Ilyen sem volt még: ETO-zakó otthon!

A Budapest Honvéd 3-1-re győzött a Győri ETO FC otthonában az OTP Bank Liga 16. fordulójában.
 
 

Ilyen sem volt még: ETO-zakó otthon!

A Budapest Honvéd 3-1-re győzött a Győri ETO FC otthonában az OTP Bank Liga 16. fordulójában.
 
 
 

Ilyen sem volt még: ETO-zakó otthon!

A Budapest Honvéd 3-1-re győzött a Győri ETO FC otthonában az OTP Bank Liga 16. fordulójában.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Fredi Bobic, aki a német válogatott színeiben 1996-ban aranyérmet nyert az Európa-bajnokságon, jelenleg pedig a VfB Stuttgart sportigazgatójaként dolgozik. A hazaiaktól Fehér Zoltán és Simon András sérülés, Nikola Trajkovics eltiltás miatt hiányzott. A Honvédnál nem volt Souleymane Diaby, Kememenes Szabolcs, Lukas Zelenka, Akran Akassou, Radiszlav Szekulics és Novák Alexisz.

A hatodik percben máris megszerezte a vezetést a Honvéd! Abass ment el a baloldalon, majd a tizenhatoson belülre érve középre adott, a labda megpattant Pilibaitis lábán, majd Danilo érkezett, és nyolc méterről a kapuba lőtt (0-1). Majdnem jött a válasz is, a nyolcadik percben Kiss Máté lőtt 18 méterről kapura, a labda nem sokkal ment a bal alsó mellé. A 15. percben Abass hagyta faképnél Szabó Ottót, rávezette a labdát Sztevanovics kapusra, aki végül vetődve mentett.

A 19. percben Abass lövését kiütötte a győri kapus, Tchami próbálkozása pedig a kapufa mellé ment. A 26. percben Ivancsics szabadrúgása után Torghelle fejelt, a labda rendkívül veszélyesen hullott néhány centivel a kapu mellé. A 34. percben Danilo jobb oldali beadása átszállt Torghelle fölött, de Tchami öt méterről a szinte teljesen üresen tátongó kapu helyett éppen Sztevanovics kapusba fejelte a labdát! Hatalmas védés, majd hatalmas zűrzavar támadt az ötösön belül, a lökdösődésnek végül nem lett piros lapos áldozata.

A gyors kispesti vezetőgól alapvetően meghatározta a játék képét. A fővárosiak ezután könnyedén megtehették, hogy türelmesen, taktikusan futballozzanak, és így is tettek. A hazaiaknak volt sürgősebb a támadás, de ez látszott is a játékukon, de alkalmanként megmutatkozó fölényük meddőnek bizonyult.

Az 52. percben Takács Ákos kacskaringózott be a vendégkapu előterébe, de amikor lőtt, már túl közel volt Sánta Andráshoz, aki kivetődve védett. Az 56. percben Torghelle tette Abassnak a labdát, aki cselezett, majd Djordevics mellett beadott. Danilo ismét jól érkezett, a védők viszont megint lemaradtak róla, így újfent a hálóba lőtt (0-2)! Az 59. percben Danilo megint befűzte a baloldalon Djordjevicset, középre gurított, Torghelle viszont nyolc méterre a kaputól csúnyán fölé bombázott. A 64. percben Torghelle ugrott ki és majd 16 méterről lőtt, Sztevanovics reflexmozdulattal belekapott a labdába, amely így szögletre pattant.

A 69. percben Hajdú Norbert lövését a léc alól piszkálta ki a győri kapus. Két perccel később Torghelle indította Abasst, de Djordjevics becsúszva mentett a kaputól tíz méterre, a kipattanót pedig Danilo a kapusba rúgta. A 78. percben Sztevanovics mentett a kapura törő Délczeg Gergely elől a tizenhatoson kívül. A 83. percben Torghelle adott hajszálpontos labdát a teljesen üresen érkező Ivancsics Gellértnek, aki kapásból bombázott a kapu jobb alsó sarkába (0-3). A 91. percben Dudás Ádám ívelt be szabadrúgást, Ahjupera pedig öt méterről a hálóba fejelt, megszerezve ezzel a hazaiak becsületgólját (1-3).

Az első félidőben mutatott játékához képest aktívabban kezdte a második felvonást a Győr, de gólt ezúttal sem tudott szerezni. Ahogy egyre inkább kinyílt a hazai együttes védekezése, úgy adódott egyre több lehetőség a Honvéd előtt. Amikor második gólját is megszerezte a kispesti csapat, eldőlt a meccs. A folytatásban az ETO távoli lövésekkel próbálkozott, sikertelenül. Ráadásul egyre kapkodóbban játszott, és egyre többet hibázott hátul, a vendégek több góllal is nyerhettek volna.

A kisalföldiek eddig pontot sem vesztettek odahaza, most viszont rögtön egy csúnya, háromgólos vereséggel rongálták kiváló hazai mérlegüket. A Honvéd a debreceni 1-1 után a második helyezett otthonából három ponttal távozott. A győri szurkolók az első és a második félidő végén is heves füttykoncerttel fejezték ki nemtetszésüket, a kispesti drukkerek viszont nagy ünneplésben részesítették a kedvenceket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.