Gera Zoltán kezdőként tér vissza pénteken

Gerán kívül Kádár Tamás is biztosan ott lesz a Liechtenstein elleni kezdőben.
 
 

Gera Zoltán kezdőként tér vissza pénteken

Gerán kívül Kádár Tamás is biztosan ott lesz a Liechtenstein elleni kezdőben.
 
 
 

Gera Zoltán kezdőként tér vissza pénteken

Gerán kívül Kádár Tamás is biztosan ott lesz a Liechtenstein elleni kezdőben.

Hosszú kihagyását követően kezdőként tér vissza a magyar válogatottba Gera Zoltán, az együttes csapatkapitánya pénteken, a Liechtenstein elleni barátságos mérkőzésen. Az angol West Bromwich Albion légiósa legutóbb március 29-én, a hollandok otthonában 5-3-ra elvesztett Európa-bajnoki selejtező alkalmával húzhatta magára a címeres mezt – írja az MTI.

– Készen állok a játékra, persze nem biztos, hogy végig bírom majd. Szerencsére folyamatosan érzem a bizalmat, most már csak játszani akarok, lehetőleg jól – nyilatkozta a telki edzőközpontban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Gera.

Egervári Sándor szövetségi kapitány elmondta: a pénteki, valamint a négy nappal később Lengyelországban sorra kerülő összecsapást elsősorban a kísérletezésre használja majd, így a válogatott már ezúttal is szokatlan összeállításban léphet pályára a Puskás Ferenc Stadionban.

– Érdekes két mérkőzés elé nézünk, a bővebb keret miatt most lehetőségünk van a kísérletezésre – nyilatkozta a vezetőedző. – Mindazon játékosoknak szeretnék lehetőséget biztosítani, akik újak, hogy meg tudják mutatni, mit tudnak hozzátenni a közös dolgainkhoz. Szokatlan összeállításban lépünk majd pályára.

A Liechtenstein elleni mérkőzést a hetvenévesen október 30-án elhunyt Albert Flórián emlékének szentelik, Egervári Sándor és tanítványai pedig méltóképpen szeretnének búcsúzni az egyetlen magyar aranylabdástól. Természetesen győzelemmel és jó játékkal szeretnének emlékezni rá.

A tréner hozzátette: több olyan futballista is lesz, aki az első összecsapáson lehetőséget kap majd, ám Lengyelországban már a keretben sem lesz. A kapitány Kádár Tamás példáját hozta fel, aki – Gerához hasonlóan – a kezdő-tizenegyben lesz a Puskás Ferenc Stadionban, ám U21-es elfoglaltságai miatt ezt követően már nem állhat a felnőtt válogatott rendelkezésére.

Az ingyenesen megtekinthető találkozóra már minden jegyet lefoglaltak, így teltház előtt játszhatja idei utolsó hazai mérkőzését a válogatott.

– Ez egy nagyon jó visszajelzés a csapatnak, és plusz energiákat is felszabadíthat – tette hozzá a kapitány.

A pirotechnikai szabályok miatt nem lehet majd gyertyát gyújtani a lelátón, ám a stadion négy pontján emlékhelyeket létesítenek a szervezők, a drukkerek itt adózhatnak Albert Flórián emlékének. A Császár pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait a találkozó előtt egy ötperces filmben elevenítik fel, a 18 órakor kezdődő összecsapást pedig gyászszünet előzi majd meg.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.