Újabb borsodi diadal a Vasas otthonában

A Mezőkövesd 4-2-re nyert a Vasas-Híd vendégeként a Ligakupa hatodik fordulójában.
 
 

Újabb borsodi diadal a Vasas otthonában

A Mezőkövesd 4-2-re nyert a Vasas-Híd vendégeként a Ligakupa hatodik fordulójában.
 
 
 

Újabb borsodi diadal a Vasas otthonában

A Mezőkövesd 4-2-re nyert a Vasas-Híd vendégeként a Ligakupa hatodik fordulójában.

A mezőkövesdieknél csak a kispadon kapott helyett két rutinos labdarúgó, Zováth János és Vámosi Csaba, utóbbi végül be sem állt. A hazaiak keretének egyik fele délelőtt a szomszédos fitneszkomplexumban edzett, délután pedig műfüvön, de így is erős kezdőcsapatot küldött pályára Urbán Flórián. Apropó, pálya: az Illovszky Stadion gyepszőnyege az őszi szezon végére alaposan megkopott, kifakult, sok a sárgás folt, ahol kilátszik a szent anyaföld!

Hopp, egy gól!

Az első pillanattól a Vasas játszott fölényben, és már a második perc elején vezetést szerzett. A hazaiak a tizenhatoson belül körbepasszolgatták a mezőkövesdi védelmet, végül Simek Péter átadása üresen találta Marko Simicset, aki a kimozduló Ficsór Dávid mellett a hálóba lőtt (1-0). A folytatásban is az angyalföldiek voltak kezdeményezőbbek, de néha a borsodiak is kijöttek a szorításból. A nyolcadik percben Török Sándor csinált egy cselt a védője mellett, majd húsz méterről lőtt, a labda pedig a vetődő Lubos Ilizi mellett a kapu jobb alsó sarkába vágódott (1-1)!

Az egyenlítést követően egy ideig egyik csapat sem erőltette a támadásokat. Az elképzelés mindkét oldalon felfedezhető volt, a borsodiak a biztos védekezésből ívelésekkel próbáltak építkezni, a Vasas pedig a széleket erőltette. A hazaiak lőttek egy lesgólt, de a szurkolók elégedetlenkedtek a játékvezetői ítélet miatt. Nem volt igazuk, a 27 éves gyöngyösi hölgy, Urbán Eszter helyesen fújt a partjelző intését követően. Hamarosan már nem volt ilyen egyértelmű a helyzet, les címén megint visszafújtak egy Vasas-ziccert, de ezúttal jogtalanul.

A 26. percben az angyalföldiek megint létszámfölényes helyzetet alakítottak ki a Mezőkövesd tizenhatosán belül, Simics üresen kapta a labdát Dajicstól, és nem is hibázott, 12 méterről magabiztosan bombázott a hálóba (2-1). Kisvártatva Olasz Dénes egyenlíthetett volna, egy hajszálpontos beadás teljesen üresen találta az ötös vonalán, de fejese után a labda előbb a földön pattant, majd a felsőléc fölött hagyta el a játékteret! Mi maradt ki?! Az első félidő hajrája kisebb helyzeteket hozott, veszélyes lehetőségeket és különösebb izgalmakat nem.

A fordulat percei

A nagy hideg ellen mozgékony játékkal védekeztek a futballisták a második rész elején. Ezúttal is a Vasas támadott veszélyesebben, több alkalommal is csak a szerencse mentette meg a vendégcsapatot az újabb góltól. Ehelyett megint a Mezőkövesd egyenlített, egy szélről beívelt szabadrúgás után nagy tömörülés alakult ki a tizenegyes pont magasságában, a labda Lakatos Béla elé került, aki Ilizi mellett a hálóba lőtt (2-2). A látogatók ettől a találattól lendületben maradtak, és hamarosan átvették a vezetést! Olasz Dénes kapott egy remekütemű kiugratást, a védelem lemaradt, a borsodiak játékosa pedig magabiztosan értékesítette a lehetőséget (2-3).

Közben az egyik öreg törzsszurkoló többször is beszólt Bárányos Zsoltnak, aki csak egyszer válaszolt, akkor viszont meglehetősen hosszú monológot vágott ki, minősíthetetlen hangnemben!

Ezúttal a hátrányba kerülő fővárosi együttesnek kellett magához térnie, és ez meg is történt, a hetvenedik perctől megint jöttek a góllal kecsegtető Vasas-támadások. Egy szabadrúgás után Ficsór kapusnak kellett nagy bravúrt bemutatnia. A Mezőkövesd ugyanakkor nem állt be védekezni, így kimondottan élvezetes volt a játék. A 78. percben Dajics teljesen egyedül ugrott ki a vendégvédők között, rávezette a labdát a kapusra, de nem lőtt, így Ficsór megint vetődve védett. A 85. percben Simics ívelt lövése kecsegtetően kanyarodott, de a kapus ezt is hatástalanította, ahogy fél perccel később egy lapos lövést is, pedig ekkor némileg takarásban volt.

Matyóvárosi happy end!

Kisvártatva Ilizi nem ért el egy hazaadási kísérletet, a borsodiak lecsaptak a labdára, de három passz után odalett a nagy lehetőség. A Vasas nem tudott egyenlíteni, ráadásul a látogatók a 92. percben lerántás miatt jogos tizenegyeshez jutottak, amelyet Enescu értékesített, így a Diósgyőr után egy másik borsodi csapat, az NB II-es Mezőkövesd is győzni tudott az Illovszky Stadionban (2-4). A játék összképe alapján az angyalföldiek közelebb álltak a győzelemhez, a döntetlent mindenképpen megérdemelték volna, át a végig nagyon motiváltan játszó vendégek rendkívül hatékonyan használták ki helyzeteiket, és nagy meglepetést okoztak a továbbjutás szempontjából tétnélküli meccsen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.