Elég volt a döntetlenekből!

Az orosházi duplázó, Futaki Krisztián még hat pontot tervez idén.
 
 

Elég volt a döntetlenekből!

Az orosházi duplázó, Futaki Krisztián még hat pontot tervez idén.
 
 
 

Elég volt a döntetlenekből!

Az orosházi duplázó, Futaki Krisztián még hat pontot tervez idén.

Az NB II Keleti-csoportjában szereplő Orosháza FC 3-0-ra nyert hazai pályán az Eger ellen az első fordulóban, augusztus 20-án. Hogy ez miért hír novemberben? Azért, mert a békésiek a nyári sikerüket követően két és fél hónapig egyszer sem győztek, ellenben játszottak hét döntetlent, és háromszor kikaptak. A rossz sorozat a legutóbbi, 12. körben a Kazincbarcika ellen szakadt meg. Az Orosháza 4-1-re nyert, Futaki Krisztián pedig két góllal vette ki a részét a remek eredményből.

A 32 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a sok döntetlen miatt csapatának immár csak a győzelem az elfogadható, hogy nyugodt legyen a téli felkészülési időszak, illetve tavasszal ne a kiesés ellen kelljen küzdeni.

– Hogy sikerült megszakítani a hosszú nyeretlenséget?

– A meccs előtti héten arról beszéltünk, hogy mindenféleképpen győznünk kell, számunkra más eredmény nem jó, tehát így készültünk a találkozóra. Három védővel, öt középpályással és két csatárral álltunk fel, tehát a megszokott négy helyett csak hárman maradtunk hátul. Sikerült gólt lőnünk az elején, és kettő-nullával mentünk a szünetre, a második félidő első negyedórája volt szoros, de aztán kijöttünk a szorításból, és eldöntöttük a meccset.

– Tizenkét forduló alatt hét döntetlen nagyon sok, pláne a hárompontos rendszerben!

– Nagyon sok olyan meccsünk volt, amelyet az utolsó percekben buktuk döntetlenre, ezek a bosszantó döntetlenek, például a Nyíregyháza, illetve a REAC ellen. A Szeged elleni iksz reális volt, Balmazújvárosban kettő-kettőt játszottunk, de ott mi egyenlítettünk az utolsó percben, ahogyan a Vác ellen is. Sok az egyforma csapat, általában a pillanatnyi forma dönt a meccseken. A tabella élén álló csapatok nem lógnak ki nagyon, és az alsó régióba tartozók sem kirívóan gyengék. Kiegyenlített a mezőny!

– A következő körben a Honvéd-MFA ellen játszanak, amellyel az előző szezon végén osztályozót játszottak. Ha jövő tavasszal nem akarnak a kiesés ellen küzdeni, ezúttal is nyerni kellene...

– Mindenképpen! Sajnos számunkra úgy alakultak az eddigi eredmények, hogy elég a döntetlenekből, csak a győzelem elfogadható! Úgy számoltunk, hogy az idei utolsó három forduló során minimum hat pontot kell szereznünk, hogy nyugodt legyen a téli felkészülésünk.

NB II, Keleti-csoport, 12. forduló

Orosháza FC – Kazincbarcikai BSC 4-1 (2-0)
Orosháza, 400 néző. Játékvezető: Berger
Orosháza: Molnár T. – Szabó N. (Buza, 76.), Futaki, Szabó A. – Kerepeczki, Varga R., Petneházi, Végh A. (Bozsóki, 80.), Juhász N. – Randelovics, Szabó T. (Tóth D., 72.). Vezetőedző: Major László
Kazincbarcika: Hamar Zs. – Nyitrai, Toplenszki, Nyisalovits, Horváth Sz. – Konate (Borbély, 52.), Fehér B., Tátrai (Horváth B., 52.), Kovács P. – Mbei (Badalik, 67.), Bene A. Vezetőedző: Szabó János

Gólszerzők: Randelovics (9., 87.), Futaki (32., 65.), illetve Badalik (81.)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.