Aczél Zoltánt őrizetbe vették!

A Haladás vezetőedzőjét a Videoton elleni kupameccs után megbilincselve vitték el a rendőrök.
 
 

Aczél Zoltánt őrizetbe vették!

A Haladás vezetőedzőjét a Videoton elleni kupameccs után megbilincselve vitték el a rendőrök.
 
 
 

Aczél Zoltánt őrizetbe vették!

A Haladás vezetőedzőjét a Videoton elleni kupameccs után megbilincselve vitték el a rendőrök.

A Videoton–Haladás Magyar Kupa-mérkőzés után őrizetbe vették Aczél Zoltánt a szombathelyi csapat vezetőedzőjét. A rendőrség emberei megbilincselték, majd betessékelték egy szobába. Több mint egy óra elteltével szirénázó rendőrautóval Budapestre szállították.

Az őrizetbe vételt vezető nyomozó rendkívül szűkszavúnak bizonyult, ezért a Rangadó.hu helyszínen tartózkodó munkatársa Fazekas Gézához, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjéhez fordult, aki a telefonos érdeklődésére megerősítette, hogy a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben szerdán történtek nyomozati lépések, amelynek keretében Székesfehérváron a Magyar Kupa-mérkőzést követően előállították az egyik NB I-es labdarúgócsapat edzőjét. Ennek ugyanakkor nincs köze a szerda esti találkozóhoz, és a két résztvevő csapathoz.

Konkrét nevet a szóvivő nem említett, azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az előállított személlyel kapcsolatban bűncselekmény alapos gyanúja vetődött föl! Hozzátette, csütörtökön áll módjában bővebb tájékoztatást adni az előállítással kapcsolatban, mert a gyanúsítottat este Budapestre szállították, ahol csütörtökön hallgatják ki. A szombathelyi klub megtiltotta a játékosoknak a nyilatkozatot, a vezetők pedig csak azt követően kívánnak reagálni, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kiadja közleményét az eset kapcsán.

A Nyugat.hu rendőrségi forrásból úgy értesült, Sütő László szabadlábra helyezésének volt az ára az, hogy vallomást tegyen korábbi edzőjére, Aczél Zoltánra. A tréner családja dr. Czeglédy Csabát bízta meg a jogi képviselettel. Az ügyvéd elmondta, hogy vállalta a feladatot. Beszélt a nyomozást vezető főügyésszel, az edző gyanúsítotti meghallgatása csütörtök reggel 9 órakor lesz, s természetesen az ügyéved is részt vesz rajta!

Aczél Zoltán – aki 2008 és 2010 között a válogatott másodedzője volt Erwin Koeman szövetségi kapitány irányítása alatt – először a REAC-nál dolgozott vezetőedzőként az élvonalban, később 2008 decemberétől 2009 nyaráig a Siófok trénere volt. Ebben az időszakban – a Központi Nyomozó Főügyészség korábbi közleménye szerint – a Siófok három meccsének is megpróbálták befolyásolni az eredményét: a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd–Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, a 2009. április 25-én rendezett Siófok–Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott Zalaegerszeg–Siófok (5-3) NB I-es meccset próbálták megvenni a bűnszervezet tagjai.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor, Sütő László, és Andruskó Attila labdarúgókat, továbbá Kugyela Zsolt FIFA-licences játékos-ügynököt már korábban őrizetbe vették a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.