Lehet, hogy tönkremegy az élete!

Majdhogynem egy előrehozott büntetés is lehet az előzetes letartóztatás Aczél Zoltán számára, miközben jogerősen még nem mondták ki a bűnösségét!
 
 

Lehet, hogy tönkremegy az élete!

Majdhogynem egy előrehozott büntetés is lehet az előzetes letartóztatás Aczél Zoltán számára, miközben jogerősen még nem mondták ki a bűnösségét!
 
 
 

Lehet, hogy tönkremegy az élete!

Majdhogynem egy előrehozott büntetés is lehet az előzetes letartóztatás Aczél Zoltán számára, miközben jogerősen még nem mondták ki a bűnösségét!

Aczél Zoltán ügyvédjei, Dr. Czeglédy Csaba és Dr. Lehóczky Dávid válaszoltak az újságírók kérdéseire a Haladás-vezetőedző tárgyalásának szünetében.

– Hárman-négyen dolgoztunk szinte egész éjjel, és egy nagyon részletes indítványt tettünk, mellékletekkel, és gyakorlatilag ezen mentünk most végig.

– Meg sem keresték védencüket a játékosok, tehát teljesen hamis a gyanú?

– Aczél Zoltán személyiségével ez nem összeegyeztethető! Jelentette volna! Sokkal kisebb vétségért is tett ki játékost a csapatából, és aki vele dolgozott, az ezt pontosan tudja. Az ügyészség – nagyon helyen – részletes nyomozást folytat az ügyben. A sportszeretőket valószínűleg nagyon durván bántja az, hogy játékosok elcsalnak meccseket. Az ügyészek teszik a dolgukat, kíváncsiak voltak arra, hogy Aczél Zoltán tud-e valamit, de nem tud. És amiről nem tud, arról értelemszerűen nem tud beszélni.

– Állítólag ötszáz magyar játékos is érintett lehet a bundabotrányban...

– Az MLSZ a feljelentéséhez kétszáz játékos nevét tartalmazó listát csatolt. Vezetőedző például ezen a listán nem szerepel, tehát Aczél Zoltán neve sem.

– Aczél Zoltántól kérdeztek-e vétkes játékosokról? Neveket? Befolyásolt mérkőzéseket?

– Nem, ilyen kérdést nem tettek fel.

– Az ügyészség akkor mire alapozza a gyanút?

– Ez jó kérdés, nekünk csak tippjeink vannak, és minden nem tudunk megosztani. Az ügyészség nem nyilatkozott minden kérdésben. Most is kiderült, itt, a meghallgatáson, hogy vannak, lehetnek olyan iratok, okiratok, amelyek őszerintük megalapozhatnak gyanút, ezt mi nem tudjuk egész pontosan megítélni.

–Vártak-e neveket Aczél Zoltántól, lehet-e ez a szabadlábra helyezés feltétele?

– Nem kérdezte semmilyen más mérkőzésről vagy játékosról az ügyészség. Ha Aczél Zoltán úgy dönt, akkor a gyanúsításának a jegyzőkönyve fel fog kerülni az internetre, ehhez majd az ő beleegyezése kell. Akkor majd mindenki láthatja, hogy semmiféle ilyen kérdés nem hangzott el a csütörtöki, háromórás meghallgatáson. Egyébként ügyfelünk áll a hatóság rendelkezésére, csak azt tudni kell, hogy ha őt előzetes letartóztatásba helyezik, akkor az öttagú családnak nem lesz kenyere a következő hónaptól, tehát ez azért neki egy elég súlyos helyzet az ő szempontjából. Lehet, hogy tönkremegy az élete. Egy edző, aki harminc napig előzetesben ül, nehezen tud dolgozni. Tehát ez egy súlyos kérdés a bíróság részéről. Majdhogynem egy előrehozott büntetés is lehet, miközben jogerősen még nem mondták ki ügyfelünk bűnösségét! Nem csak az ő esetében, ez egy általános probléma sajnos. Egy embernek a karrierje véget érhet... Az ügyészség a csütörtöki kihallgatás során egyébként emberileg korrekten járt el.

– Tett-e terhelő vallomást valaki Aczél Zoltánra?

– Ez egyértelmű! Az én saját véleményem szerint Sütő László, illetve Horváth Gábor. Természetesen nekem nem kell következtetéseket levonnom semmiből, de Sütő szabadlábon van...

– Ön szerint milyen érdeke fűződik a két játékosnak ahhoz, hogy az ön védencét bemártsa? A hamis vádat, a rágalmazást büntetik...

– Ez sem életszerű. Senki sem hülye, mi sem. Nem tartjuk életszerűnek, hogy miért vádaskodnának, de van olyan helyzet, amikor az ember bárkit bemárt, ha azt tartja érdekének.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.