Szombati tutitár

El Classico: óriások csatája Madridban

A spanyol rangadó mellett az Inter-Fiorentina mérkőzésnek jártunk utána. Madridban és Milánóban is inkább a hazaiaknak szavazunk bizalmat, no és természetesen gólokkal is kalkulálunk!
 
 

Szombati tutitár

El Classico: óriások csatája Madridban

A spanyol rangadó mellett az Inter-Fiorentina mérkőzésnek jártunk utána. Madridban és Milánóban is inkább a hazaiaknak szavazunk bizalmat, no és természetesen gólokkal is kalkulálunk!
 
 
 

Szombati tutitár

El Classico: óriások csatája Madridban

A spanyol rangadó mellett az Inter-Fiorentina mérkőzésnek jártunk utána. Madridban és Milánóban is inkább a hazaiaknak szavazunk bizalmat, no és természetesen gólokkal is kalkulálunk!

Real Madrid-Barcelona 1 (x)! Mindkét fél betalál: Igen!

Az El Classico természetesen nem hiányozhat a mai étlapunkról. Azt gondoljuk, hogy a támadófoci diadalmaskodik majd ezen a szép szombati estén, mindkét fél betalál majd, és elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a katalánok elviszik mindhárom pontot a Bernabeuból!

Nézzük a szikár tényeket. Vezet a Real Madrid, előnye három pont és egy elmaradt meccs a Barcával szemben. Mourinho mester alakulata 14 mérkőzésen 37 pontig jutott, a fővárosban nem hibázott, 6 ellenfelét végezte ki, gólaránya saját közönsége előtt 28-7. A legjobban még a Getafe járt, a másik madridi együttes megúszta kétgólos veréssel. Az ellenfelek rendre összeomlottak a fehérek rohamaitól, Higuain, Ronaldo, Benzma és Di Maria egyszerűen minden védelmet összekuszáltak. A portugát stratéga munkája úgy tűnik, most kezd beérni, hiszen Pepéék játszi könnyedséggel verik riválisaikat, legyen szó a La Ligáról, vagy akár a BL-ről. A portugál szakember még nem döntött a kezdőcsapatról, ám kellemes problémákkal kell szembesülnie. Higuain vagy Benzema kerüljön be a kezdőbe? Édes gondok ezek, valljuk be őszintén...

A Barca a vesztett pontok tekintetében hat pontos lemaradásban van az ősi riválissal szemben. Ez a hátrány természetesen nem behozhatatlan, ám üzenetértékű. Mert ilyen szituval még nem nagyon találkoztak Puyolék. A katalánok 34 egységi jutottak, vendégségben 2-3-1-es sort hoztak össze, amely valljuk be férfiasan, nem éppen veretes mutató. A vereség a Getafe otthonában csúszott be, de nem sikerült nyerniük Villáéknak San Sebastianban, Valenciában és Bilbaóban sem. És az előre játékban adódik nagy probléma, mert míg a Nou Campban 39-szer, addig a túrákon mindössze 8-szor voltak eredményesek Messiék.

És, ha már az argentin sztár szóba került. Minden bizonnyal Messi-Ronaldo párharcként is aposztrofálják sokan a mai El Classicót, hiszen mindkét támadó 17 találatnál jár már. Az egyik oldalon Di Maria az assziszt-király, addig a másik oldalon Fabregas igyekszik kihagyhatatlan helyzetben hozni a csatárokat.

Az elmúlt néhány esztendőben inkább a Barca felé billent a mérleg nyelve. A katalánok sorra nyerték a bajnoki címeket, a Real csak asszisztált Xabiék parádéjához. Ám most mintha változott volna a helyzet. A Madrid tűnik egységesebbnek, és Özilék immár csapatként működnek.

De akkor mit is várunk ma este? Igazi futballcsemegét! Ez alatt azt értjük, hogy Valdes és Casillasis egyszer biztosan kapitulál. És a Bernabeu népe várhatóan belehajszolja majd a győzelembe a fehéreket! Egy ikszet még odatehetünk a biztonság kedvéért, ám összességében inkább a hazaiak sikere felé hajlunk!

Internacionale-Fiorentina 1! +2,5!

Megtörik végre az Inter rossz szériája, és a kék-feketék otthon tartják a három pontot az idegenben gyengécske Fiorentina ellen.

Rájár a rúd szegény milánóiakra: ugyan továbbjutottak a BL-ben, de búcsúzóul kikaptak otthon a moszkvai seregtől, a bajnokságban esnek-kelnek, de inkább esnek mostanság, ráadásul sérülések mellett még eltiltás is nehezíti szegény Ranieri mester dolgát a szombat esti összecsapás előtt. A brigád mindössze a 15. helyen tanyázik, 12 fellépésén 14 egységet megszerezve. Ultra ciki, legjobban így tudjuk jellemezni a kék-feketék eddigi teljesítményét. Szabályosan produkálnak eddig, a San Siróban és a túrákon is egyaránt 2-1-3-as sort összehozva. Meglepő vereségeket szenvedtek Zanettiék eddig odahaza: az Udinese és a Nápoly például úgy vitte el a három pontot, hogy Militóék még gólt sem rúgtak az ellenfelüknek...

Én, mint említettük, nem igazán vannak jó passzban Cambiassóék: előbb az Udine nyert Milánóban, majd a CSKA vitte el a három pontot; igaz, e zakó már nem veszélyeztette Ranieriék továbbjutását. A Serie A-ban mindenképpen javítaniuk kellene a fiúknak, hiszen az Európa ligás helyektől már hat egység a lemaradásuk. Tetézi a bajt, hogy Lucio, Chivu, Sneijder és Muntari sérült, Zanetti pedig eltiltását tölti...

A Fiorentina eseménydús mérkőzésen diadalmaskodott a Roma felett: a lilák 3-0-ra verték a farkasokat, akik végül hét mezőnyjátékossal fejezték be a találkozót. Sikerükkel a 10. helyre jöttek fel Gillardinóék, pontjaik száma pedig 16. Odahaza erősek 4-2-1 a mérlegük, vendégségben viszont 0-2-4 a soruk, és csak egyetlen egyszer voltak eredményesek! Formájukra e kettősség jellemző, tehát otthon izmoznak Joveticék, vendégségben viszont igencsak visszafogottan teljesítenek. Delio Rossi Montolivóra, Kroldrupra és Cassani szolgálataira nem számíthat, ugyanis ők sérültek még.

Az elmúlt esztendőkben nem sok babér termett a lila-fehéreknek az Inter vendégeként. 2000 óta minden alkalommal kikaptak! Nos, bár ezer sebből vérzik az Inter, most mégis bizalmat szavazunk Mottáéknak! Nyernek a hazaiak, és most valahogy azt is érezzük, hogy a meccsen lesz három találat. Nem lepődnénk meg, ha a firenzeiek is betalálnának, de ez kevés lesz az üdvösséghez!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.