Szerdai tutitár

Irány Párizs és London!

A PSG-nem muszáj nyernie, és még akkor sem garantált a továbbjutás. A Fulham sokkal jobb helyzetben van: ha győz Martin Jol együttese, biztosan továbblépett a csoportkörbő
 
 

Szerdai tutitár

Irány Párizs és London!

A PSG-nem muszáj nyernie, és még akkor sem garantált a továbbjutás. A Fulham sokkal jobb helyzetben van: ha győz Martin Jol együttese, biztosan továbblépett a csoportkörbő
 
 
 

Szerdai tutitár

Irány Párizs és London!

A PSG-nem muszáj nyernie, és még akkor sem garantált a továbbjutás. A Fulham sokkal jobb helyzetben van: ha győz Martin Jol együttese, biztosan továbblépett a csoportkörbő

Paris Saint-Germain-Athletic Bilbao 1!

Nincs mese, nyernie kell a francia együttesek ahhoz, hogy egyáltalán maradjon némi reménye a továbbjutásra. A piros-kékek egy kényelmes baszk alakulatot fogadhatnak, a hispánok ugyanis már páholyban vannak. Tippünk magabiztos 1-es!

Az F-csoportban a Bilbao már továbbjutott, a Slovan már kiesett, a második pozícióért viszont még dúl a harc a Párizs és a Salzburg között. Mindkét brigád 10 pontig jutott 5 meccs alatt, az összevetésben az osztrákok állnak jobban, egy idegenben szerzett találattal. Nos, a franciák számára "egyszerű" a megoldóképlet: meg kell verniük a baszkokat, és drukkolni kell a szlovák fiúknak, hogy szerezzenek legalább egy pontot a sógorok ellen. Az az igazság, hogy így első ránézésre az első feladat tűnik teljesíthetőbbnek...

A gall kirakatcsapat egyébiránt magának köszönheti, hogy ilyen helyzetbe sodródott. Idegenben még gólt sem tudott szerezni, egy pontot Pozsonyban ugyan szereztek Pastoréék, de ez lehet, hogy kevés az üdvösséghez. A Parc des Princes-ben két sikert arattak, ám most kell egy harmadik mindenképpen!

A bajnokságban a 2. helyen áll Antoine Kombouare csapata, holtversenyben a Montpellierrel. A formájukra sem lehet panasz, hiszen az elmúlt két fordulóban hat pontot kaszáltak. Minden bizonnyal a legjobb összeállításban lép pályára a francia brigád, hiszen a PSG-nél kiemelt szerepe van a nemzetközi szereplésnek.

A Bilbao nyugodtan várhatja az utolsó fordulót, 13 egysége van, csak a Salzburg csent tőle pontot a Katedrálisban. A gárda várhatóan pihenteti majd a legjobbjait, ugyanis szombaton mindenképpen nyernie kell a csíkosoknak a gyengécske Zaragoza ellen. És bizony már régen győztek Llorrentéék! Három bajnoki óta nem sikerült három pontot kasszírozniuk, a Mallorca, Granada, Racing trió ellen azért minden bizonnyal több mint két pontot várt a klubvezetés.

Az az érzésünk, hogy a párizsiak átérzik a mérkőzés fontosságát, és lezúzzák majd a kevésbé motivált baszkokat. Tippünk éppen ezért magabiztos 1-es!

Fulham-Odense +2,5! 1!

A londoni együttesnek nincs más dolga, mint leverni a dánokat. É szerintünk teljesíti is a küldetését a Fulham, méghozzá olyan meccsen, amelyen esik három találat.

Tisztul a kép minden csoportban, így van ez a K-jelű kvartettben is. A Twente letutizta a továbbjutást, azonban a 2. pozícióra még a Fulham mellett a Wisla Krakkónak is van esélye. Papíron...

A fehér-feketéknek 7 pontjuk van 5 mérkőzést követően, a lengyeleknek 6. A Fulham eddig a Craven Cotatge-en a hollandokkal ikszelt, a krakkóiakkal felmosta a gyepet. Idegenben egy dán siker mellett két vereség szerepel a nevük mellett. Pontazonosság esetén a brit csapat megy tovább a lengyellel szemben, ugyanis az egymás elleni eredmény Martin Jol gárdájának kedvez.

Nincs valami remek formában a londoni alakulat: a bajnokságban mindössze a 14., három pontra van a kiesőktől. Az elmúlt héten a Liverpoolt verték Andy Johnsonék, ám a feltámadást gyorsan "feledtették" a fehér-feketék. Szombaton az újon Swansea mért rájuk verést. Valami nem stimmel Dempsey-éknél, egyszerűen képtelenek arra, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsanak. Általában kevés gólos meccseket játszanak, ám most úgy gondoljuk, hogy elsősorban az ellenfél miatt, mégis megzörren legalább háromszor a háló a Craven Cottage-en!

Mert a dán brigád viszont épp arról híres, hogy potyognak a találatok a mérkőzésein. Az EL-től már elbúcsúztak a fiúk, mindössze egy idegenbeli győzelemre (Krakkó) futotta erejükből. A gólarányuk 7-12, 5 találkozójából 4-szer +2,5-ös végeredmény született, egyszer maradtak kettőnél (Fulham 0-2). A bajnokságban döcög a gárda szekere, csak a 8. helyen állnak, igaz, a dobogó sem reménytelen, hiszen 5 egység a hátrányuk a tabella 3. helyén tanyázó FC MIDTJYLLAND mögött. Idegenben 3-3-3 a mérlege. Ami érdekesség, hogy a legtöbb találat a dán bajnokságban az Odense nevéhez fűződik... Az alakulat téli szünetre vonulhat, mert a bajnokság márciusig szünetel. Az az érzésünk, hogy erre az ütközetre nem feltétlenül pörögnek fel a dánok.

Szerintünk jó kis csörte várható, a londoniak hozzák a kötelezőt, és a találkozón esik három gól!

Andrew barátunk az FA kupa mai meccsén keres gólokat

Macclesfield - Chelmsford City, over 2.5 gól @ 1.95

Labdarúgás: FA Cup 2011/2012
Dátum: 2011-12-14 21:05 CET
Fogadóiroda: bet365

Újrajátszásra kerül sor a mai nap folyamán az FA kupában, ugyanis a Macclefield és a Chelmsford 1:1-es döntetlennel zárta az előző mérkőzést, így a szabályok értelmében a párharcot újra kell játszani fordított pályaválasztási feltételek mellett.

A hazai gárdáról már szerintem majdnem minden futball rajongó hallott. Az angol League Two-ban szerepel a gárda, mely a negyedosztálynak felel meg a szigetországban. Hát azért ott sem szerepel túl fényesen a gárda, hiszen 20 fordulót követően a 13. helyen tanyáznak a 24 fős mezőnyben. 7-5-8 21:20 annyit azért elárul, hogy alacsony gólátlaggal rendelkezik a társaság, egészen pontosan 2,05 gól/mérkőzés a mutatójuk ezen a téren. Ez a leggyengébb a mezőnyben. Átlagban tehát egy gólt lőnek és egyet kapnak meccsenként. 4 meccse képtelen nyerni a gárda, ezalatt 3 döntetlent és egy vereséget szedtek össze és ez a sűrű mezőnyben gyors visszaesést eredményezhet. A társaságot Gary Simpson edzi, aki felé egyértelmű elvárás a biztos bennmaradás. Egyetlen gólerős csatáruk Tomlinson, aki eddig 5 gólig jutott, valamint a középpályán néha-néha betalál Draper is, erre eddig négyszer volt példa az idényben. A Macclesfield-nek már volt dolga a kupa előző fordulójában is, akkor idegenben könnyedén intézték el az East Thurrock United gárdáját 3:0 arányban.

A vendég csapat neve már kevésbé csenghet ismerősen: Chelmsford City. A csapat az első fordulóban 4:0-al küldte haza a Telford csapatát, vagyis könnyedén jutott tovább. A csapat amúgy az angol Conference ligában vitézkedik, ott jelenleg a 4. helyen tanyáznak. 19 meccs alatt 9-8-2 36:17 mérleget produkáltak. Átlagosan 2,79 gól esik a meccseiken, mely közel sem a legjobb a mezőnyben. Glenn Pennyfather próbálja kihozni a fiúkból a maximálisat, akik saját erejükhöz mérten szépen és lelkesen futballoznak. Két gólerős csatáruk Ibe és Akurang, akik 4-4 gólt hoztak össze eddig. Mögöttük a középpályán szépen termeli azért a gólokat Rainford (5 gól) és Cornhill (4 gól) is. Sajnos ennél több infóm nincs a lelkes amatőr gárdáról, de az biztos hogy ma mindent megtesznek majd a továbbjutás érdekében.

Az előző meccsen tehát 1:1-re végzett a két csapat. A mai nap folyamán is várok 1-1 gólt mindkét együttestől, emellett azonban a rutinosabb hazaiaktól többet is, ez pedig adja a 3 találatot. A párharc győzte a következő fordulóban egyébként a Bolton csapatával meccsel, ez biztos.

Tipp: over 2,5 gól!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.