Pénteki tutitár

Hungarikum! - Új rovat, még több tipp mától!

Ma indul a tippverseny! Tessék kitölteni a szelvényt, meg persze csemegézni a mai tippjeink között! Gólok és egy erős hazai tipp - egyebek mellett a magyar élvonalban és a belga II. ligában jártunk...
 
 

Pénteki tutitár

Hungarikum! - Új rovat, még több tipp mától!

Ma indul a tippverseny! Tessék kitölteni a szelvényt, meg persze csemegézni a mai tippjeink között! Gólok és egy erős hazai tipp - egyebek mellett a magyar élvonalban és a belga II. ligában jártunk...
 
 
 

Pénteki tutitár

Hungarikum! - Új rovat, még több tipp mától!

Ma indul a tippverseny! Tessék kitölteni a szelvényt, meg persze csemegézni a mai tippjeink között! Gólok és egy erős hazai tipp - egyebek mellett a magyar élvonalban és a belga II. ligában jártunk...

Így tippelhet és játszhat a pálinkáért:

Mától egy héten át a Rangadó főoldaláról érhetik el olvasóink Tuti Kapitány szelvényét. Középső hasáb teteje. A kínálatra minden regisztrált felhasználó leadhatja tippjét.

A pontokat így számoljuk:

-Ha mérkőzés végkimenetelét találja el jól (hazai, döntetlen, vendég) akkor 3 pontot írunk jóvá.

- Ha gólos, pontos játékuknál jár, sikerrel 2 pont kerül a neve mellé.

- Ha az eredményre tippelve a végkimenetelt pontosan találja, el 1 pontot szerez, ha számszerű eredménynél is telitalálat van, akkor pedig további 5 pont jár.

Telitalálatos szelvény esetén pedig annyival szorozzuk meg a szerzett pontokat, ahány esemény volt az adott szelvényen.

A szelvények tetején található ikonok használatával, megismerhetik a készítő tippjeit, illetve a többi olvasó tippjei alapján aktuális statisztikát.

További hasznos infók: klikk.

Fogadni az első meccs kezdéséig lehet, a fődíj azé akinek ítz nap után a legtöbb pontja lesz.

Regisztrálni így tudsz:klikk.

Charleroi-Vise 1!

Ha emlékeink nem csalnak, akkor még nem jártunk a belga második vonalban. Ám mindennek eljön a maga ideje, és miután viszonylag magas szorzóért találtunk egy tutit (1,7), így nyomban lecsaptunk a Charleroi-Vise ütközetre!

A balga másodosztályból egy gárda jut fel egyenes ágon, hárman pedig rájátszásra kényszerülnek. Jelenleg az Eupen vezet, a Charleroi a 2., kettejük között két pont a differencia. A tavaly még első ligás hazai alakulat 27 egységnél jár, ezt 13 forduló alatt gyűjtötte be. Összességében 8-3-2-es sort tudnak felmutatni, hazai környezetben viszont még veretlenek a fiúk (4-2-0). Remek formában vannak, a két zakó még az első két túráján csúszott be az együttesnek. Kilenc játéknapja veretlenek, legutóbb épp az Eupen pályáján győztek rangadón. Egyértelmű cél a visszajutás, ehhez pedig hazai pályán minden pontra szüksége van a brigádnak.

A Vise lelkes középcsapat, az előkelő 6. pozícióban áll, tavaly az 5. lett, így éppen lemaradt a rájátszásról. Odahaza félelmetesen teljesít: 6-0-1-es a mutatója, viszont idegenben annyira nem megy a srácoknak: 1-2-3. E kettősség jellemző a formájára is; legutóbb otthon kiütötte a Borinage gárdáját (5-0), előtte viszont megégett a kiesőjelölt FC Brüssels stadionjában...

Szerintünk a Charleroi behúzza ezt a roppant fontos három egységet, és ha csak egy éjszakára is, de átveszi a vezetést a bajnokságban. A Vise nem az egyik bajnokesélyes pályáján kezdi meg a kiegyensúlyozott idegenbeli szereplést, úgyhogy, kedves sporttársak, húzzuk be bátran a hazait!

Lombard Pápa-Újpest 1x! +2,5!

Gólokkal kalkulálunk a pénteki magyar bajnoki mérkőzésen. Ifjabb Bene Ferenc végre megszerezné első pontját a pápai kispadon, ám ehhez a fővárosi lila-fehéreknek is lesz egy-két szavuk. Találatokból nem lesz hiány!

Mindkét alakulat teljesítménye elmarad a várakozástól, pontosabban a tulajdonosok várakozásaitól. Mert megmondjuk őszintén, sem a Pápát, sem az Újpestet nem tartjuk a jelenlegi helyezésnél sokkal többre hivatott együttesnek. Nincs semmi bajunk az alakulatokkal, ám szerintünk a realitás e két brigád esetében a középmezőny alsó fele...

De nem bántsuk azért e két alakulatot, lássuk, hogy mit is várunk a ma esti csörtétől! Először is gólokat! Véber György távozása óta a Lombard két bajnokit játszott le, és bár pont nélkül maradt, összességében nem vallott szégyent. Előbb a Fradi, majd a Győr mért rá 3-2-es vereséget. Most a 11. helyen áll 15 ponttal, de nincs biztonságban, hiszen a 15. Kaposvár is 13 egységet számlál. Otthon 3-1-3 a mérlege. A formája pocsék, ezért is menesztették Vébert: az elmúlt 7 játéknapon mindössze két ikszre futotta erejükből, ezzel jelenleg a leggyengébb passzban lévő alakulat a mezőnyben.

Az Újpest története egyik legrosszabb szezonját futja, a lilák mindössze a 13. helyen állnak, nevük mellett 14 pont szerepel. Idegenben botrányosan gyengék: 0-1-7 a mutatójuk (Kaposváron mentettek pontot még augusztusban), 4-19-es gólaránnyal! A túráin legutóbb Debrecenben, még a nyár végén tudott egyáltalán gólt szerezni! Jó hír a fővárosiak háza tájáról, hogy végre tulajdonosra találtak, így az anyagi problémák megoldódni látszanak.

Nos, kedves sporttársak, a Pápa tuti, hogy gólképes lesz otthon. Sőt, akár kettőt is beverhetnek. Azonban a lilák pocsék (impotens) szériája is véget ér most már, éppen ezért húzzuk be a gólos opciót! Emellett a hazaiak sikere felé hajlunk, de 1x-ben biztosan elmegy a történet!

Hungarikum

Az OTP Bank Liga 2011/2012-es szezonjának mérkőzéseinek tippjeihez ezentúl a www.rangado.hu külön rovattal járul hozzá. A 16. fordulótól a magyar meccsekről részletesebb információkkal igyekszünk szolgálni.

Gólok a Kecsó-Pakson

A KTE-Ereco-MVM Paks találkozó rangadó lesz, hiszen a harmadik fogadja az elsőt. Nem mi bolondultunk meg, és kavartuk meg a bajnokságot, hanem azt vettük figyelembe, melyik csapat találkozóin esett a legtöbb gól. Nos, a Paks gólaránya 29-30 (összesen 59 gól, átlagban 3,9), míg a kecskemétieké 27-21 (összesen 48 gól, átlagban 3,2). Ezen tények alapján a +2,5-et nagyon simán ajánlhatjuk, de a kis ördög ott lakozik bennünk. A Kecskemét mumusa a Paks, hiszen hiába találkoznak három éve rendszeresen az NB I-ben, eddig mindössze két pont a bács-kiskuni termés hét találkozó alatt. A nyári első fordulóban 3-2-re győzött a Duna-parti gárda - azaz még inkább készülhetnek Szivics mester fiai arra, hogy visszavágjanak a Paksnak. Ha tízszer játszana a két csapat egymás ellen, abból kilencszer meglenne a legalább három gól.

A hazai pálya előnye

A 16. forduló nyitómeccsén a Pápa az Újpestet fogadja. Két fordulóval ezelőtt döntött úgy a hazai csapat egyszemélyes vezetése, hogy edzőt vált: ez eddig még bajnoki eredményekben nem mutatkozott meg a pozitív oldalon. Igaz, a Viditől és a Győrtől is stílusos játékkal kaptak ki a Veszprém megyeiek. Most az Újpestet fogadják, akik a IV. kerületet elhagyva egészen katasztrofális teljesítményt nyújtanak. Egyedül a döntetlenkirály Kaposvár vendégeként szereztek egy pontot - a többi hét találkozójukon zakóztak, gólarányuk 4-19. Most a Pápa hazai győzelmére simán mernénk behúzni az 1-est.

A többi derbi

A Videoton-Siófok meccsen akár a hendikepes 1-est is meg lehetne fogadni, míg a Fradi-Kaposváron azt érezzük: megszakad a somogyiak elképesztő X-szériája és kikapnak. Az óvatosabbak azért az 1X-es opcióra tegyék fel tétjeiket.

A DVSC eddig még nem állt vesztésre 45 percnyi játék után: most pedig a Vasas vendégeként lépnek pályára. Az első félidőben eddig mindössze két gólt kaptak (15 meccsen!), így azt érezzük, hogy náluk lesz a vezetés a szünetben.

A ZTE az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, amikor a Diósgyőrt fogadja. Azonban inkább a vendégek lendülete a tartósabb, így ha a három pontot nem is, de egyet biztosan elvisznek Zalából: X(2).

A Haladás-Pécs meccs kevés gólt fog hozni. A hazaiaknál hiányzik a gólzsák Kenesei, és Kovács sem lesz pályán, hogy cseleivel megzavarja a vendégvédőket. Ellenben hazai pályán stabil a Hali, így talán egy gólt dönti el ezt a meccset. A -2,5 erősen esélyes.

A Győr folytatja-e 100%-os hazai sorozatát? Vagy éppen az a Honvéd állítja meg őket is, akik a DVSC szériáját is elrontották? Bizony, minden sorozat megszakad egyszer, és ez most fog megtörténni: lehet, hogy meglepetés, de X2-t várunk a győri találkozótól.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.