Vasárnapi tutitár

Mészárlás baszkföldön!

Bilbaóba utazik a Granada, és szerintünk nem jár jól az újonc. Pakson gólváltással számolunk!
 
 

Vasárnapi tutitár

Mészárlás baszkföldön!

Bilbaóba utazik a Granada, és szerintünk nem jár jól az újonc. Pakson gólváltással számolunk!
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Mészárlás baszkföldön!

Bilbaóba utazik a Granada, és szerintünk nem jár jól az újonc. Pakson gólváltással számolunk!

Athletic Bilbao-Granada 1!

Sima hazai sikert várunk baszkföldön! A Bilbaonak nem jelenthet problémát a gyengécske Granada elpáholása. Sőt, akár a hendi is benne lehet a pakliban!

A 13. fordulót rendezik a hispán pontvadászatban, és mi egy nagyon sima hazai sikert választottunk alaptippnek vasárnapra. A mágikus 13-as szerintünk a baszkoknak hoz szerencsét, ugyanis meggyőződésünk, hogy a csíkosakat nem tudja meglepni az újonc!

Iraoláék jelenleg a 7. helyen állnak, 12 ütközetben 17 egységig jutottak. Odahaza, a katedrálisban eddig 2-3-1-es sort hoztak össze: a Vallecano és a Villareal elleni pontvesztés kétségtelenül bántó, ám a Barca elleni iksz mindenképpen bravúrnak számított (a Betistől kaptak ki még szeptember közepén). A bajnokságot elképesztően gyengén kezdő együttes (első négy meccsén 1 pontot szedett össze) a 4. fordulót követően nem talált legyőzőre, a múlt héten például Sevillából hozta el a három pontot. Marcelo Bielsa tanítványai hazai környezetben 12-8-as gólarányt hoztak össze, amely azt sugallja: eredményesek mind elől, mind pedig hátul a fiúk... Mindenesetre eddig mind a hat otthoni meccsén eredményesek voltak Llorentéék.

A Granadával óvatosan kell, hogy bánjunk, ugyanis a délieket egyszer már csúnyán meg akartuk veretni (Sevillában), ám akkor az újonc alaposan rácáfolt az esélyekre, és három ponttal távozott Andalúziából. Nos, szerintünk még egyszer nem lesz képes ilyen bravúrra a brigád!

A Granada a 18., kieső helyen áll: 11 csatában mindössze 9 egységet sikerült összehozniuk. Idegenben az említett sevillai sikeren kívül négyszer bukott (Malaga, Real Sociedad, Valencia, Sporting Gijon). Idegenben 2-9 a gólaránya, mindkétszer Sevillában találtak be a pirosak. A múlt hétvégén köd miatt félbeszaladt a 60. percben a meccsük, pedig vezettek otthon 2-1-re a Mallorca ellen... Szegény embert még az ág is húzza..., szokták volt mondani. Uchéék szerintünk nem tudják kivívni a bennmaradást, egyszerűen gyenge Fabriciano Gonzalez Penelas játékoskerete.

Nem is ragozzuk tovább, a baszkok egy győzelemmel előreléphetnek a tabellán. És miért pont a gyengécske Granada ellen szakadna meg a sorozatuk? Áhhh, kizárt, nyer a Bilbao!

Paks-Videoton +2,5! Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

Gólgazdag meccset várunk a Videoton paksi vendégjátékától: szerintünk mindkét fél betalál majd, eljutnak a felek háromig, és valahogy az az érzésünk, hogy Paolo Sosa alakulata elviszi a három pontot...

Nézzük a tényeket: 16 meccsen mindkét együttes 30-szor volt eredményes, tehát elől kifejezetten eredményesek az alakulatok. Ám míg a zöld-fehérek védelme 30-szor kapitulált, addig a bajnok hátsó alakzata csak 12-szer mondott csődöt. Kis Károly együttese kétfrontos harcot folytatott a nyáron, magyar viszonylatban egészen jól teljesítettek az EL-ben, ám a nemzetközi szereplés rányomta a bélyegét a hazai produkcióra. Égerék rendesen beragadtak a rajtnál, ám mostanság kiegyenesedtek, és Bödéék most már tavalyi önmagukat idézik. Jelenleg a 8. pozícióban állnak, 16 meccsen 24 egységet zsebeltek be. Odahaza 3-4-1-es sort hoztak össze (csak a Győr nyert nála). Az elmúlt hét fordulóban csak egyszer kaptak ki, és szereztek 14 pontot.

A Vidi a 3. 29 ponttal, a címvédésről lassan lemondhatnak a fehérváriak, hiszen a Loki immár 12 egységgel elment tőlük. Vendégségben gyengén megy Alveséknek (2-2-4), csak Pápán és az Albert Stadionban nyertek. Paolo Sosa lassan kezdi megtalálni a megfelelő csapatot, és ez már látszik a pályán is. Nikolicék egyre jobb formát mutatnak, az elmúlt három meccsen kilenc pontot húztak be, a gólarányuk pedig 13-2 volt!

Azt gondoljuk, hogy bár a közelmúltban ebben a felállásban kevés találat született, most mégis elszabadul a pokol. Mindkét háló megzördül legalább egyszer, de lehet, hogy a hazai kétszer is... Nem kap ki a Vidi, szóval, tippjeink: x2! +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Andrew pedig döntetlent vár a francia derbi első félidejében

Marseille - PSG, 1. félidő eredménye: X @ 2.10

Labdarúgás: Francia 1. osztály 2011/2012
Dátum: 2011-11-27 21:00 CET
Fogadóiroda: bet365

A francia élvonal 15. fordulójának leginkább várt mérkőzése a PSG vendégjátéka Marseille-ben. Nem kis csatára van kilátás, hiszen az elmúlt évek két meghatározó csapata csap össze.

A Marseille 14 meccs alatt mindösszesen 18 pontig jutott. Ezt köszönheti 4-6-4 mérlegének, lemaradása a dobogós csapatoktól pedig immáron jelentős: a 3. helyezett Lille gárdája 10 ponttal szerzett többet, mint ők. Márpedig Dider Deschamps felé egyértelmű elvárás volt a dobogó valamely fokának megszerzése, illetve lehetőleg a BL indulás jogának megszerzése. Hát egyelőre ettől meglehetősen távol áll a csapat. Odahaza nem rossz a Marseille, bár kicsit sok a döntetlen: 3-3-1 az otthoni mérleg, de zsinórban már 4 meccse nem tudott náluk nyerni egyik csapat sem, s ebből mindösszesen a Brest elleni 1:1 lóg ki. Legutóbb a Nice csapatát verték 2:0 arányban saját közönség előtt. És hogy a félidei produkcióról is essék pár szó: a ligában a Marseille csapata teljesít a legjobban, hiszen 14 meccsükből hatszor vezettek a félidőben, s ugyanennyiszer zárult remivel az első játékrész. Otthon a 7 meccs alatt egyetlen alkalommal sem álltak vesztére, ellenben 4 meccs alkalmával döntetlen született az első 45 perc után.

A vendég pedig az a PSG, amelynek célja szintén a BL indulás megszerzése, magyarul a tabella elején kellene végezni. Ennek megfelelően szépen muzsikál a fővárosi csapat: 14 meccset követően a 2. helyen állnak úgy, hogy a körülöttük lévő gárdák jórészt már túl vannak a 15. játéknapon is. Lemaradásuk az éllovas Montpellier-vel szemben csupán 3 pont, amelyet egy mai győzelemmel le is faraghatnának. Idegenben veretlenül teljesít eddig Kombouare csapata, hiszen 3 siker mellett három alkalommal ikszeltek. A csapatban három életveszélyes játékos ontja a gólokat: Gameiro 8 találatnál jár, Pastore és Nene pedig 6-6 gólt jegyezhet eddig. Félidei mutatóira nem lehet túl büszke a párizsi gárda, hiszen 14 meccsből nyolcszor döntetlennel zárták az első 45 percet. Idegenben a 6 meccs alatt 3 alkalommal született döntetlen az első játékrészt követően.

Lássuk az egymás elleni mérleget! Legutóbb ebben a felállásban 2:1-re győzni tudott a Marseille úgy, hogy a meccs már az első 45 percet követően is 2:1-re állt. A PSG pedig hazai pályán legyőzte a Marseille-t 2:1-re, s a végeredmény akkor is már az első félidőben kialakult.

Tehát ha az egymás elleni mérleget nézzük, akkor nem fog döntetlen születni az első 45 percet követően. Azonban ha figyelembe vesszük az idén nyújtott első félidős produkciókat a két gárda részéről, valamint azt, hogy két jó nevű csapatról van szó, akkor már inkább a döntetlen számít valószínűbb eredménynek. A francia ligában egyébként sem szokás az első félidőben döntésre vinni 1-1 találkozót, s ez szerintem ma sem lesz másképp!

Tipp: első félidő döntetlen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.