Villámrajtot vett a futsal Veszprémben

Idén jött létre a csapat, de máris listavezető a másodosztályban!
 
 

Villámrajtot vett a futsal Veszprémben

Idén jött létre a csapat, de máris listavezető a másodosztályban!
 
 
 

Villámrajtot vett a futsal Veszprémben

Idén jött létre a csapat, de máris listavezető a másodosztályban!

Idén áprilisában alakult meg az 1. Futsal Club Veszprém, azzal a céllal, hogy meghonosítsa a bakonyi megyeszékhelyen a sportágat, és tovább gyarapítsa városunk sportsikereit. A lokálpatriotizmust szem előtt tartva a csapat helyi kötődésű labdarúgókkal kezdte meg szereplését az NB II Nyugati-csoportjában. Amatőrszinten, de a lehetőségek ismeretében profi körülmények között igyekszik működni az egyesület. Az ehhez szükséges feltételeket a város elvi támogatása mellett helyi kötődésű támogatókkal tudják biztosítani.

A veszprémiek bajnoki rajtja olyannyira remekül sikerült, hogy az együttes kilenc forduló után a tabella első helyén áll, és sokáig veretlen volt, csak a legutóbbi játéknapon kapott ki egy góllal a Keszthelytől. A Magyar Kupában is jók a csapat kilátásai, hiszen a Szombathelyi Egyetemi SE és az Admiral-Haladás VSE búcsúztatása után a következő ellenfél az NB I-ben sereghajtó Nagykáta lesz, a tét pedig már a négyes döntőbe jutás!

Az 1. FC Veszprém csapatkapitánya, a szezonban immár hét gólnál járó Bényi Kálmán jelenleg combizom-húzódással bajlódik, ezért nem tud játszani. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a sportág népszerűsítése és az utánpótlás szervezése, fellendítése a klub kiemelt céljai között szerepel, az együttes pedig az élvonalbeli szereplés lehetőségétől sem riadna vissza!

– Új klubról, új csapatról van szó, de mennyire új a társaság?

– Van egy mag, amely a Tarex csapatára épül, ez három-négy embert jelent, egyébként túlnyomó részben új arcok vagyunk. Külön kispályás csapatokból jöttünk, két-három játékosnak van köze egymáshoz.

– Akkor minek köszönhetőek az eddigi jó eredmények?

– Nagyrészt annak, hogy mindenkinek megvan az alapképzettsége, kispályán és nagypályán egyaránt. Futsal-erényeket még nem nagyon csillogtatunk, most kezdjük gyakorolni.

– Az első évben kupa-négybe kerülni nagy siker lenne!

– Ez így van, de nem szabad lebecsülni a Nagykátát, hiszen mégis első osztályú csapat! Szerényen kell hozzáállnunk a mérkőzéshez, nem szabad elhinni, hogy mindent megverünk.

– A sportág veszprémi népszerűsítés mennyire fontos a csapat számára?

– Ez kiemelt projekt a klubban! Látjuk, hogy a fővárosi klubok fiatal fiókcsapatai szerepelnek a másodosztályban. Itt is szeretnénk kialakítani egy bázist, ahonnan lehetne meríteni. Lehet, hogy velünk még három-öt évig elmegy a csapat, de a futsal nagyon igénybe veszi az izmokat, ízületeket, ezért utána mindenképpen szükség lesz az utánpótlásra!

– Milyen a hozzáállásuk az élvonalbeli szereplés kérdéséhez?

– A vezetőség a lehetőségét megteremtené! Úgy indultunk neki a mostani szezonnak, hogy nem ismertük a mezőnyt, és az ellenfelek sem ismertek minket. Azt mondtuk, legyünk a legjobb hat, vagy inkább a legjobb három között, és nézzük meg, mi jön ki belőle...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.