Szombati tutitár

Gólok a kupában!

Az FA-kupában az első fordulót rendezik, és mi gólvadászatra indultunk. Aztán egy brazil bajnokin is megakadt a tekintetünk. Két j formában lévő együttes csap össze...
 
 

Szombati tutitár

Gólok a kupában!

Az FA-kupában az első fordulót rendezik, és mi gólvadászatra indultunk. Aztán egy brazil bajnokin is megakadt a tekintetünk. Két j formában lévő együttes csap össze...
 
 
 

Szombati tutitár

Gólok a kupában!

Az FA-kupában az első fordulót rendezik, és mi gólvadászatra indultunk. Aztán egy brazil bajnokin is megakadt a tekintetünk. Két j formában lévő együttes csap össze...

Klikk és like-old a Rangadót! Tuti tippek már a Facebook-on is.

Figueirense-Atletico Mineiro 1!

A brazil pontvadászatból már csak 5 forduló van hátra, ennek megfelelően élesedik a küzdelem. A kiváló formában lévő együttesek ütközetéből mi a hazaiak mellett tesszük le voksunkat...

A bajnokságból 33 forduló telt, és a Florianópolis-i alakulat egyelőre a 6. helyen tanyázik. Nem volt ez mindig így... A fekete-fehérek ugyanis félelmetes hajrába kezdtek, szeptember eleje óta nem kaptak ki, és ebben a periódusban 22 pontot szereztek (6-4-0)! Ezzel a mutatóval a legjobb formában lévő brazil együttesnek vallhatják magukat. A "Hurikán" tehát parádés passzban, és most már belátható távolságban van a dobogó is. Most 53 pontja van, a 3. Fluminense 56 egységnél jár. Nagyon szoros az élmezőny, a 8. Sao Paolo is 50-ig jutott. Odahaza, az Estádio Orlando Scarpelli-ben 7-6-3-as sort hoztak össze Wellington Nemék, de mint tudjuk, a zakók nem mostanában csúsztak be. Motivált lesz az alakulat, hiszen az első négy hely Libertadores Kupát ér...

Az Atletico Miniero a 14. 39 ponttal, 5 egység távolságban a veszélyes zónától. Ugyanakkor ha három ponttal többet gyűjtöttek volna, most a Südamericana Copa indulásra lennének jogosultak. Egy biztos, extra motivációra nem lesz szükség a fent említett okok miatt. A fehér-feketék vendégségben meglehetősen tisztelettudóak (3-3-10). A többek között Mancinit is soraiban tudó gárda három mérkőzést nyert meg zsinórban, tehát igencsak jó a hangulat az 1908-ban alapított klubnál.

Az idén egyszer már egyszer megütköztek egymással a felek, akkor fordított felállásban a Figuerinse győzött. Előtte Florinópolisban egy iksz és egy Hurikán-siker szerepel a statisztikákban. Mi is a hazaiak mellett tesszük le a voksunkat. Meggyőződésünk, hogy a Figueirense otthon tartja a pontokat, és tesz egy lépést a dobogó felé!

Preston North End-Southend United +2,5!

Gólgazdag mérkőzést várunk a Southend prestoni vendégjátékától: az az érzésünk, hogy lesz legalább három gól az ütközetben. Lássuk az érveinket!

Az FA-Kupa első fordulóját rendezik a hétvégén, ám ebben a körben még nem kell pályára lépniük az első két liga csapatainak. A Preston tavaly ilyenkor még pihenhetett, hiszen ekkor a Championship-ben vitézkedett. Ám ott könnyűnek találtatott, és végül kizuhant. A kezdeti sokkot nem is tudta egy könnyedén feldolgozni Phil Brown együttese: a Hull Cityvel oly sikeres szakember irányításával jelenleg csak a középmezőnyben tanyázik a csapat, 16 meccsen 23 pontot gyűjtve. Viszont meglehetősen gólérzékeny a társulat: 31-34 a találati aránya, amely azért arra enged következtetni, hogy nem feltétlenül a védekezés a fő erényük a fehér-feketéknek. A csatársoruk sem rossz, mi tagadás. Ian Hume és Neil Mellor is a Prestont erősíti; korábban mindkét játékos játszott már magasabb osztályban, Mellor a Liverpoolban is kapott bizalmat, sőt, a BL-ben is jegyzett találatot.

Odahaza, a Deepdeal-ben szeszélyesen tolják a srácok: 4-1-3 a mérlegük. A formájuk tragikus: szeptember vége óta képtelenek nyerni, ebben a szériában mindösszesen 1 pontot tudtak behúzni. Sovány vigasz, hogy a héten büntetőkkel továbbjutottak a Football League Trophy-ban.

A Southend United egy osztállyal mélyebben szerepel, ám ott listavezető! 17 mérkőzésen 38 pontot gyűjtött, vendégségben is masszíva mutatója (6-0-2). Valósággal szárnyalnak a kék-fehérek! 10 mérkőzésből 9-et behúztak, és csak egyet adtak döntetlenre. Paul Sturrock együttese 17 fellépésén 33 találatot szórt, tehát csaknem kijön a kettes átlag. A klubnál alapvetően a feljutás a cél, ám még nem hallottunk olyan brit csapatról, amely félvállról vette volna az FA-kupát... Szerintünk a Southend sem teszi ezt... A győzelmi széria a Football League Trophy kiírásában sem szakadt meg: a gárda idegenben jutott a következő körbe.

Tehát adva vagyon egy osztály különbség, két gólképes támadósor, egy gyenge és egy kiváló passzban lévő alakulat. Mi jön ki ebből? Szerintünk gólváltás, és akár háromig is eljuthatnak a felek. Mint tették ezt 2007-ben, amikor a Championshipben futottak össze. Prestonban a végeredmény 2-3 lett... Húzzuk be a +2,5-öt és a mindkét csapat szerez gól opciót bátran, és hajrá gólok!!!

Laju tippje kosárlabda rajongóknak
Albacomp Fehérvár – Fortress Körmend 2 @ 2,40
Fogadóiroda: Tipp Mix

A hatodik fordulójához érkezett a magyar férfi kosárlabda bajnokság. Eddig kellett várni az idei első „csúcsrangadóra”. A tavalyi ezüstérmes Albacomp az idei bajnokaspiráns Körmendet fogadja. A fogadóirodák hazai győzelmet várnak, mi azonban a vasi piros-feketék sikerére számítunk.
A Körmend nagyon megerősítette keretét a nyáron, a gerincműtétje után felépülő Németh István mellett megtartották a” pontgyáros” Bell-t, leigazolták a tavalyi év legjobb Magyarországon játszó centerét Townes-t és Powel személyében hoztak egy NBA-s múlttal rendelkező játékost is.
A fehérváriak igazolásai nem sikerültek, legjobbjuk Hanga pedig Spanyolországba szerződött. Magas posztokon és hátvédsorban is a Körmendet látom esélyesnek és – ha csak egy kockáztatós szelvényen is – de azt javaslom ezért a kiváló szorzóért húzzuk meg győzelmüket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.