„Jobb félni, mint megijedni!”

Közel a kiesőhely! A Haladásnál nem hagyják figyelmen kívül a tabella állását!
 
 

„Jobb félni, mint megijedni!”

Közel a kiesőhely! A Haladásnál nem hagyják figyelmen kívül a tabella állását!
 
 
 

„Jobb félni, mint megijedni!”

Közel a kiesőhely! A Haladásnál nem hagyják figyelmen kívül a tabella állását!

A Pécs ellen sem tudott nyerni a Haladás Sopron Bank! A szombathelyiek az OTP Bank Liga 16. fordulójában hazai pályán játszottak gólnélküli döntetlent a baranyaiakkal. Az egypontos meccsekkel azonban nem sokra megy a vasi együttes, amely csak a tizenkettedik helyen áll a tabellán, és a kiesőhelyen álló Siófoktól csupán három pont választja el! A Haladás középpályása, Búrány Zoltán a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a csapat helyzete, a táblázat állása az öltözőben is téma, ugyanakkor úgy véli, rendelkeznek olyan erős játékoskerettel, hogy ne a mezőny hátsó részében végezzenek.

– A sok sérült miatt állandóan vannak hiányzók, ez mennyiben hátráltatja az edzésmunkát és a csapat játékát a meccseken?

– Bár az eddigi eredmények nem ezt mutatják, szerintem nem befolyásolták jelentősen, a csapat ugyanúgy dolgozott. Góllövésben voltak leginkább problémáink, ami azt mutatja, hogy Kenesei Krisztián hiányát megéreztük, hiszen ő meghatározó játékos – nyilatkozta a Rangadónak a 22 éves Búrány Zoltán.

– Október elsején nyertek utoljára, ami nagyon régen volt. Azóta többször is bosszantó módon vesztettek pontokat.

– Az egész őszi szezonunkat ez jellemezte, ilyen volt a székesfehérvári meccs is, amelyet az utolsó pillanatban nyert meg a Videoton, illetve a Kaposvár elleni, amikor szinte az egész meccset uraltuk, de a végén egy szabadrúgásgóllal sikerült pontot mentenie ellenfelünknek.

– Ebbe a kategóriába tartozott a legutóbbi, Pécs elleni meccs is?

– Lehet, hogy a pécsiek egy pontért jöttek, és ez volt a taktikájuk, de összesen egy kapura lövésük volt. Az egész meccset uraltuk, támadtunk, volt néhány igen komoly helyzetünk, ziccerünk, de egyiket sem sikerült berúgni. Kis pluszok hiányoznak, általában a végjátékot rontjuk el. Ilyen passzban van a csapat, bízom benne, hogy egy jó felkészüléssel tavaszra kilábalunk belőle.

– Egy-két gólnál nem szoktak többet kapni. Hogy működik a védelem?

– A kapott gólok száma mind a védelmet, mind a csapat védekezését jellemzi. Sajnos nem volt sok olyan meccs, amit kapott gól nélkül zártunk, de a hátsó alakzatunk ennek ellenére stabilnak mondható.

– Három pontra vannak a kiesőhelytől, mennyire téma a csapaton belül a tabella állása?

– Foglalkozunk vele, mert jobb félni, mint megijedni. Úgy vélem, hogy ez a csapat van olyan erős, és rendelkezik olyan erős játékoskerettel, hogy ne a tabella hátsó részében végezzen, és ne a kisesés ellen kelljen küzdenie.

– Pénteken Kispesten játsszák az év utolsó bajnokiját, márpedig a Honvéd otthon meglehetősen rapszodikus mostanában...

– Természetesen győzni megyünk, és ezt nem csak én mondom, mindenki ugyanígy gondolja! Egy ponttal ha nem is lennénk elégedettek, de jobb mint a vereség, mert az semmiképp nem elfogadható!

Korolovszky igen, Kovács nem, Kenesei talán
Szinte biztosan játszhat a pénteki, Honvéd elleni bajnokin a Haladás sérültjei közül Korolovszky Gábor. Szintén száz százalék, hogy Kovács István kihagyja a fővárosi meccset, és egyelőre Kenesei Krisztián sincs bevethető állapotban. Korolovszky erős comb-, Kenesei komoly vádlihúzódással bajlódik, míg Kovács részleges ágyékszakadással fekszik odahaza – írja a klub honlapja.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.