Ajka

Túl jól ismerik egymást

Németh Zoltán számára furcsa volt ellenfélként találkozni régi kollégájával.
 
 

Ajka

Túl jól ismerik egymást

Németh Zoltán számára furcsa volt ellenfélként találkozni régi kollégájával.
 
 
 

Ajka

Túl jól ismerik egymást

Németh Zoltán számára furcsa volt ellenfélként találkozni régi kollégájával.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Döntetlennel mutatkozott be a Duna FC Tatabánya elleni mérkőzésen az NB II Nyugati-csoportjában szereplő FC Ajka új vezetőedzője, Németh Zoltán. A korábban hosszú évekig másodedzőként dolgozó szakember együttese rögtön volt kollégája, Csertői Aurél csapatával mérethette össze tudását.

A bemutatkozás nem sikerült rosszul, hazai pályán döntetlent ért el az ajkai csapat a nyáron alaposan megerősített vendégekkel szemben. Németh Zoltán a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, nagyon nehéz dolguk lesz a biztos bennmaradás kiharcolásáért, de nincs olyan csapat az NB II-ben, akit erősebbnek tartana a sajátjánál, így jó esélyekkel vágnak neki az idei szezonnak.

– Megmondom őszintén, elsőre furcsa volt ellenfélként találkozni Csertői Auréllal – emlékezett vissza a korábban hosszú éveken keresztül Csertői mellett dolgozó szakember, Németh Zoltán. – A meccs előtt összeültünk egy baráti beszélgetés erejéig, de a mérkőzés szóba sem jött, inkább magánjellegű dolgok kerültek előtérbe. A meccs után is találkoztunk, gratuláltunk egymásnak, és nosztalgiáztunk kicsit az elmúlt évek emlékeiből.

– Mennyire kellemetlen ellenfél a Csertői-csapat?

– Auréllal ismerjük egymás taktikai elképzeléseit. Észrevehető volt mindkét csapaton, hogy igyekeztünk meglepni a másikat, nagy taktikai harc zajlott a pályán és a pálya mellett is. Az eredményen azonban látszik, hogy ez nem sikerült, túl jól ismerjük egymást ahhoz, hogy meglepetést okozzunk egymásnak. A helyzetek alapján talán kicsit mi álltunk közelebb a győzelemhez, de összességében elmondható, hogy egy jól felkészített, erős csapat ellen értünk el igazságos döntetlent.

– Jó kezdésnek tartja a hazai pontosztozkodást?

– Értékes lehet ez a döntetlen, ha a következő bajnokinkat – szintén hazai pályán – behúzzuk a Szigetszentmiklós ellen. Nem lesz könnyű dolgunk régi játékostársam, Horváth Ferenc együttese ellen sem, hiszen, hasonlóan a Tatabányához, az SzTK is egy jó erőkből áll. A hazai pálya előnye viszont mellettünk szól, így nem lennék elégedett egy döntetlennel.

– Hosszabb távon milyen eredményre számít a csapatától? Illetve mely együtteseket tartja erősebbnek sajátjánál?

– Előírás Ajkán, hogy az első ötben végezzen a csapat. Az átszervezések miatt csak így harcolhatjuk ki a biztos bennmaradást. A bajnokságban több gárda is megerősödött, ők is ugyanezért a célért küzdenek, erre az öt helyre most körülbelül tíz csapat pályázik reális eséllyel. Végig koncentrálnunk kell, kiélezett, a tartalékcsapatok miatt – akiknél nem tudhatjuk, mikor játszanak vissza az NB I-es játékosok – eléggé kiszámíthatatlan bajnokságra számíthatunk. Egyetlen ellenfelünket sem tartom erősebbnek, minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nekünk kell megnyerni az adott találkozót.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.