Ez aztán a hősies pontmentés!

A Haladás 2-2-es döntetlent harcolt ki a Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 17. fordulójában.
 
 

Ez aztán a hősies pontmentés!

A Haladás 2-2-es döntetlent harcolt ki a Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 17. fordulójában.
 
 
 

Ez aztán a hősies pontmentés!

A Haladás 2-2-es döntetlent harcolt ki a Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Hazai oldalon továbbra is hiányzott Kemenes, Zelenka, Akassou, Novák, Szekulics és Diaby, ráadásul Torghelle Sándor részleges combizom-szakadás miatt szintén nem lehetett ott a keretben. A vasiaknál még rosszabb volt a helyzet, hiszen Rajos Gábornak reggelre begyulladt a foga, Halmosi Péternek pedig arcüreggyulladása lett. Rajtuk kívül Kovács István, Simon Attila és Kenesei Krisztián továbbra sem állhat rendelkezésre.

– Kenesei Krisztián ismét egészségesnek nyilvánította magát, én azonban lefújtam az akcióját – mesélte Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője. – Ő sérülten is mindig játszani akar. Eddig, én bolond, mindig melléálltam. Amikor az orvosok három hét pihenőt írtak elő, ő már a következő héten futballozni akart, segíteni a csapaton. Hiba volt, hogy engedtem neki, mert egyik sérülés a másikat érte.

Rózsa Dániel és Korolovszky Gábor már az első percben összehozott egy gólt a hazai csapatnak! A védő megpróbálta hazafejelni a labdát a kapushoz, de Danilo lecsapott rá és besétált vele a hálóba (1-0)! A gyors találat után békés mezőnyjátékkal múlatták az időt a csapatok, persze egyik fél sem adta fel a gólszerzés lehetőségét, de komoly helyzet nem alakult ki. A 16. percben egy szöglet után Sorin Botis csupán néhány centivel lőtt a kapufa mellé. A huszadik percben Délczeg Gergely előtt adódott nagy lehetőség, de Rózsa kapus kivetődve mentett előle.

A 36. percben Délczeg gyönyörű labdával ugratta ki Danilót, aki a vetődő Rózsa kapusba lőtt, akiről azonban kipattant a játékszer, méghozzá Tchami elé, aki az üresen maradt hálóba passzolt (2-0). A félidő végén volt egy-két ígéretes próbálkozása a Haladásnak, és az addig magabiztosan záró Honvéd-védelem is összehozott egy gólt a lefújás előtt! A 46. percben Vujovics lőtte a kapuba a Debreceni Andrásról lepattanó labdát (2-1). Ez volt a vasiak kétezredik bajnoki gólja, fennállásuk során.

A szünet után azonnal játékba lendületek a csapatok, némi meglepetésre a szombathelyiek voltak kezdeményezőbbek, Vujovics kapott remek kiugratást a jobb oldalon, azonban Botis szorításában a kapu bal oldala mellé lőtt. Az 59. percben Vujovics tört be a tizenhatoson belülre Debreceni szorításában, középre passzolt, de ott nem érkezett senki, a labda elgurult az üres kapu előtt. A 61. percben Vujovics kapott ajándéklabdát a tizenhatos vonalán, de bombalövése elsüvített a kapufa mellett.

A 68. percben előbb az egyik szombathelyi játékos szabadrúgásból eltalálta a saját csapattársát, majd a másik oldalon egy lepattanó labdát Németh Norbert lőtt a tizenhatos baloldali csücskétől a bal kapufára! A 75. perben Aczél Zoltán becserélte Radó Andrást, így NB I-es újoncot avatott a Haladás. A 78. percben Danilo kihagyta a meccslabdát! Egy az egyben, senkitől sem zavartatva vezette a labdát Rózsára, de lagymatagon, meglepően gyengén a kapusba lőtt. Sőt, inkább csak passzolt. A legvégén Rózsa Dániel is felment fejelni, de nem ő, hanem csapattársa, Tóth Péter egyenlített egy szöglet után! Érdekesség, hogy a gólpasszt pedig Radó András adta.

Az utolsó pillanatokban a Haladás a győztes gól megszerzéséért támadhatott, de maradt az összképet tekintve abszolút igazságos döntetlen, amiért a vendégek boldogok lehetnek, a fővárosiak viszont bosszankodhatnak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.