Csütörtökön döntenek a szektornyitásról

Két állóhelyi szektort is megnyithatnak a Diósgyőr–Ferencváros meccsre.
 
 

Csütörtökön döntenek a szektornyitásról

Két állóhelyi szektort is megnyithatnak a Diósgyőr–Ferencváros meccsre.
 
 
 

Csütörtökön döntenek a szektornyitásról

Két állóhelyi szektort is megnyithatnak a Diósgyőr–Ferencváros meccsre.

Mint arról korábban már beszámoltunk, múlt héten csütörtökön délután az utolsó jegyet is eladták Miskolcon a vasárnap 18 órától rendezendő Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC mérkőzésre, vagyis két és fél nap alatt összesen nyolcezer belépőt vásároltak meg a diósgyőri drukkerek, és lesz még nyolcszáz DVTK-bérletes is a meccsen! A vendégcsapatnak ezer darab jegyet küldött a rendező klub, és ebből sincs már egy darab sem, ugyanis vasárnap az összeset megvásárolták a ferencvárosi drukkerek Budapesten, erről az FTC közleményt adott ki – áll a Borsod Online összefoglalójában.

A stadion tulajdonosa, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. és az ingatlan használója, a DVTK csapatát működtető Diósgyőr FC Kft. képviselői arról tárgyaltak, hogy miként lehetne további helyeket biztosítani a stadionon belül azon hazai szurkolók számára, akik nem jutottak jegyhez. Két lehetőség vetődött fel, az egyik, hogy mobillelátókat hozattak volna a meccsre. Az 1250 férőhelyes lelátót a tribün élé tervezték felállítani. A másik megoldás, hogy a napos oldal és a vendégszektor között három állóhelyi szektorból kettőre az engedélyek beszerzését felgyorsítják.

– Viszonylag kedvező hír, hogy elkészült a statikai vizsgálat eredménye és ez alapján lehet szó arról, hogy esetleg, megnyissunk két állóhelyi szektort. Csakhogy ehhez szükség van a szakhatósági engedélyekre. Szerdán lesz bejárás a helyszínen, és ha mindenki, a tűzoltóság, a rendőrség, az ÁNTSZ, a katasztrófavédelem is minden rendben talál, akkor lehet szó arról, hogy további jegyek kerüljenek kiadásra – mondta Szélyes Domokos, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A mobillelátós megoldás közben lekerült a napirendről.

– A terv az volt, hogy a tribün elé, a kispadok mellé állítunk két darab mobillelátót, de csak a hazai kispad melletti részre engedélyezte ezt a rendőrség, mert a másik oldalon túl közel lett volna a vendégszurkolókhoz. Egy mobillelátón valamivel kevesebb mint ötszáz nézőt tudnánk elhelyezni, és jelentős költségekkel járna az ideszállítása és az összeszerelése, így egyelőre nem ebben gondolkodunk. Reméljük, hogy a két állóhelyi szektort meg fogjuk tudni nyitni – közölte Dudás Hunor, a DVTK csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője.

Szerdán reggel lezajlott a hatósági pályabejárás a DVTK Stadionban. Az eseményen a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a találkozó biztonsági szolgálata és a klub képviselői vettek részt. A közel másfél órás vizsgálódás és egyeztetés után kiderült, hogy az új szektorok megnyitásáról csütörtökön kora délután mondanak véglegesen igent vagy nemet, tehát csak akkor derülhet ki, hogy láthatja-e még ezer szurkoló vasárnap 18 órától az év meccsét Diósgyőrben.

Az óriási érdeklődéssel várt vasárnapi Diósgyőr–Ferencváros meccsre az interneten az eredeti ár többszöröséért kínálnak jegyeket, miközben több száz szurkolónak nem jutott belépő.

Az egyik internetoldalon például valaki 15 ezer forintért árul egy olyan jegyet, amely eredetileg 2300 forintba került, és a vasárnapi, FTC elleni bajnokira, és a jövő szerdai, Győr elleni Magyar Kupa-találkozókra is érvényes. A borsodi klubnál tudnak az ügyről, és a tervek szerint a jövőben igyekeznek maximalizálni azt a jegymennyiséget, amelyet egy-egy drukker megvehet, ezáltal reményeik szerint ennyire kirívó eset talán nem fordul elő tavasztól.

A rendőrség álláspontja az üggyel kapcsolatban az, hogy önmagában egy belépőjegy árának emelt áron való továbbértékesítése nem valósít meg bűncselekményt, azonban fontos hangsúlyozni, hogy a jegyek nyomonkövethetetlenül, kéztől-kézig való vándorlása és a jegyüzérkedés a kriminalitás veszélyeit hordozza magában!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.