Méltatlan szezonzárás Diósgyőrben

A Diósgyőr hazai pályán 3-2-re kikapott a Ferencvárostól az OTP Bank Liga 17. fordulójában.
 
 

Méltatlan szezonzárás Diósgyőrben

A Diósgyőr hazai pályán 3-2-re kikapott a Ferencvárostól az OTP Bank Liga 17. fordulójában.
 
 
 

Méltatlan szezonzárás Diósgyőrben

A Diósgyőr hazai pályán 3-2-re kikapott a Ferencvárostól az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Hivatalosan nem volt jegyárusítás a kapunyitás előtt, azonban a feketézők több kombinált belépőt is értékesíteni tudtak. Az eredetileg 2300 forintos jegyeket 10000 forintért adták tovább. A hazaiaknál Dobos Attila, Francisco Gallardo és George Menougong hiányzott sérülés miatt, a vendégektől a cserekapus, Marko Ranilovics. Érdekesség, hogy a naptári év utolsó magyar bajnoki meccsén, a nagy rangadón a két együttes kezdőjében összesen nem volt egycsapatnyi magyar játékos...

A várakozásoknak megfelelően félelmetes volt a hangulat, és a csapatok is élénken kezdtek. A 13. perben Józsi György távoli lövése alig ment a kapufa mellé. A 17. percben Tisza Tibor szöglete után Junior mellől Seydi fejelt a Ferencváros kapujába (1-0). Egy perc múlva Hakola lőhetett volna nagy helyzetben, de csapattársa, Somalia megzavarta, így odalett a lehetőség. A 24. percben elképesztő góllal egyenlít az FTC: Gal hazaadása után Rados luftot rúgott, a labda megpattant egy göröngyön, így Somalia a kapuig gyalogolhatott (1-1)!

Az egyenlítés után a Ferencváros tovább rohamozott, és percekre beszorította a házigazdát. A 39. percben Luque szerzett labdát Klein elől, nagyjából 35 méterre a vendégkaputól. Vezette néhány pillanatig, majd húsz méterről irgalmatlan nagy jól lőtt (2-1)! Hiába, ez az ő védjegye... A 44. percben Hakola ment el a jobboldalon, éles szögből, a tizenhatos sarkától lőtt, de Rados ki tudta ütni.

A focinews.com beszámolója szerint ez a mérkőzés sem múlt el atrocitás nélkül. A Fradi-szurkolók közé civil ruhás biztonságiak vegyültek, majd elkezdtek provokálni, verekedni, ártalmatlan szurkolókat ütni-verni. Ezen felbuzdulva elindultak a helyi biztonsági szolgálat emberei is, és ők is ütni-verni kezdték a szurkolókat válogatás nélkül, illetve könnygázt is bevetettek. Helyszíni beszámolók szerint súlyos sérültek is vannak!

Az 52. percben Pölöskey Péter kapott labdát Balog Zoltán nagyon hosszú ívelése után, Vadász Viktor mellett ideje és helye is volt, így levehette, csinálhatott egy cselt, és a kapuba lőhetett. Meg is tette (2-2)! Az ismételt egyenlítés után többet volt a vendégeknél a labda, ők kezdeményeztek inkább. Az 58. percben Abdi végzett el gyorsan egy szabadrúgást, Somáliát ugratta ki, aki higgadtan gurította el a labdát a kimozduló Rados lábai között (2-3). Ez a találat a hazai játékosok után a diósgyőri szurkolókat is megfogta, hosszú percekig csak a fővárosi drukkerek hangját lehetett hallani, hiába buzdította a nézőket a helyi műsorközlő.

A 76. percben Balog Zoltán fellökte a kapu felé nyargaló Seydit a tizenhatos csücskénél. Az eset a vonalon kívül történt, így tizenegyes nem járt érte, és mivel Luque sérülés miatt ekkor már nem volt a pályán, a szabadrúgást nem tudta gólra váltani a DVTK. Ezzel egy időben a hazai szurkolók között is kitört a verekedés. A 83. percben Hakola szabadrúgása után Klein a gólvonaltól egy méterre fejelhetett, de a labda keresztbe elsuhant, az érkező Pölöskey nem érte el. Egy perccel később Abdi sípszó utáni labdaelrúgásért megkapta második sárga lapját, tehát a pirosat is!

A Ferencváros nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten győzött. Az újonc Diósgyőr remekül szerepelt az ősz meccsein, pláne hazai környezetben, ez a búcsú méltatlan volt az eddigi produkcióhoz.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.