Pénteki tutitár

Zebrák vs farkasok!

Udinébe látogat az AS Roma, és remek meccset vív majd a friuliaiakkal. A Mechelennek nem adunk esélyt Liege-ben
 
 

Pénteki tutitár

Zebrák vs farkasok!

Udinébe látogat az AS Roma, és remek meccset vív majd a friuliaiakkal. A Mechelennek nem adunk esélyt Liege-ben
 
 
 

Pénteki tutitár

Zebrák vs farkasok!

Udinébe látogat az AS Roma, és remek meccset vív majd a friuliaiakkal. A Mechelennek nem adunk esélyt Liege-ben

Standard Liege-Mechelen 1! +2,5!

Hangulatos, gólokban bővelkedő kilencven percet várunk a péntek esti belga bajnokin. A mostanság kiváló formában lévő piros-fehérek vélhetően leverik majd a szürke középcsapatnak számító mecheleni együttest!

A 15. fordulót rendezik a Jupiler League-ben: a Liege az 5., 14 mérkőzésen 25 pontot gyűjtve, és egy győzelemmel - ha csak átmenetileg is - de felléphet a dobogóra! nagyon tömör a mezőny, a 2. Gent például 29 egységnél jár. Otthon, a Stade Maurice Dufrasne-ban brillíroznak Jose Riga tanítványai: 6-1-0 a mérlegük, egyedül a Cercle Brugge tudott pontot csenni tőlük. Tchitéék remek passzban vannak, az október közepén, az Anderlechttől elszenvedett méretes zakó óra (0-5) nem kaptak ki, négy meccsből hármat behúztak. Gólarányuk saját közönségük előtt 12-3, tehát a védekezéssel sincs probléma.

A Mechelen a középcsapatok szürke mindennapjait éli, most a 11., 14 fellépésén 15 pontig jutottak a sárga-pirosak. Idegenben 1-2-4-es sort hoztak össze (az OH Leuven ellen nyert még augusztusban), gólaránya 8-18. Legutóbb a Gentnél járt, akkor beleszaladt egy hatosba (2-6). Az elmúlt 10 forduló alapján a legrosszabb formában lévő alakulat: ebben a periódusban csak egy meccset nyert meg, összesen 6 pontot gyűjtött. Nagyon nincs jó passzban a társaság...

És a Standard vendégeként eddig túl sok siker sem érte Bisetéket: a legutóbbi négy túrát pont nélkül, 1-12-es gólaránnyal zárta a társaság. Minden alkalommal hendisen kapott ki a csapat...

A pillanatnyi forma, a játékerő, no és a hazai pálya előnye miatt egyértelmű hazai sikert várunk, és persze gólokat! Szerintünk lesz legalább három, emellett akár hendis is lehet a hazai siker!

Udinese-Roma x (1)! Mindkét fél szerez gólt? IGEN!

Mit tehet az ember fia, ha két, számára kedves csapat fezsül egymásnak? Persze, hogy ikszet tippel. No, azért ennél vannak meggyőzőbb érveink is, például az, hogy a két brigád már régen nem remizett a bajnokságban. És ugye a taljánoknál alapból befigyel az x!

Az egyetlen csapat a Serie A-ban az Udinese, amely még nem vesztett pontot hazai környezetben. A Friuli Stadionban a zebrák eddig mind az öt ellenfelüket két vállra fektették. Elvérzett itt a Fiorentina, a Bologna, a Novara, a Palermo és a Siena is. Sőt, csak a legutóbbi alkalommal rezdült meg a hálójuk, hazai gólkülönbségük egészen parádés: 10-1!

Jelenleg a 4. pozícióban áll Guidolin mester serege, 11 fellépésén 21 egységig jutva (6-3-2)! Október végéig veretlen volt a csapat, ám ezután Nápolyban és Parmában alulmaradtak Di Nataléék. Nagy kérdés, hogy meddig lehet hozni hiba nélkül a hazai meccseket; és ugye az az előbbi felsorolásból kiderült, hogy nagycsapatot még nem fogadtak a Friuli Stadionban Isláék...

Egy pillanatra időzzünk el korábbi felvetésünknél: az Udinese öt meccs óta nem játszott döntetlent, legutóbb hat fordulóval ezelőtt, még október közepén Bergámóban osztoztak meg a pontokat az Atlantával szemben. Nem mostanában volt...

Az ellenfél a Roma lesz, amely egyre jobb formát mutat. Luis Enrique brigádja borzalmasan kezdte a szezont, kiesett az EL-ből, esett-kelt a bajnokságban is. Aztán végre már a legutóbbi két meccsét behúzták a farkasok: előbb Novarából hozták el a három pontot, majd a Leccét gyűrték le Gagóék.

És akkor a döntetlenek: az elmúlt nyolc meccsén nem ikszeltek a bordó-sárgák (5-0-3)! Azért ez a széria a Serie A-ban nem hétköznapi! (Elnézést kérünk a szóviccért :) ) Most az 5. helyen állnak Osvadlóék, 17 pontjukból (5-2-4) 7-et szedtek össze vendégségben (2-1-2). Nagyon szoros mögöttük a tabella, hiszen a 15. Cagliarinak is 13 egység szerepel a neve mellett. Tehát egy botlás nagy bukással járhat...

Egymás ellen ebben a felállásban nem játszottak már nagyon régen döntetlent a csapatok: háromszor hazai, kétszer vendég siker született. Nos, kedves sporttársak, az az érzésünk, hogy ma este remiznek majd a zebrák a farkasokkal. És ugye mindkét alakulatban benne van a gól, tehát várhatóan egy-egy találat születik majd. Összességében a hazaiakat érezzük esélyesebbnek, tehát egy x-szel megtámogathatjuk az alaptippet!

Andrew barátunk pedig a finn hokiligában vadászik gólokra

IFK Helsinki - Lahti Pelicans, over 4.5 gól (rendes játékidőben) @ 1.61

Jégkorong: Finn jégkorong SM-liiga 2011/2012
Dátum: 2011-11-25 17:30 CET
Fogadóiroda: bet365

A main nap érdemes ellátogatni Finnországba, ahol az élvonalbeli hokisok gyűrik egymást rendesen. A legtöbb csapat 23-24 meccsen van túl, illetve pár csapat már 25-26 meccset is letudott. Két főszereplőnk közül az egyik azonban az elvárásokhoz képest gyengén szerepel, hiszen a HIFK a bajnoki cím várományosaként kezdte a szezont, most azonban a tabella hátsó felében helyezkedik csupán el. A vendég pedig a kisebb meglepetésre a tabella első felében lévő Lahti csapata.

A HIFK 23 meccs alatt 32 pontig jutott: 11 alkalommal győztek a srácok, 12 alkalommal azonban vesztesen hagyták el a jeget. Egyetlen alkalommal volt szükség hosszabbításra, ezt pedig meg is nyerték, tehát általában a rendes játékidőben véget érnek a találkozóik. Gólarányuk ahhoz képest, hogy csak a 10. helyen állnak egészen jó: 66:61, tehát átlagban 5,5 gól esik meccseiken. Annyira nem is szörnyű ám a csapat helyzete, ugyanis a 8. helyezett Turku csupán 2 ponttal vezet előttük. A 10. hely ugyebár azért kellemetlen kissé, ugyanis a 7-10. helyen végző csapatok majd "előselejtezőt" vívnak a play-offba kerülésért, amin pedig nem is olyan nehéz elvérezni, hiszen a kisebb csapatok rettentően motiváltak, míg az oda került nagyobb csapatok csalódottak. Az biztos, hogy a HIFK-nek hazai pályán javulnia kell: 10 hazai meccsükből mindössze ötöt tudtak megnyerni (egyet túlórával), ötöt pedig simán elbuktak. Gólarányuk 32:28, ami nem rossz: átlagban hazai meccseiken 6 gól esik, ez nem kevés. Legutóbbi hazai meccsüket a Turku ellen bukták el 3:4 arányban, de kikaptak az Assat (2:5) és a SaiPa (2:4) ellen is. A tulajdonosoknak és a szurkolóknak is fogytán a türelmük, a mai derbi tehát létfontosságú a hazai gárdának.

A vendég azonban nem egy egyszerű eset: nevezetesen a Lahti Pelicans gárdája. a Pelikánok 24 meccs alatt 49 pontot szedtek össze, ez jelenleg a 3. helyre elegendő. A play-off helyük egyelőre nincs veszélyben, hiszen a 7. helyen álló JYP mindössze 37 egységig jutott. 17 meccset nyert eddig a gárda (hármat hosszabbításban) és mindössze 7-t bukott el. Ezalatt a Lahti 77:48 gólarányt produkált, tehát gólokból nincs hiány: átlagosan 5,2 gól esik meccseiken. Idegenben is meglepően jók a Pelikánok, hiszen 11 meccs alatt 8 alkalommal nyertek és mindössze háromszor szenvedtek vereséget. Legutóbb mondjuk az Espoo Blues otthonában nagyon simán, 5:3 arányban kikaptak. Ezelőtt viszont egy hármas győzelmi szériája volt a Lahtinak idegenben (Turku 5:0, Tappara 3:2, Kärpät 3:2). 34:27 gólarány jellemzi a csapatot távol otthonától, ez átlagosan 5,5 gól/mérkőzés mutatót jelent.

És akkor lássuk az egymás elleni statisztikákat! Legutóbb ebben a felállásban egy sokkoló eredmény született: 9:3 arányban győzött a HIFK. A két csapat közös meccsei általában gólokat hoznak, az elmúlt 10 közös meccsen (10 HIFK siker, kicsit sokkoló) 58 gól esett, tehát az átlag bőven 5 fölött van mérkőzésenként. Ma is egy izgalmas és jó meccsre számítok. Mindkét csapatban vannak gólvágók, ez látszik a gólátlagokon is. Ennek megfelelően tippem a rendes játékidőre:

Over 4,5 gól!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.