Ha tabella, akkor élen a Debrecen!

Elkészítettük a Ligakupa csoportkörének abszolút tabelláját, és összegyűjtöttük a legeket!
 
 

Ha tabella, akkor élen a Debrecen!

Elkészítettük a Ligakupa csoportkörének abszolút tabelláját, és összegyűjtöttük a legeket!
 
 
 

Ha tabella, akkor élen a Debrecen!

Elkészítettük a Ligakupa csoportkörének abszolút tabelláját, és összegyűjtöttük a legeket!

Hat forduló után véget ért a Ligakupa csoportköre, amelyben húsz együttes vett részt, öt darab négyes csoportban. Korábban a szurkolóknak és a csapatoknak is heves ellenérzéseik voltak ezzel a – feleslegesnek ítélt – sorozattal szemben. Úgy tűnik, mára a játékosok és az edzők kezdik megszokni, elfogadni, illetve a benne rejlő lehetőségeket használni, kihasználni, de a nézők továbbra is elmaradnak a lelátóról, szinte csak Diósgyőrben lehetett ezer fő fölötti érdeklődést regisztrálni egy-egy meccsen. Persze, ne feledjük, hogy bár pénzdíjas versenyről van szó, sokan tétnélkülinek tartják, és a bundázás melegágyát látják benne. Talán nem is alaptalanul...

Az öt csoportvégeredményt összefésülve elkészítettük a Ligakupa-csoportkör abszolút tabelláját. Pontazonosság esetén nálunk előbb a több győzelem, majd a gólkülönbség, végül a több lőtt gól rangsorolt. Ahogy az OTP Bank Ligában, itt is a Debrecen áll az élen, amely a legtöbb győzelemmel büszkélkedhet, illetve a mezőnyben egyedül veretlennek mondhatja magát! Bajnoki teljesítményéhez képes meglepően jól szerepelt eddig a Pápa és a Kaposvár, az MTK pedig megmutatta, hogy nem véletlenül vezeti a tabellát a másodosztály Nyugati-csoportjában.

A Győr csak a mezőny közepén zárt, ez némileg meglepő; a Honvéd csak a 13. lett, de erre nem kapjuk fel a fejünket, hiszen a kispestiek második csapata az NB II-ben is az utolsók közé tartozik. A Zalaegerszeg a Ligakupában is hozta kiábrándító bajnoki formáját, de sok-sok vereség után a hatodik fordulóban legalább nyert egy tétmeccset! A Vasas is siralmasan muzsikált, egyszer sem nyert, pedig az elmúlt hónapokban fűt-fát leigazoltak, nagybevásárlás volt Angyalföldön. Ennél is meghökkentőbb a másodvonalban meghatározó tartalék-együttessel rendelkező Ferencváros vesszőfutása.

A Ligakupa-csoportkör
abszolút tabellája

1. Debrecen 16 pont (18-8)
2. Pápa 13 pont (4 győzelem, 16-3)
3. Kaposvár 13 pont (4 győzelem, 9-5)
4. Kecskemét 13 pont (4 győzelem, 13-10)
5. Videoton 11 pont (3 győzelem, 11-7)
6. MTK 11 pont (3 győzelem, 6-5)
7. Paks 10 pont (3 győzelem, 24-11)
8. Diósgyőr 10 pont (3 győzelem, 12-5)
9. Pécs 10 pont (3 győzelem, 10-6)
10. Újpest 10 pont (3 győzelem, 17-15)
11. Siófok 10 pont (3 győzelem, 7-7)
12. Győr 9 pont (9-8)
13. Honvéd 7 pont (2 győzelem, 8-8)
14. Haladás 7 pont (2 győzelem, 7-9)
15. Gyirmót 4 pont (1 győzelem, 9-14)
16. Mezőkövesd 4 pont (1 győzelem, 7-18)
17. Zalaegerszeg 4 pont (1 győzelem, 6-18)
18. Vasas 3 pont (12-18)
19. Ferencváros 1 pont (6-14)
20. Szolnok 1 pont (3-21)

A Ligakupa-mezőny legjei

• A legtöbb győzelem a Debrecen nevéhez fűződik, a hajdúságiakon kívül egyetlen csapat sem nyert ötször a csoportkörben.
• A legtöbb vereséget a Szolnok és a Ferencváros szenvedte el, mindkét együttes ötször kapott ki.
• Veretlen csapat csak egy van, mégpedig a DVSC, ez is hasonlít a bajnokságra!
• Nyeretlenül három együttes zárt, a Szolnok, a Ferencváros és a Vasas.
• A legtöbb gólt a Paks lőtte, amely ebben a mutatóban a bajnokságban is jól áll. A Ligakupában hat meccs alatt 24 találat a paksiak mérlege.
• A legtöbb gólt az abszolút tabellánk utolsó helyezettje, az NB II Keleti-csoportjában amúgy listavezető Szolnok kapta, 21-et.
• A legnagyobb győzelem is a Paks nevéhez fűződik, tíz gólt lőni tétmeccsen mindig dicséretes dolog, márpedig a Szolnok elleni, hazai találkozónak 10-1 lett a végeredménye!
• A legnagyobb vereség nem a Szolnok paksi zakója volt, szerintünk sokkal inkább a Zalaegerszeg hazai pályán elszenvedett 8-0-s kudarca a Pápa ellen.
• A legbosszúsabb csapat címet a Ferencvárosnak adjuk, hiszen a fővárosiaknak volt egy-egy teljesen szabályos góljuk a Pécs elleni meccseken, otthon és idegenben is, de egyiket sem adta meg a játékvezető.
• A csoportkör gólkirálya címet négyen megosztva kapják, ugyanis Gévay Zsolt, Hrepka Ádám (Paks), Nemanja Nikolics (Videoton) és Ferenczi István (Pápa) egyaránt öt gólt lőttek.

A negyeddöntő mezőnye: Debrecen, Diósgyőr, Kaposvár, Videoton, MTK, Pápa, Kecskemét, Paks.

A negyeddöntők első mérkőzéseit február 22-én rendezik, míg a visszavágókra március 7-én kerül sor.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.