Melegebb éghajlatra menne

Preklet Csaba nem szereti a hideget, ezért az NB II-es válogatottal Törökországba vágyik.
 
 

Melegebb éghajlatra menne

Preklet Csaba nem szereti a hideget, ezért az NB II-es válogatottal Törökországba vágyik.
 
 
 

Melegebb éghajlatra menne

Preklet Csaba nem szereti a hideget, ezért az NB II-es válogatottal Törökországba vágyik.

Felemás esztendőn van túl Preklet Csaba. Az olasz Reggina húszéves védője az első félévben a Kecskemét együttesében szerepelt kölcsönben, de nagyon kevés játéklehetőséget kapott. Nyár végén az NB II-es Egri FC-hez került, ahol fokozatosan játékba lendült, és hamarosan a hevesiek egyik kulcsfigurájává vált. Jó teljesítményét a 15. fordulóban góllal koronázta meg, bekerült a keleti válogatottba a másodosztályú gálán, így talán joggal reménykedhet abban, hogy a keretszűkítés után részt vehet a törökországi túrán.

A hátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, számára most a rendszeres játéklehetőség a legfontosabb, és mivel sikeresen felvette a másodosztály ritmusát, tervei szerint a bajnokság végéig mindenképpen Egerben marad.

– A kecskeméti félév nem a várakozásainak megfelelően sikerült, most viszont szépen lassan alapemberré vált Egerben.

– A kecskeméti időszak tényleg nem úgy sikerült, ahogy gondoltam – nyilatkozta a Rangadónak Preklet Csaba. – Úgy éreztem, lehet, hogy elhamarkodott döntés volt hazajönnöm, de mivel nem tudtam volna bekerülni a Reggina nagycsapatába, azt gondoltam, hogy az NB I-ben könnyebb lesz. Az elmúlt félév Egerben mindenképpen pozitívabb volt, bár az elején itt sem sokat játszottam, de aztán már stabil kezdőként szerepelnem.

– Az ön játéktudásának, igényeinek megfelelt a másodosztály? Nem volt visszalépés?

– Az elején még ez is nehéz volt! Aztán szép lassan felvettem a ritmusát. Persze, szeretnék innen majd feljebb jutni.

– Akár már most télen?

– Nem tudom, hogy mi lenne a jó. Az a legfontosabb, hogy játszhassak, tehát több mint valószínű, hogy maradok Egerben, mert itt jól érzem magam, jó a csapat és megfelelőek a körülmények is.

– Ráadásul az utolsó őszi bajnoki meccsen győztes góllal koronázta meg addigi teljesítményét!

– Örülök, hogy így zártam az évet, és sikerült betalálnom! Előtte már meccsről meccsre nagyon értett ez a találat, és az is nagyon fontos, hogy győztes gól volt a Mezőkövesd ellen!

– Meghívót kapott az NB II-es kelet–nyugat gálameccsre, amelyen jól teljesített!

– Jól érzetem magam, jó volt újra válogatott mezt magamra ölteni. Sok NB I-es klub vezetője és sok megfigyelő volt ott. Megnézték a fiatal játékosokat, hogy kiket lehet az élvonalba vinni. Nem teljesítettem rosszul, nagyon szeretnék menni Törökországba az NB II-es válogatottal, remélem, bekerülök a keretbe.

– Azon kívül mi a programja a következő hónapban?

– Péntek délelőtt lesz az utolsó edzésünk Egerben, utána pedig egy közös ebéd jelenti az évzárót. Január elején találkozunk újra, közben szerintem elmegyek egyet pihenni a barátnőmmel melegebb éghajlatra, mert nem szeretem a hideget! Kaptunk külön edzésprogramot a klubtól, ezt mindenképpen elvégzem, és a haverokkal elmegyek focizni, mert nem szeretném nagyon elveszteni azt a kondíciót, amelyet felépítettem az őszi szezonban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.