„A védőink sokszor ész nélkül támadnak!”

Csernyánszki Norbert szerint a kapott gólok az egész csapat védekezését jellemzik.
 
 

„A védőink sokszor ész nélkül támadnak!”

Csernyánszki Norbert szerint a kapott gólok az egész csapat védekezését jellemzik.
 
 
 

„A védőink sokszor ész nélkül támadnak!”

Csernyánszki Norbert szerint a kapott gólok az egész csapat védekezését jellemzik.

Mint arról már több alkalommal is írtunk, furcsa helyzetben van az MVM Paksi FC. Az élvonal előző szezonjának ezüstérmese a mostani idény félidejében a nyolcadik helyen áll, úgy, hogy a mezőnyben a második legtöbb gólt lőtte (29), de a második legtöbbet is kapta (30)! Az együttes kapusa, Csernyánszki Norbert a Rangadó.hu megkeresésére úgy vélekedett, ez a nem megfelelő koncentráció miatt van, és azért, mert gyakran belemennek olyan helyzetekbe, amelyek korábban nem voltak rájuk jellemzőek.

Érdekesség, hogy bár a nyeretlenül sereghajtó Zalaegerszeg 37 gólt kapott, azon Vlaszák Géza és Safet Jahics 17-20 arányban osztozott, ilyen tekintetben, egyéni lebontásban tehát az eddigi 15 meccset kivétel nélkül végigvédő Csernyánszki a rekorder. A 35 éves hálóőrrel persze nem csak erről a témáról, hanem a válogatottról és a Ligakupáról is beszélgettünk.

– Amióta tagja a válogatott bő keretének, nagyobb érdeklődéssel figyeli a nemzeti csapat meccseit akkor is, ha nem lehet ott?

– Ez a helyzet most áll elő először, de eddig is majdnem mindig ott voltam a helyszínen Halmosi Peti barátom révén, vagy a televízióban néztem a válogatott mérkőzését. Értelemszerű, hogy ha az ember tartozik egy közösséghez, akkor még jobban, fokozottabban figyeli az azzal kapcsolatos eseményeket.

– Tényleg jó közösséget alkot manapság a válogatott?

– Pont ezzel azonosultam én is, hogy nem is egy társaságba, hanem roppant jó közösségbe kerültem. Ez egy csupa nagybetűs csapat! Sanyi bácsi vázolta a sorrendet, amit én természetesen elfogadtam, de azért mindig örömmel látom a nevemet a keretben.

– De a válogatott felkészülése elvonja önt a klubnál zajló munkától!

– Ez édes teher. Új impulzus éri az embert a hétköznapok monoton munkája közepette. A válogatott miatti szünetben Ligakupa-mérkőzések vannak az ősz folyamán, amelyeken úgyis más játékosok érdekeltek. Rendkívül élvezem, hogy szerepet kapok a nemzeti csapatnál, így biztosan nem engedek le, ami akarva-akaratlanul is megtörténhetne.

– A Ligakupában szerdán mindenképpen meg kell verniük az Újpestet, hogy továbbjussanak, mégsem a legerősebb kezdőcsapattal állnak fel. Ennyire következetes az edzőjük?

– A győzelmen kívül kell a többi csapat eredményeinek számunkra pozitív alakulása is. Az előző szezonban nagyon jól működött ez a rotációs elv, hiszen megnyertük a sorozatot, s a jelenlegi idényben sem változtatott ezen Kis Károly. Amikor több olyan játékos kapott szerepet, aki egyébként is kezdő, az azért volt, mert két hétig nem volt bajnoki meccs.

– Pakson volt már értékelés a bajnokság félidejénél?

– A múlt héten a válogatottnál voltam, de nem hallottam, hogy lett volna. Tavaly is volt egy áthozott meccs a bajnokságban, és akkor is az évzáró vacsorán volt az értékelés. A Videoton elleni meccs után egy hétig edzésben maradunk, és csak utána fogják a vezetők és az edzők értékelni a szereplésünket.

– A második legtöbb gólt lőtték, de a második legtöbbet is kapták. Minek köszönhető ez a furcsa helyzet?

– A nem megfelelő koncentráció miatt van így, és azért, mert belemegyünk olyan adok-kapokba, ami korábban nem volt ránk jellemző. Az előző bajnokságban ugyanezzel a védelemmel a negyedik legkevesebb gólt kaptuk. A kapus és a védelem kapja a gólokat, mégis az egész csapat védekezését jellemzi. A támadójátékunk azért ennyire hatékony, mert a védőink sokszor ész nélkül támadnak. Csak a Ferencváros és az Újpest ellen nem kaptunk gólt, ami nem túl fényes mérleg. Ezen tavasszal mindenképpen változtatni kell. Ha a négy-négyes ki-kimeccsek a mi javunkra dőltek volna el, ott lennénk a negyedik-ötödik helyen, ami szerintem a realitás ennek a csapatnak. Még van tizenöt meccs, amelyen bizonyíthatjuk, hogy tényleg ott van a helyünk!

Győzelem kell az esélyhez
– Csak akkor van esélyünk a továbbjutásra, ha mindhárom pontot itthon tartjuk – mondta a szerdai Paks–Újpest Ligakupa-meccsről Kis Károly vezetőedző az együttes honlapján. – Erre készülünk, ugyanakkor tudjuk, hogy az Újpest is szeretne továbbjutni. Azt gondolom, hogy aki kilátogat, nagy csatát fog látni. Bízom benne, hogy surranó pályán be tudunk kerülni a középdöntőbe, de ez még a többi mérkőzés eredményétől is függhet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.