Szerdai tutitár

Kassán a Rózsahegy!

A szlovák bajnokságban egy vendégesélyre hívjuk fel a figyelmet. No de mit ér az élet walesi futball nélkül... Nem feledkeztünk meg a Bangor-Airbus örökrangadóról sem :)
 
 

Szerdai tutitár

Kassán a Rózsahegy!

A szlovák bajnokságban egy vendégesélyre hívjuk fel a figyelmet. No de mit ér az élet walesi futball nélkül... Nem feledkeztünk meg a Bangor-Airbus örökrangadóról sem :)
 
 
 

Szerdai tutitár

Kassán a Rózsahegy!

A szlovák bajnokságban egy vendégesélyre hívjuk fel a figyelmet. No de mit ér az élet walesi futball nélkül... Nem feledkeztünk meg a Bangor-Airbus örökrangadóról sem :)

Klikk és like-old a Rangadót! Tuti tippek már a Facebook-on is.

Kosice-Ruzomberok 2(x)!

Győzni megy Kassára a Rózsahegy! Ejj, mennyivel szebben hangzik így e kitétel, mint ahogy a címben fogalmaztunk... Ezúttal felvidéki együttesek csatájára mentünk rá, irány a szlovák bajnokság!

A 12 csapatos szlovák élvonalban eddig 15 fordulót tudtak le a csapatok, és a mi főszereplőinkről annyit mindenképpen érdemes elmondani, hogy más-más célokért szálltak harcba az idén. A hazai brigád - csakúgy, mint az elmúlt esztendőkben - ezúttal is bennmaradásért küzd. Ennek megfelelően most a 10., 15 fellépésen 13 pontig (3-4-8) jutottak Conkáék. Otthon sem félelmetes a mérlegük: 2-2-3, 7-8-as gólaránnyal. A formájuk sem az igazi: bár az utolsó hazai mérkőzésüket megnyerték (a Besztercebánya ellen), összességében hat meccsükből ez az egyetlen siker, az össze többi vereség volt. A kupától is búcsúzott a gárda, a Moravce ellenében a hazai iksz után kikaptak a kassai legények. Muszáj hátrafelé tekintgetniük a srácoknak, ugyanis a Tatran Presov (10) és a Dunaszerdahely (9) is lőtávolon belül van...

A Rózsahegy lényegesen kellemesebb pozícióból várhatja a folytatást. a csapat a 3. helyen áll, de nagyon szoros a mezőny, hiszen a 2. Zsolnának 28 egység áll a neve mellett, a 6. Slovannak pedig 25. A kék-fehérek pontjaik többségét otthon gyűjtötték be (4-3-1), a túrákon 3-2-2-es sort virítottak. A legjobb formában lévő szlovák csapatról van szó, hiszen hat mérkőzés óta nem talált legyőzőre, és ebben a periódusban behúzott 16 pontot (5-1-0)! Idegenben a két legutóbbi turnéját sikerrel vette, legyőzte például a listavezető Spartak Trnavát is!

Ha egy kicsit elmélyedünk a szlovák statisztikák böngészésében, nyomban szemet szúr, hogy a Ruzomberok (brrrr....) a két legutóbbi kassai vendégjátékán úgy nyert, hogy még gólt sem kapott. Nos, ezt nem merjük azért garantálni, de abban majdnem biztosak vagyunk, hogy legalább egy pontot hazavisznek a vendégek. De jó esetben akár hármat is!

Bangor-Airbus 1! +2,5!

Ínséges időket élünk kedves sporttársak, úgyhogy ezúttal a sárkányok földjére kalauzoljuk el olvasóinkat. Előállunk egy kombinált tippel a neves walesi bajnokságból! :)

Hazai sikerrel számolunk a szerda esti találkozón, amelyen az egyik élcsapat egy "középosztálybeli" brigádot lát vendégül. A Bangor, mint címvédő vágott neki a pontvadászatnak, és eddig bizony nem úgy alakult minden, mint ahogyan azt eltervezte a klub menedzsmentje. Mert az okés, hogy az együttes alulmaradt a HJK-val szemben a BL-selejtezőn, no de azért 10 gólt kapni! Ez intő jelként kellett volna, hogy hasson, de nem így történt. Szeptember elejéig két vereséget is összeszedett a társulat, ráadásul az egyiket épp a legfőbb riválisa, a TNS mérte rá saját pályáján (0-3). Azóta kezd kiegyenesedni a Bangor, ám például legutóbb a nem túl erős Afan Lido otthonában csak gólnélküli döntetlent ért el. Helyzete persze így sem teljesen reménytelen, ugyanis a 2., 14 mérkőzésen 29 pontot hozott össze, otthoni mérlege 5-1-1. Hátránya a Teh New Saints-cel szemben 6 egység. A következő játéknapon épp a TNS-nél vizitál a City, úgyhogy mindenképpen győzelemmel kellene hangolniuk a rangadóra...

Fordított felállásban is nyert a Bangor City

És erre a "célra" tökéletesen megfelelhet az Airbus, amely középcsapat, 14 mérkőzésen szerzett 13 pontjával a 8. Sok döntetlent játszik (2-7-5), ám mint tudjuk, az iksz a három pontos rendszerben nem igazán kifizetődő. Vendégségben még nyeretlen (0-3-3), viszont az elmúlt három összecsapásán nem kapott ki. Értékes pontot szerzett a Llanelli pályáján két héttel ezelőtt. Tehát nem szabad egy karlegyintéssel elintézni a derék vendégeket!

A két gárda közös múltja nyomasztó Bangor sikert mutat. 10 meccsből 8-1-1 a mutató a City javára. Az ősszel, fordított felállásban 4-2-re nyert a Bangor. Emellett a Bangor pályaválasztásával szinte mindig kikapott az Airbus, hol nagyon, hol nagyon-nagyon! :)

Azt gondoljuk, hogy a Bangor egy kvázi felhozó meccset játszik majd az Airbus-szal, amelynek a végén jön a +2,5-ös tipp is, nyernek a hazaiak, sőt, akár hendis különbséggel is!

Andrew barátunk pedig egy Ligakupa és egy kosármeccsel készült a mai napra

Újpest - Kecskemét, over 2.5 gól @ 1.55

Labdarúgás: Magyarország: Ligakupa
Dátum: 2011-11-09 17:00 CET
Fogadóiroda: Unibet

A mai nap folytatódnak a Ligakupa küzdelmei is hazánkban. Tegnap gólzáporos meccset vívott egymással a Loki és a Vasas (5:4), körülbelül hasonlóval számolok ma az Újpest és a Kecskemét összecsapásán is a Megyeri úton!

A hazai lilák a Kecskemét mögött 2. helyen állnak csoportjukban a Paksot és a Szolnokot megelőzve. 7 pontot szereztek 4 meccse alatt: 3:3 a Paks ellen otthon, 4:3-ra kikaptak Kecskeméten, 1:0-ra verték a Szolnokot odahaza, valamint a visszavágón is győztek Szolnokon 3:1 arányban. Látható, hogy csak a Szolnok elleni otthoni meccsen nem jött a 3 gól, valami érthetetlen okból kifolyólag...

A Kecskemét veretlen ezidáig: 4 meccs, 4 győzelem. A Paksot oda-vissza verték 2:1-re, az Újpest ellen volt az említett gólzáporos 4:3-as siker, valamint Szolnokon is nyertek 3:1-re. A két gárda egymás ellen mindig gólzáport rendez, én magam nem emlékszem olyan találkozóra, ahol ne született volna legalább 3, de inkább több találat.

Ennek megfelelően a tipp: over 2,5 gól.

Unicaja Malaga - KK Zagreb, over 150.5 pont @ 1.90

Kosárlabda: Euroliga - férfi 2011/2012
Dátum: 2011-11-09 20:45 CET
Fogadóiroda: Expekt

Végre beindultak a kosárlabda Euroliga küzdelmei is, ahol jó kis meccseket láthatnak a kosárlabda szerelmesei, s nem utolsó sorban érdekes fogadásokat is köthetnek és jó pénzeket is kereshetnek 1-2 ügyes tippel. A mai estére a spanyol Malaga és a Zágreb összecsapását szemeltem ki, ahol kosáresőt várok!

A Malaga egy erős csapat egy erős spanyol mezőnyben: nem sokkal marad le (ha egyáltalán lemarad) a gigászoktól: Barcelona, Real Madrid. Jelenleg is a 2. helyen áll bajnokságában 5 győzelemmel és egy vereséggel, holtversenyben a Barcelona gárdájával. 6 meccsén 891 pont sületett eddig, ez átlagban 148,5 pont mérkőzésenként. Egyetlen vereségüket a Valencia otthonában szenvedték el idén, ahol szorosnak ígérkező meccsen kaptak ki végül 13 ponttal... Az Euroligában a CSZKA Moszkva, a Panathinaikos, a Brose Baskets, a Zalgiris Kaunas és a Zagreb ellen kell megmérkőzni, nem lesz tehát könnyű a továbblépés. Ennek ellenére 3 meccset követően a 3. helyen állnak 2 győzelemmel és egy vereséggel: 77:98-ra kikaptak a Panathinaikos otthonában, majd otthon hosszabbításban verték a Kaunas-t 85:78-ra, legutóbb pedig 79:78-ra nyertek egy hatalmas meccsen a Brose Baskets pályáján. Nem kis teljesítmény, minden meccsen született legalább 151 pont ahogy látható, az átlag pedig kereken 165 pont/mérkőzés. Mateo Chus csapatában meghatározó játékos Joel Freeland, Berni Rodriguez és Luka Zoric, feltehetően az alap stratégiát ma is rájuk építi a mester.

A vendég pedig a Zagreb együttese, amely egyelőre nem áll túl fényesen a csoportban: 3 meccsen 3 vereséget szenvedett el Vladimir Androic gárdája. A Brose Baskets ellen idegenben semmi esélye nem volt a társaságnak, végül 65:96-ra kikaptak. Majd következett a Panathinaikos elleni otthoni derbi, ahol szintén hozzá sem tudtak szagolni a meccshez, végül 62:81-re kikaptak. Legutóbb a CSZKA Moszkva csapatát látták vendégül és megdöbbentően gyenge produkció után 47:89-es vereséggel zárult a találkozó. Nos, nem túl jó kilátások egy spanyol meccs előtt, az biztos. A horvátok legeredményesebbje az Euroligában eddig Simon Krunoslav, ő átlagban 11,3 pontot dob meccsenként.

No, akkor röviden összefoglalva: két ellentétes csapat csap ma össze, s ahhoz nem férhet kétség az eddig látottak alapján, hogy a meccs esélyese a Malaga. Sok-sok pontot várok ezen a meccsen, ha a Malaga nem fogja vissza magát, akkor lazán dob ma 90 pontot a Zagreb védekezését elnézve. A vendégeket pedig úgy 60-70 pont környékére teszem, többet nem nagyon nézek ki belőlük az eddig látottak alapján. Főként a vendégek támadójátékán múlik majd a tippem, hiszen ha ők képesek lesznek pontokat dobálni, akkor feltehetően még az eddigieknél is lazább lesz a védekezésük és a Malaga még többet dobhat...

Ezért a tippem ajándék szorzóért: több, mint 150,5 pont!

És akkor néhány tipp még a végére: az Újpest-Kecskemét Ligakupa-meccsen lesz legalább 3 gól, mint ahogy a Pápa-ZTE ütközeten is; emellett a TNS nem kap ki a Neath Athletic pályáján!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.