Ekkora hibát... Továbbjutás helyett döntetlen!

A magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott Lettországgal a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtorna második fordulójában.
 
 

Ekkora hibát... Továbbjutás helyett döntetlen!

A magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott Lettországgal a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtorna második fordulójában.
 
 
 

Ekkora hibát... Továbbjutás helyett döntetlen!

A magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott Lettországgal a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtorna második fordulójában.

Lettország az első játéknapon csak 2-0-ra kapott ki a világ egyik legjobb csapata, Oroszország ellen. Ebből már sejteni lehetett, hogy a kvartett leggyengébbjeként beharangozott balti együttes mégsem olyan kutyaütő, ahogyan azt sokan gondolják... A házigazda magyar válogatottnak komoly félnivalója nem volt, hiszen csütörtökön remek játékkal verte 5-1-re a letteknél korábban jóval többre taksált Kazahsztánt. A kiváló forma pénteken hat percig tartott. Akkor 2-0-ra vezetett Magyarország, de a második félidő elején már 3-2 volt Lettország javára. A vége döntetlen, pedig a mieink úgy léptek pályára, hogy tudták, egy győzelem biztos továbbjutást jelentene!

Válogatottunk tehát jól kezdte a mérkőzést, a harmadik perben egy szöglet után Csopaki István nyolc méterről, kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot. A hatodik percben Dróth Zoltán a jobb oldalról lőtt kapura, a jobb saroknál érkező Lódi Tamás közelről a hálóba továbbított, kettőre növelve a magyar előnyt. A folytatásban magukra találtak a lettek, és a nyolcadik percben szépítettek is, egy szögletet követően Sustrovs a léc alá bombázott. A 14. percben Dacko érkezett jól egy centerezésre, és közelről megszerezte az egyenlítő találatot. A 15. perctől a vendégek öt személyi hibával játszottak, de a magyar nyomás ellenére megúszták a kisbüntetőt érő hatodik faultot. A félidő utolsó helyzete Gyurcsányi Zsolt előtt alakult ki, de a befejezés nem volt pontos, így 2-2-nél jött a szünet – tudósít az MLSZ honlapja.

A fordulás után a lettek szervezett, erőteljes játékkal némi fölényre tettek szert, és a harmincadik percben egy közvetett szabadrúgás után Zabarovskis megszereztek számukra a vezető találatot. Egy perccel később egyenlíthetett volna Magyarország, de Lódi lövését követően a labda a lécről a gólvonalra, majd onnan a mezőnybe pattant. A hajrá óriási izgalmakat hozott, Frank Tamás bő négy perccel a vége előtt lehozta a kapust, és a 39. percben – a gyöngyösi csarnokot megtöltő nézősereg fantasztikus buzdítása mellett – sikerült egyenlíteni: az emberelőnyt kihasználva, Harnisch Ákos fejezett be pontosan egy szépen kijátszott akciót.

– Talán túlzás azt mondani, hogy egy megnyert meccset rontottunk el, de az igaz, hogy a nagyon jó kezdés után figyelmetlenségeinkkel igazán nehézzé tettük saját magunk számára az összecsapást. A végén az egyenlítéshez minden energiánkra szükség volt, örülök, hogy legalább az egyik pontot megszereztük, már csak azért is, mert véleményem szerint nem érdemeltünk volna vereséget – értékelt a mérkőzés után Frank Tamás.

Teremlabdarúgó világbajnoki selejtező, 7. csoport

Magyarország – Lettország 3-3 (2-2)
Gyöngyös. Játékvezetők: Vasics (szerb), Lumbreras (spanyol)
Magyarország: Pallai – Németh P., Lódi, Dróth, Gyurcsányi. Csere: Reveland (kapus), Tóth Sz., Csopaki, Simon Zs., Dávid R., Harnisch, Simon Á. Szövetségi kapitány: Frank Tamás
Lettország: Bondars – Aleksejevs, Sens, Zabarovskis, Nagibins. Csere: Dobrovolskis (kapus), Atamanukovs, Sustrovs, Dacko, Kolesnikovs, Matvejevs, Lasenko. Szövetségi kapitány: Arturs Sketovs

Gólszerzők: Csopaki (3.), Lódi (6.), Harnisch (39.), illetve Sustrovs (8.), Dacko (14.), Zabarovskis (30.)

Oroszország – Kazahsztán 4–0 (1–0)

Csütörtökön játszották
Magyarország – Kazahsztán 5-1 (3-0)
Oroszország – Lettország 2-0 (2-0)

A csoport állása
1. Oroszország 6 pont
2. Magyarország 4 pont
3. Lettország 1 pont
4. Kazahsztán 0 pont

Az utolsó játéknap programja
December 18. vasárnap
Kazahsztán – Lettország, 16 óra
Magyarország – Oroszország, 18:30

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.