Hiányérzet itt, hiányérzet ott

A sereghajtó Zalaegerszeg hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel az OTP Bank Liga 16. fordulójában.
 
 

Hiányérzet itt, hiányérzet ott

A sereghajtó Zalaegerszeg hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel az OTP Bank Liga 16. fordulójában.
 
 
 

Hiányérzet itt, hiányérzet ott

A sereghajtó Zalaegerszeg hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel az OTP Bank Liga 16. fordulójában.

A 12. percben Tököli Attila szögletét a középen érkező Kamber mintegy hét méterről a kapu mellé fejelte. Egy perc múlva Tököli lőtt fölé tíz méterről, majd egy újabb szögletet végzett el, Kamber a beívelés után megcsúsztatta a labdát, amely Bogunovics elé került, ő viszont két méterről a kapu fölé fejelt. A 15. percben Kamber hozta játékba a baloldalon Tökölit, aki Kocsárdi Gergelyhez továbbított, de a csapatkapitány négy méterről kicsivel a jobb oldali kapufa mellé lőtt. A 37. percben Takács Péter passzolt Tisza Tiborhoz, aki lefordult védőjéről, majd kilenc méterről leadott lövését Jahics kapus lábbal hárította.

A 42. percben Luque elé került egy röviden kivágott labda, a diósgyőri 11 méterről lőtt, Kocsárdi belevetődött a lövésbe, a játékvezető kezezés miatt büntetőt ítélt a vendégeknek! A tizenegyest Luque értékesítette, a jobb alsóba helyezett a balra mozduló Jahics mellett (0-1). A 47. percben Tisza kapott egy remek labdát a zalaiak tizenhatosán belül, majd bemutatott egy esernyőcselt, de öt méterről leadott lövését Jahics bravúrral tolta ki.

Lendületesen kezdett a ZTE, az első negyedórában három óriási helyzetet hagytak ki a hazaiak. A 25. percben egy közjáték szakította meg a meccset: a diósgyőri szurkolók közül többen is beszaladtak a pályára, s több mint három percig állt a játék. A rendőrök segítségével állt helyre a rend. A folytatásban a ZTE játszott enyhe mezőnyfölényben, egy diósgyőri kontra végén megítélt büntetőből mégis a vendégek szereztek vezetést.

Az 53. percben Kamber ment el a jobb oldalon, majd betört a tizenhatoson belülre, Vadász Viktor elé vetődött, és elhúzta a labdát kézzel! Tizenegyes! A büntetőt Kocsárdi a bal felső sarokba vágta (1-1). A 73. percben Seydi ugrott ki a leshatárról, egy az egyben vihette volna a ZTE kapusára a labdát, azonban Jahics remekül együtt élt a játékkal, és a tizenhatos sarkánál felszabadított. A nyolcvanadik percben Budovinszky Krisztián végzett el szabadrúgást mintegy 28 méterről, kísérlete nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot.

A szünet után gyorsan egyenlített a ZTE, ezután kiegyenlített játék folyt a pályán, enyhe hazai fölény jegyében teltek a percek, de a kapuk alig forogtak veszélyben. A Zalaegerszeg mindent megtett, hogy megszerezze első győzelmét, és erre volt is esélye, de ezúttal is csak döntetlenre futotta az erejéből, ezért komoly hiányérzete lehet. A tabella állása alapján a Diósgyőrnek a zalai siker a kötelező kategóriába tartozott volna, a borsodiaknak pedig ezért lehet hiányérzetük.

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.