Hazai botlását idegenben javította a Győr

A Győri ETO FC 3-1-re győzött az Újpest otthonában az OTP Bank Liga 17. fordulójában.
 
 

Hazai botlását idegenben javította a Győr

A Győri ETO FC 3-1-re győzött az Újpest otthonában az OTP Bank Liga 17. fordulójában.
 
 
 

Hazai botlását idegenben javította a Győr

A Győri ETO FC 3-1-re győzött az Újpest otthonában az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

A hazaiaktól Vermes Krisztián, Litauszki Róbert, Simon Krisztián, Dvorschák Gábor és Egerszegi Tamás is sérült, a győriek részéről Ji-Paraná, Simon András és Vladimir Djordjevics hiányzott. A Győr az első hazai veresége, az újpest viszont első idegenbeli győzelme után készülődhetett erre a meccsre.

Az ötödik percben Rajczi Péter lőtt szabadrúgásból kevéssel a kapufa mellé. Egy perccel később Kiss Zoltán távoli lövése a másik kapufa mellett suhant el, ugyancsak néhány centivel. Aktívan és veszélyesen kezdett az Újpest! A 11. percben Fehér Zoltán előbb egy szöglet után mentett az ötösön, majd egy beadást is hárított a tizenegyes pont előtt. A 15. percben Takács Ákos becsúszva próbálkozott gólszerzéssel, de Balajcza Szabolcs kivetődve mentett. Egy perc múlva Koltai Tamás lőhetett hat méterről, középről, kapásból, de a kapufa mellé ment a labda.

A 22. percben Ahjupera az ötös sarkáról lőhetett volna, de Pollák Zoltán becsúszva szerelt. A negyvenedik percben Nikola Trajkovics lépett ki a leshatáron, a szélről begyalogolt középre, a tizenhatoson belülre, csinált egy cselt, majd a védők és a kapus mellett a hálóba lőtt (0-1). Az újpestiek jó kezdése után kiegyenlítetté vált a játék, számottevő gólhelyzet nem alakult ki, a mezőnyben viszont nagy volt a küzdelem. A kisalföldiek, nem érdemtelenül szereztek vezetést egy remek egyéni megoldásnak köszönhetően, hiszen az első félidő vége felé már többet birtokolták a labdát.

A 48. percben Lázár Bence lőtt laposan, meglehetősen veszélyesen, de Stevanovics kapus vetődve védett. Az 52. percben Trajkovics megint remekül futott el a szélen, középre adását Balajcza szedte fel vetődve a berobbanó győri támadók elől. Az 58. percben Lipták Zoltán addig késlekedett, ameddig Jarmo Ahjupera megkaparintotta a labdát, nagyjából 13 méterre a kaputól! Az észt játékos nagy helyzetben nem lőtt, várta, hogy szabálytalankodjanak vele szemben, és eleshessen. Ez meg is történt, mert Lipták lerántotta, amiért az újpesti védőt kiállították, a megítélt tizenegyesből pedig Dudás Ádám gólt szerzett (0-2).

Mielőtt végleg unalomba fulladt volna a meccs, a 81. percben Völgyi Dániel ment el harcosan a baloldalon, beadását Ahjupera nyolc méterről, Pollák mellől a kapu jobb oldalába fejelte (0-3). A 86. percben Völgyi eladta a labdát, Kabát Péter megindult vele, és a hálóba ívelte a kivetődő kapus fölött, ezzel megszerezte együttese becsületgólját (1-3). A második félidőben nem volt esélye a fordításra a házigazdának, mert a kiállítás és a tizenegyes gyorsan eldöntötte a meccset.

Az Újpest legutóbb augusztus elején vesztett hazai pályán, a Győr pedig ezt megelőzően augusztus 20-án nyert idegenben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.