Fantasztikus győzelem a kazahok ellen

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 5-1-re nyert Kazahsztán ellen a világbajnoki selejtező 7. csoportjának első fordulójában, Gyöngyösön.
 
 

Fantasztikus győzelem a kazahok ellen

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 5-1-re nyert Kazahsztán ellen a világbajnoki selejtező 7. csoportjának első fordulójában, Gyöngyösön.
 
 
 

Fantasztikus győzelem a kazahok ellen

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 5-1-re nyert Kazahsztán ellen a világbajnoki selejtező 7. csoportjának első fordulójában, Gyöngyösön.

A házigazda már a szünetre megnyugtató, háromgólos előnyt szerzett, majd a második félidő legelején ugyan szépítettek a kazahok, de Lódi előbb visszaállította a különbséget, végül Németh második találatával még növelte is azt, így a magyarok magabiztos győzelemmel kezdtek, és nagy lépést tettek a továbbjutás felé!

A mérkőzés előtt három játékost köszöntött a Magyar Labdarúgó Szövetség, Tóth Szabolcs és Lódi Tamás nemrégiben 125. alkalommal lépett pályára a válogatottban, míg Gyurcsányi Zsolt 100. válogatottságát ünnepelte. A három játékosnak az MLSZ futsal bizottságának elnöke és alelnöke, Esterházy Márton és Ragadits Ferenc adott át ajándékot – tudósít a szövetség honlapja.

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, az első nagy helyzet a magyarok előtt alakult ki, Dróth Zoltán a felső kapufát találta telibe. Kiegyenlített volt a játék, de támadásban a magyar válogatott jóval meggyőzőbb volt, és a hatodik percben Gyurcsányi Zsolt egy kazah hibát kihasználva meg is szerezte a vezetést. Kazahsztán játéka a hátrány hatására veszélyesebbé vált, de gólt ismét a magyar válogatott szerzett: a 15. percben Gyurcsányi baloldali szögletét követően Németh Péter fejelt a hálóba. A 17. percben már három volt a magyar előny, egy kontratámadás során Dróth Zoltán kapott remek indítást, és a kifutó kapus mellett a hálóba pörgetett.

A második félidőben a mieink átengedték a kezdeményezést a vendégeknek, akik rögtön az első percben éltek a lehetőséggel, és Jeszenamanov jól eltalált lövésével szépítettek. A folytatásban is a kazahok támadtak, míg a magyarok kontrákból próbáltak lehetőségeket kialakítani. A fegyelmezett védekezésnek köszönhetően kihúzták újabb kapott gól nélkül a nyomást, és a 35. percben egy gyors ellentámadás végén Lódi Tamás éles szögből okosan a kapuba emelt. A hajrában a vendégek lehozták a kapusukat, de létszámfölényben sem tudtak gólt szerezni, a magyarok azonban kihasználták, hogy üresen tátongott a kapu, és az utolsó percben Németh Péter saját térfeléről a hálóba emelt, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

– A fegyelmezett védekezésnek köszönhetjük a győzelmet, a játékosok betartották, amit előre megbeszéltünk, és kontrákból fogtuk meg az ellenfelet. Holnap egy újabb nehéz meccs vár ránk, a lettek jó benyomást tettek ránk, és ellenük már egy mérkőzéssel a lábukban lépnek pályára játékosaim – értékelt a meccs után Frank Tamás.

A magyar csapat tehát magabiztos győzelemmel kezdte a gyöngyösi tornát, és ha pénteken nyer Lettország ellen, akkor már biztosan továbbjut az európai rájátszásba.

Ezt követően párokra osztják a mezőnyt, és oda-visszavágós alapon dől el a világbajnoki részvétel joga. A 2012-es thaiföldi világbajnokságon 24 csapat vesz részt, Európa hét válogatottal képviselteti magát.

Teremlabdarúgó világbajnoki selejtező, 7. csoport, 1. forduló

Magyarország – Kazahsztán 5-1 (3-0)
Gyöngyös. Játékvezetők: Massini (olasz), Cachia (máltai) Magyarország: Pallai – Németh P., Lódi, Dróth, Gyurcsányi. Csere: Reveland (kapus), Tóth Sz., Csopaki, Lovas, Dávid R., Harnisch, Simon Á. Szövetségi kapitány: Frank Tamás
Kazahsztán: Samro – Nurgozsin, Szulejmenov, Dovgan, Jeszenamanov. Csere: Peremislin (kapus), Zsamankulov, Taku, Kazakov, Persin, Sorin, Alekszandrov. Szövetségi kapitány: Amirzsan Mukanov

Gólszerzők: Gyurcsányi (6.), Németh P. (15., 40.), Dróth (17.), Lódi (35.), illetve Jeszenamanov (21.)

Oroszország – Lettország 2-0

A további program
December 16. péntek
Oroszország–Kazahsztán, 16 óra
Magyarország–Lettország, 18.30
December 18. vasárnap
Kazahsztán–Lettország, 16 óra
Magyarország–Oroszország, 18.30

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.