A lelkesedés és az akarat döntött a rangadón

Krizbai György, az Üllő FC Cső-Montage teremlabdarúgó-csapatának házi gólkirálya már tíz találatnál jár.
 
 

A lelkesedés és az akarat döntött a rangadón

Krizbai György, az Üllő FC Cső-Montage teremlabdarúgó-csapatának házi gólkirálya már tíz találatnál jár.
 
 
 

A lelkesedés és az akarat döntött a rangadón

Krizbai György, az Üllő FC Cső-Montage teremlabdarúgó-csapatának házi gólkirálya már tíz találatnál jár.

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának kilencedik fordulójában az Üllő FC Cső-Montage nagy meglepetésre 8-5-re megverte a meccs előtt még listavezető Colorspectrum Aramis együttesét! A két Pest megyei csapat jelentős múlttal rendelkező, tradicionális rangadójának megnyerése lendületet adott az üllőieknek, akik ezzel elkezdtek felkapaszkodni a tabella alsó régiójából, bár még mindig csak a tízedik helyen állnak.

Az együttes házi gólkirálya, a bajnokságban immár tíz, a Magyar Kupában pedig két találatnál járó Krizbai György szerint a lelkesedés és az akarat volt a legfontosabb a győztes meccsen, de a Rangadó.hu megkeresésére nem győzte hangsúlyozni, hogy a pontos védekezés szintén elengedhetetlen. A Cső-Montage a tízedik fordulóban, hétfőn este – éppen Krizbai 27. születésnapján – azt a Berettyóújfalut fogadja, amellyel a kupa harmadik körében is találkozik majd.

– Miben mutatkozott meg a különbség a két csapat között a tradicionális rangadón?

– Látható volt, hogy nekünk nagyon kellett már a siker, és jól jött ki a lépés, nagyon örülök a győzelemnek – nyilatkozta a Rangadónak Krizbai György. – Az Aramis nem volt a legjobb passzban, lehet, hogy lebecsültek minket. Lelkesedésben kerekedtünk föléjük, ez volt a mérvadó! Nagy motivációt nem kellett teremtenünk, hiszen az utolsóelőtti helyen álltunk a forduló előtt a tabellán. Rajtuk azt láttam, hogy egy kicsit indiszponáltak, a meccs előtt elsők voltak a bajnokságban, azt hitték, hogy különösebb gond nélkül legyőzhetnek bennünket. Kihasználtuk az adódó lehetőségeinket, ők viszont pont fordítva, sok helyzetet kihagytak.

– Mennyire volt egyoldalú, egysíkú az Aramis játéka, hiszen mind az öt gólt a brazil Roni lőtte?!

– Nem volt egyoldalú. Tetszik a játékuk, mert abszolút csapatjáték, ez korábban nem volt rájuk jellemző.

– Taktika, fegyelem, csapategység és egy csipetnyi szerencse. Az edzőjük szerint ezek a siker legfőbb összetevői!

– A taktikai utasításokat be kell tartani, ehhez kell a fegyelem. A teremlabdarúgásban a védekezés során ez elengedhetetlen, hiszen ha valaki egyet jobbra lép vagy balra lép, már rossz helyen van. Ebben kell sokat javulnunk, mert ha a védekezésünket pontosítjuk, akkor van esélyünk az ilyesfajta rangadókon. Nagyon fegyelmezettnek kell lenni, ez eddig sajnos nem volt ránk jellemző. A lelkesedéssel és az akarattal az Aramis ellen nem volt gond, mindenki maximálisan odatette magát.

– A hétfői, Berettyóújfalu elleni mérkőzés sem ígérkezik könnyűnek...

– Ugyanúgy készülünk, ahogyan eddig. Nyerni szeretnénk, úgy vélem, minden csapat ellen van keresnivalónk. Javunkra szól a hazai pálya, és a szurkolóink támogatása. Nem a legjobb időszakban találkozunk a Berettyóval, mert korábban náluk is döcögött a szekér, de az utóbbi időben magukra találtak, brazil játékosuk pedig vezeti a góllövőlistát. Mi új erőre kaptunk, és bízunk benne, hogy ez a lendület a továbbiakban is kitart. Feljebb kell kapaszkodnunk a tabellán, a klubhoz nem méltó ez a helyezés!

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 9. forduló

Colorspectrum Aramis – Üllő FC Cső-Montage 5-8 (1-3)
Budaörs, 300 néző. Játékvezetők: Kovács G., Szőts
Aramis: Sikur – Nagy G., Németh P., Tóth Sz., Kiss T. Csere: Dávid R., Sivák, Birinyi, Roni, Hasenauer, Ködöböcz, Tyukász. Edző: Frank Tamás
Cső-Montage: Reveland – Szalay, Magyar, Simon Zs., Krizbai. Csere: Mezőfalvi, Bánfalvi, Simon Á., Lantos, Takács, Erdős, Laucsek. Edző: Tóth Miklós

Gólszerzők: Roni (7., 20., 30., 37., 39.) illetve Simon Zs. (1.), Bánfalvi (5., 25.), Krizbai (15., 22.), Simon Á. (30.), Takács (34.), Szalay (36.)

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.