Csütörtöki tutitár

Kosár és foci: hazai és nemzetközi kupameccsek

Nemzetközi kosármeccsek kerülnek ma terítékre - hála El Ninno barátunknak! Mi olasz és dán kupával próbálkozunk...
 
 

Csütörtöki tutitár

Kosár és foci: hazai és nemzetközi kupameccsek

Nemzetközi kosármeccsek kerülnek ma terítékre - hála El Ninno barátunknak! Mi olasz és dán kupával próbálkozunk...
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Kosár és foci: hazai és nemzetközi kupameccsek

Nemzetközi kosármeccsek kerülnek ma terítékre - hála El Ninno barátunknak! Mi olasz és dán kupával próbálkozunk...

Vejle-Koge 1(x)!

Dán kupa, egy meccsen dől el a továbbjutás

A dán kupában leltünk egy érdekes mérkőzésre: a gárdákat egy osztály választja el egymástól, mégis a második vonalban edződő alakulat felé hajlik a szívünk. Szerintünk a Vejle lép tovább!

De nézzük, mi is pontosan a helyzet ezzel a meccsel kapcsolatban! A Vejle a második vonal egyik élcsapata, jelenleg a 3., amely nem elég az üdvösséghez, hiszen a dobogó harmadik foka nem ér feljutást (az első kettő annál inkább...). Helyzete nem reménytelen, hiszen négy egység a hátránya a 2. Randers mögött. Otthon parádézik, még veretlen (5-2-0), idegenben azonban sebezhetőnek tűnik. A formája parádés, bajnokságban hetek óta nem talál legyőzőre, a kupában pedig az első liga egyik középcsapatát, az Aarhust ejtette ki otthon hosszabbítás után.

A Koge az elsőosztály újonca, ezt a titulust kétévente elmondhatja magáról: szinte folyamatosan ingázik a két liga között. Most éppen az élvonal tagja, ám, ha így folytatja, jövőre megint elköszön, és alámerül. Az utolsó helyen áll 16 meccsen 6 pontot gyűjtve, a bennmaradást érő pozíciótól 11 egység a lemaradása. Túl sok jóval nem kecsegtet a formája sem: bár a nagy rivális Lyngby otthonából pontot csent legutóbb, előtte első és egyetlen győzelmét még augusztusban aratta. A kupában is vért izzadt: a II. vonal egyik leggyengébb gárdája, a Roskilde nehezítette meg a Koge dolgát, a vendégek csak túlóra után mentek tovább.

A negyeddöntőben is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, és az a határozott érzésünk, hogy a vendéglátók jutnak be a legjobb négy közé. A Vejle mellett szól a hazai pálya előnye, emellett vélhetően motiváltabbak is lesznek a vejlei legények. Tippünk: 1(x)!!!

Cagliari-Siena 1(x)!

Olasz kupa, a továbbjutás egy meccsen dől el

A talján kupa 4. fordulójában ad egymásnak randevút a két alakulat, és a hazaiak sikerére voksolunk. Méghozzá azért, mert az edzőváltás után általában megtáltosodik egy csapat, és Ballardi mesternek bizony minden apró sikerre szüksége van, hogy felrázza csapatát egy roppant fontos sorozat előtt...

A szárd klubnál a válogatott szünet előtt, a bergamói vereséget követően döntöttek az edzőváltás mellett. Érkezett a rutinos Davide Ballardini, akinek neve jól cseng a szakmában, ám mostanság kevés siker érte. Tavaly a Lazionál és Genovában próbált meg bizonyítani, ám egyik csapatnál sem járt sikerrel. A rómaiakkal a kiesés szélére sodródott, a genovai piros-kékekkel pedig mindvégig színtelen-szagtalan produkcióra volt csak képes. Ennek megfelelően június elején a kikötővárosból is mennie kellett.

A Cagliárinál azonban újra bizalmat szavaztak neki, és a tar szakember nagy elszántsággal vetette bele magát a munkába, ám ennek nem lett meg a gyümölcse első alkalommal, hiszen a piros-kékek kikaptak az Internél. No, ez még belefér, gondolhatjuk, ám most, a nem túl nagy népszerűségnek örvendő kupában már illene bizonyítani. Még akkor is, ha tudjuk, a bajnokságban négy "hatpontos" mérkőzés vár Contéékre. És nyilván kellenek a pontok a szárdoknak, ugyanis egyre veszélyesebb vizekre eveznek...A 15. helyen állnak 13 egységgel, mindössze öt pontra a már kieső pozícióban lévő Lecce előtt. Otthon általában erős a Cagliari, kérdés még az, hogy mennyire tartalékol a bajnokságra Ballardini mester...

Az ellenfél a Siena lesz, amely ugyancsak a középmezőny tagja, egy ponttal gyűjtött többet aktuális riválisánál, idegenben még nyeretlen, ám egyre ikszre majdnem mindig jó volt eddig (0-4-2, Rómából és Cataniából is sikerült pontot szereznie...). A fekete-fehérek formája szeszélyes, mindent csináltak az elmúlt három fordulóban.

Az idén már megütköztek ebben a felállásban, és akkor 0-0 lett a végeredmény. Két éve a Siena nyert a szigeten, előtte viszont háromszor is kikapott. Nos, azt gondoljuk, hogy bár fontos mérkőzések várnak a hazaiakra az elkövetkezendő hetekben, a piros-kékek összekapják magukat, és bizonyítani akarnak az új mesternek, no és a drukkereknek is. Kevés góllal, és minimális hazai sikerrel kalkulálunk. Azért az ikszet, és így a túlórát sem zárjuk ki...

És akkor El Ninno barátunk kosár-anyaga! Nagy köszönet érte!

Maccabi Tel Aviv - Armani Jeans Milano

A Maccabit bizonyára sokan nem szeretik, "primitívnek" mondható játéka miatt, amit iszonyat hatékonyan művelnek. Egy szem vereséggel állnak a csoportjuk élén, ezt köszönhetik annak hogy bár nagyon kevés pontot dobtak de iszonyat jól védekeznek. Azt várom a meccstől hogy a 2 óriás center, Sochortianitis - Maccabi és a Bourousis nagy palánk alatti csatája mind a végkimenetelt mind a pontok számát befolyásolni fogja. Nálam nem kérdéses hogy a Maccabi rutinosabb egységesebb csapat a második félidő elhozza a Bourousisnak a véget. Ha az évek nem is, de nagyobb nemzetközi rutin és az a +30 kiló amit Big Sofo abszolvál az a lelkes ifjonc kipontozódásához vezet.

A Maccabi hagyományosan jól dob kintről, nekik a támadóidő mint olyan nem létezik, csak kiélezett végjátékban figyelnek erre. Felőrölik ez ellenfelet a szó fizikális értelmében. Az "olasz" center kizárása a játékból - személyik vagy a nyers fizikai erő miatt - teret nyitnak Lanfgord nak aki európa top10 ében van ha lendületből érkezésről van szó. Jeremy Pargo hihetetlen rugóit sokan megirigylik, Big Sofo elintézi hogy szabad utat kaphasson a palánk felé. A sárga kékek izraeli játékosai pedig a 3-asról szórják meg a Milanot. Nem lett gyengébb az Izraeli csapat egyik legjobbjának, Chuck Edisonnak a távozása után. Nagyon komoly játékerőt képviselnek most is.

Az Izraelieknek van is miért visszavágniuk hiszen 89-82 kikaptak Milanoban egy őrült meccsen. A tutim erre a meccsre a Maccabi győzelme 1.3 ért ill. a második félidőre várom a több pontot ez sacc 1.75 ös szorzó.

A pontokat 151- és 160 között várom.

Unicaja Malaga - Panathinaikos

Fordított leosztásban 98-77 re a Pana leverte a szimpatikusan és lelkesen játszó Malagát. A Pana kijózanító pofont kapott a CSZKA-tól majd a németek zászlóshajójától a Brose-tól is. Önbizalmuknak biztos jót tesz hogy ha szűkösen is de leverték az Olyt. A Pana erős csapattal erős kezdőkkel fog felállni és számíthatnak Batist játékára is. Az első félidőben már Pana vezetést várok legalább 6 pontal ... ez 1.9 es odds körül mozog. Szintén a második félidőre várom a több pontot 1.75 ért. Behúzza a Pana idegenben is de hogy mennyivel az bizonytalan a Brose megmutatta hogyan lehet legyőzni őket! Iszonyat sok futással és elzárással ... tehát a Pana győzelmében hiszek még idegenben is de hogy mennyivel azt nem merem besaccolni! 1.68 as szorzó.

Zágráb - Brose

Horvát német csata, és ez az is lesz sok vérrel nagy hajtással erős kezdéssel. A horvátokat nem kell félteni ők bátran beleszaladnak a késbe , őrült kezdést várok az első negyedre a legtöbb pontot ez sacc 3.4 es szorzó, az első félidőre a több pontot 1.9 ért. Erre a meccsre amit biztosan ajánlok a Brose győzelem 1.68 ért hiszen odahaza 31 ponttal verték a horvátokat a németeknek úgy kellenek a pontok mint egy falat kenyér!!! A horvátoknál motivációs ok csak az lehet hogy nekik már mindegy. A Brose erőt meríthet abból hogy legyőzték a Panát.

A tutik kigyűjtve:

- Maccabi győzelem

- Maccabi 2. félidőben a több pont

- Pana meccsen első félidőben +5.5 pontos Pana vezetés

- Pana győzelem

- Brose győzelem

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.