Csütörtöki tutitár

Terítéken a G és a H-csoport!

Gólokkal számolunk Bécsben, no és hazai sikerrel. A Birmingham ugyanakkor hiába győz, hiszen nagyon sanszos az iksz Brugge-ben...
 
 

Csütörtöki tutitár

Terítéken a G és a H-csoport!

Gólokkal számolunk Bécsben, no és hazai sikerrel. A Birmingham ugyanakkor hiába győz, hiszen nagyon sanszos az iksz Brugge-ben...
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Terítéken a G és a H-csoport!

Gólokkal számolunk Bécsben, no és hazai sikerrel. A Birmingham ugyanakkor hiába győz, hiszen nagyon sanszos az iksz Brugge-ben...

Austria Wien-Malmö 1! +2,5!

Gólzáport és hazai sikert várunk Bécsben, ahol a tavalyi svéd bajnok vendégszerepel. A hazaiaknak mindenképpen nyerniük kell, hogy életben maradjanak továbbjutási esélyei. Szerintünk nem hibáznak a lila-fehérek, és ismerve a két brigád védelmét, vélhetően lesz három találat a meccsen...

A G-csoportban a Kharkhov már továbbjutott, a Malmö már kizúzott, az AZ és az Austria viszont még küzd a 2. pozícióért. Kétségtelen, hogy ennek megszerzésére nagyobb esélye van a hollandoknak, ugyanis nekik 7 pontjuk van, míg a bécsieknek 5. Otthon az Austria még nem nyert a csoportkörben: a Metalist elvitte mindhárom pontot, az Alkmaarral pedig leikszeltek Karl Daxbacher tanítványai. Idegenben jobban megy (1-1-1), bár úgy tűnik, hogy az 1-2-2-es sor egyelőre kevés az üdvösséghez.

A csapat formája miatt viszont aggódhatnak a hazai drukkerek, ugyanis Barazite-ék nem nyertek három mérkőzés óta a bajnokságban. Kétszer otthon léptek pályára, és sem a Wiener Neustadtot, sem a Mattersburgot nem sikerült elverniük. Ráadásul a Sturm vendégeként egy ötösbe szaladtak bele a lilák! Ez nem túlságosan jó előjel a ma esti mindent eldöntő ütközet előtt.

A feladat adott: nyerni kell, lehetőleg minél nagyobb arányban, és szurkolni az ukránoknak, hogy verjék el, vagy legalább ikszeljenek a hollandokkal. A döntetlennél is nagyon csekély az osztrákok esélye, ugyanis az AZ-nek 6-tal jobb a gólaránya. És épp ezért gondoltuk, hogy lesznek találatok Bécsben!

A Malmönek már régen véget ért a bajnokság, a kék-fehérek már csak az EL-re koncentrálhatnak. Már ha teszik... Ugyanis nehezen elképzelhető, hogy sok kedvük van a derék svéd legényeknek ehhez a tét nélküli mérkőzéshez. Mert ők már biztosan kiestek, mindössze egy pontot gyűjtöttek, igaz, azt épp legutóbb az AZ ellen. A formájukról nem nagyon lehet megemlékezni, ugyanis tétmeccset nem mostanában játszottak. Hajlamosak a sok gólos meccsek vívására, találati arányuk 4-13, két túrájukon eddig hétszer kapituláltak.

Nos, tehát a motiváció dönthet ezen a kilencven percen. És ugye a két gárda védekezése nem éppen catanaggio-jellegű... Ezért húzzuk be bátran a +2,5-ös opciót is!

Birmingham-Maribor 1!

Brugge-Braga x!

Az utolsó szalmaszálba kell belekapaszkodnia a hazai alakulatnak! Ha nyernek a kékek, akkor még matematikai esélye marad a továbbjutásra. Bár halovány a sansz, hiszen ha a Brugge-Braga mérkőzés döntetlen lesz, kiesnek az angolok...

Úgy döntöttünk, hogy a H-csoportot totálisan kivesézzük. A varázsgömbünk szerint nem lesz meglepetés, Belgiumban lesz egy békés remi, a birminghamiek pedig leütik a szlovénokat.

A Club Brugge és a Braga egyaránt 10 pontos, a Birmingham 7-ig jutott, a Maribor pedig mindössze 1 egységet hozott össze. Az angol másodosztályú brigádnak mindenképpen nyernie kellene. Egyrészt mert még nem diadalmaskodott a csoportkörben a St. Andrew's Stadium-ban, másrészt mert erre vannak ítéltetve. Ha ugyanis nem húzzák be a három pontot, mennek a levesbe...

Elméletileg nem lesz nehéz dolguk, hiszen a Maribor a leggyengébb láncszem a kvartettben, egy döntetlenjüket a Bragával játszották otthon, azon kívül csak zakók. Kétségtelen, hogy a két alakulat közül a szlovének vannak jobb formában, ugyanakkor az is vitathatatlan, hogy a Championship erősebb bajnokság a szlovén élvonalnál.

A hazai esély tehát adott, ám a másik mérkőzésen erős a gyanúnk, hogy nem törik össze magukat a felek... Ha leikszelnek, mindenki boldogan mehet haza, nincsenek felesleges izgalmak, nem kell matekozni egy sort. És valljuk be, igazuk is lehet a fiúknak. Mert mindkét egységre a hét végén fontos meccs vár idegenben. A Club Brugge egészen eredményesen futballozik Christoph Daum érkezése óta, és már a második helyen áll. A Braga a 4., és nyilvánvalóan nem akar leszakadni a nagyoktól a téli szünet előtt.

Kedves sporttársak! Az az érzésünk, hogy az angolok becsületbeli ügyként kezelik majd a találkozót, a belgák pedig lepacsiznak a luzitánokkal, és megnemtámadási egyezményt kötnek... Tehát a csoportban lesz egy hazai siker, és egy szalonremi...

Andrew barátunk pedig szoros meccsre számít Udine-ben

Udinese - Celtic, Első félidő eredménye: X @ 2.37

Labdarúgás: Európa Liga 2011/2012
Dátum: 2011-12-15 21:05 CET
Fogadóiroda: Bet-At-Home

Hatalmas a tét a skót csapat számára, hiszen ha nyer akkor továbbjut. Döntetlen és vereség nem jó a Celtic-nek, márpedig az Udinese otthonában nem lesz könnyű dolguk. Legutóbb Skóciában 1:1-re végzett a két fél, tehát ma a Celtic-nek gólratörően kell játszani.

Az olasz gárda 8 ponttal nyeregben érezheti magát a csoport 2. helyén, előnyük 3 pont a Celtic előtt. 2-2-1 mérlegük továbbjutást érhet, még akkor is ha gólarányuk meglehetősen sovány: 6-5. Ma elég nekik egy X is, de gondolom megpróbál győzelemre játszani a Di Natale vezette alakulat, az a biztos. Az első félidőben biztosan nem fognak a skótoknak esni, sőt a másodikban sem, inkább a kontrajátékra és a masszív védekezésre helyezik majd a hangsúlyt. A Celtic-et is inkább úgy ismerem, hogy általában álmosan kezdik a mérkőzéseket. Nem várok tőlük lerohanást, pláne nem az első 45 percben, hiszen elég egy hiba és eltemethetik a maradék reményüket is, mármint ami a továbbjutást illeti.

Bizony nem könnyű csoport ez az I-jelű kvartett: Rennes, Atlético Madrid, Celtic és Udinese. Azért eléggé nagy nevek a futballban, nem is beszélve a játékosok kvalitásáról... Ma ezen az Udinese - Celtic meccsen egyébként is nagyon X szagot érzek, a félidei X-ért pedig csupán 45 percig kell izgulni. Szerintem megéri megjátszani baráti szorzóét!

Tipp: Első félidő X!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.