A kosárlabda szóba sem jöhetett!

Feil Máté családjában hagyomány a labdarúgás, és a fiatal paksi játékos jó úton jár!
 
 

A kosárlabda szóba sem jöhetett!

Feil Máté családjában hagyomány a labdarúgás, és a fiatal paksi játékos jó úton jár!
 
 
 

A kosárlabda szóba sem jöhetett!

Feil Máté családjában hagyomány a labdarúgás, és a fiatal paksi játékos jó úton jár!

Meglehetősen gyatrán kezdte a szezont az MVM Paksi FC második csapata. Az együttes tizenegy forduló után egy győzelemmel, négy döntetlennel és hat vereséggel az utolsóelőtti, 15. helyen állt az NB II Nyugati-csoportjában. A négy iksz és a hat zakó most is stimmel, de a paksi fiatalok immár négy sikernél tartanak, legutóbbi három meccsüket ugyanis megnyerték! Legutóbb a Ferencváros kettő ellen nyertek hazai pályán 2-0-ra, Feil Máté két góljával!

A 19 éves csatár immár öt találatnál jár a jelenlegi idényben, tehát minden arra utal, hogy jó úton jár a fejlődése, sínen van a pályafutása. Az ő esetében – a városban ugyancsak közkedvelt – kosárlabda szóba sem jöhetett, a labdarúgásnak ugyanis családi hagyományai vannak. A Rangadó.hu megkeresésére Feil Máté elmondta, egyre inkább összeszokottá válik a csapat, ez a közelmúltbeli sikerek titka.

– Erős kerettel játszott az FTC második csapata, mégsem lőtt gólt! Hogy sikerült legyőzniük a fővárosiakat?

– Az elején tíz-húsz percig a Ferencváros kezdeményezett, aztán átvettük az irányítást, nekünk is voltak helyzeteink, de a százszázalékos lehetőségeinket is kihagytuk – mesélte a Rangadó megkeresésére Feil Máté. – A harminchatodik percben sikerült gólt lőnöm, amivel megszereztük a vezetést, a második félidő elején pedig lecsaptam egy hazapasszolt labdára. Kettő-nulla után az FTC mindent megpróbált, de meg tudtuk tartani az előnyünket.

– Pakson az első és a második csapat játéka mennyiben hasonlít, illetve mennyiben tér el egymástól?

– Öt-hat játékost kapunk az első csapatból, de nagyjából az állandó NB II-es kerettel dolgozik Lengyel Ferenc edző. Nem játsszuk ugyanazt a játékot. Akik az első csapatból jönnek, próbálnak beilleszkedni.

– Rosszul kezdték a bajnokságot, sokáig kiesőhelyen álltak. Minek köszönhető, hogy a legutóbbi három meccsüket megnyerték?

– Eleinte a felnőtt kerettagokkal nem nagyon éreztük egymást, hiszen külön edzünk. Mostanában már kezdünk összeszokni, egyre olajozottabban játszunk együtt.

– Egy feltörekvő fiatal számára motiváló tényező, hogy a klubja kizárólag magyar játékosokat alkalmaz?

– Mindenképpen! Idén négyen jöttünk fel az utánpótlásból, jó dolog, hogy bizonyíthatunk, játéklehetőséget kapunk. Szeretnék idővel az NB I-ben is bemutatkozni, mindent megteszek ezért.

– Pakson a labdarúgás mellett a kosárlabda a „nemzeti sport”. Az szóba sem került a sportágválasztásnál?

– Már óvoda óta focizom, és az édesapám is labdarúgó volt, tehát számomra természetes volt, hogy ezt választom!

NB II, Nyugati-csoport, 14. forduló

MVM Paksi FC II – Ferencvárosi TC II 2-0 (1-0)
Paks, 400 néző. Játékvezető: Botló
Paks II: Kiss M. – Szolomájer, Berkó, Racskó, Csehi T. – Tamási G. (Szalontai, 85.), Laczkovich (Budai, 68.) – Cziráki, Nagy I., Heffler N. (Bohner, 78.) – Feil. Edző: Lengyel Ferenc
FTC II: Hermány – Sváb, Grúz, Papp M. (Birtalan J., 72.), Fülöp N. – Varga B., Antal Zs., Vattai, Vass M. – Oláh L., Nyilasi B. (Nagy A., a szünetben). Edző: Lipcsei Péter

Gólszerző: Feil (36., 51.)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.