Ezúttal is sima vereség Olaszország ellen

A magyar U21-válogatott 2-0-ra kikapott Olaszországban, Európa-bajnokság selejtezőn.
 
 

Ezúttal is sima vereség Olaszország ellen

A magyar U21-válogatott 2-0-ra kikapott Olaszországban, Európa-bajnokság selejtezőn.
 
 
 

Ezúttal is sima vereség Olaszország ellen

A magyar U21-válogatott 2-0-ra kikapott Olaszországban, Európa-bajnokság selejtezőn.

A találkozót teltház előtt rendeztek Casaranóban. Olaszország ezen régiójában meglehetősen ritkán rendeznek válogatott mérkőzéseket, ezért kisebb népünnepély övezte a találkozót, repülőgépes bemutatótól kezdve katonazenekarig többféle attrakció is megelőzte a meccset – tudósít az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott szervezett és helyenként stílusos játékkal lepte meg a hazai csapatot, s a nyolcadik percben Bódi Ádám révén a vezetést is megszerezhette volna, a bal szélről induló debreceni támadó húszméteres lövése után a labda centikkel kerülte el a kaput. A helyzetre helyzettel válaszoltak a hazaiak, Destro lövését követően Gulácsi Péter bravúrral védett.

Az olaszok vezetőtalálata egy magyar akció után született, a hazai védők által előrevágott labdára a bizonytalankodó vendégek között Gabbiadini csapott le, és a kiszolgáltatott helyzetben lévő Gulácsi mellett 13 méterről, laposan a hálóba lőtt (1-0). A mieink a folytatásban is felnőttek mezőnyjátékban az olaszokhoz, a 34. percben Bódi Ádám szöglete után Beliczky Gergőhöz került a labda a hosszú saroknál, lövését csak a gólvonalról tudták kivágni a védők. A szünetig nem született több gól.

A fordulás után még nagyobb elánnal kezdtek a csapatok, mint az első játékrészben. A mieink szabadrúgásai, beadásai jelezték, hogy a magyarok mindent megtesznek az egyenlítés érdekében a rendkívül masszív védelemmel rendelkező olaszok ellen. A látogatók akcióira átlövésekkel válaszoltak a hazaiak, az 57. percben Destro, a 65. percben Florenzi bombája kerülte el kevéssel a kaput. A 78. percben mutatta meg igazi klasszisát a csoport favoritja, ekkor Florenzi futott el a bal szélen, majd egy csel után középre adott, a másodpercekkel korábban csereként beálló Paloschi pedig közelről a kapuba továbbított, beállítva a 2-0-s végeredményt.

A magyar csapat a csoport legerősebb válogatottjával találkozott, és bár a bravúr elmaradt, mindenképpen biztató, hogy mezőnyjátékban nem mutatkozott nagy különbség a két együttes között. Magyarország így négy forduló után pont nélkül áll, míg az olaszok eddig mind az öt mérkőzésüket megnyerték, így százszázalékosan vezetik a csoportot.

– A hazai mérkőzésünkön elszenvedett három-nullás vereség után az volt a célunk, hogy bizonyítsuk, képesek vagyunk méltó ellenfélként futballozni a csoport favoritja ellen – fogalmazott Róth Antal, a magyar válogatott szövetségi edzője a lefújás után. – Aki elsőre ránéz az eredményre, azt mondhatja, egy gólnyit javultunk a hazai találkozóhoz képest, a valóságban azonban a meccs több szakaszában is megmutattuk, hogy mezőnyjátékban méltó ellenfelei vagyunk az olasz válogatottnak, még ha irányítani nem is tudtuk a játékot. Azért bosszankodásra is lehet okunk, hiszen az első gól előtt mi végeztünk el szabadrúgást az olasz kapu előtt, és ebből kaptunk egy elkerülhető találatot.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.