkel várják a találkozót, hiszen ön és Takács sem játszhat eltiltás miatt...

– A baj az, hogy nekünk nem az ETO elleni mérkőzés volt a fontos, az eltiltások azonban megnehezítik a további szereplésünket. Amúgy is sérült az egyik alapemberünk, Lantos István, mellé még jött ez a két eltiltás. Ezer sebből vérzünk, de muszáj túljutnunk a nehézségeken.

– Mi lehet a csapat reális célkitűzése a bajnokságban?

– A legfontosabb, hogy ne jussunk a kiesés szélére, ez minimális feltétel. Sajnos dobogós helyezésről álmodozni már évek nem lehet valós a Cső-Montage-nál. A reális célunk talán az lehet, hogy az első hatba kerüljünk. Mindenestre a rajt nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de a továbbiakban talán több szerencsénk lesz és a külső körülmények sem fognak hátráltatni.

Egy szemtanú vallomása

Így látta Gubó János, a házigazda Üllő FC Cső-Montage elnöke:

A 11. percig egyenrangú ellenfelei voltunk az ETO-nak, sőt ez idő alatt talán több nagy helyzetünk volt, mint az ellenfelünknek. Ekkor következett Kovács Gábor játékvezető első fura ítélete, ugyanis Krizbai Gyurit, akinek a szerelésében egy tizedszázaléknyi durvaság sem volt, csak talán picit túlzott akarat vitte előre (képünkön!), piros lappal azonnal kiállította. Következett a 17. perc, amikor Kovács Gábor második sárga lappal kiállította Takács Marcit, aki az én, és többek megítélése szerint nem szerelt szabálytalanul. A szituáció úgy alakult ki, hogy Dróth Zoltán rángatta Takács Marci mezét, és amikor a labda már nem az ő birtokában maradt, feldobta magát.

Az egész cikk, benne megannyi költői kérdés ide kattintva elolvasható!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.