Döntetlennel búcsúztak Albert Flóriántól

A Ferencváros hazai környezetben gólnélküli döntetlent játszott a Pakssal az OTP Bank Liga 15. fordulójában.
 
 

Döntetlennel búcsúztak Albert Flóriántól

A Ferencváros hazai környezetben gólnélküli döntetlent játszott a Pakssal az OTP Bank Liga 15. fordulójában.
 
 
 

Döntetlennel búcsúztak Albert Flóriántól

A Ferencváros hazai környezetben gólnélküli döntetlent játszott a Pakssal az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

A találkozó előtt megemlékeztek Albert Flóriánról, a Ferencváros múlt vasárnap elhunyt legendás futballistájáról, az egyetlen magyar aranylabdásról. Öt perccel 18 óra előtt teljesen kialudt a világítás az Albert Stadionban, amely ezt követően a közönség közreműködésének köszönhetően gyertyafényben úszott. A két csapat néma lelátók előtt, harangszóra vonult a pályára, majd a játékosok a kezdőkörben egyenként gyertyát gyújtottak és közösen imádkoztak a legendás futballistáért. A hazaiak Albert Flóriánra emlékezve fekete szerelésben léptek pályára, a látogatók tiszta fehérbe öltöztek.

A 23. percig kellett várni az első helyzetre. Akkor Józsi György baloldali beadását Somalia a tizenegyes pontról fejelte kapura, de Csernyánszki Norbert a jobb alsó sarok elől parádés mozdulattal kiütötte a labdát. A 27. percben Vayer Gábor lövése vágódott le egy ferencvárosi játékosról, a visszapattanót egyből kapura lőtte Vayer, de Jova Levente hárított. A harmincadik percben Klein nagy lövést küldött kapura, Csernyánszkinak ismét bravúrra volt szüksége, hogy a léc alól kitolja a labdát. A negyvenedik percben Szatmári Lóránt lépett el a baloldalon, középre adott, ahol Bartha László négy védő között, de szabadon lőhet, ám 11 méterről Kleint találta el. A 45. percben Csernyánszki találta el Pölöskey Pétert egy hazaadással, majd Jovanovics lőtt fölé a tizenhatos jobb oldaláról, bő egy méterrel.

Az előző idényben ezüstérmes Paks jól megszervezte védekezését a legutóbbi kiírásban harmadik Ferencváros otthonában. Az első félidőben így nem sok helyzet adódott, igaz, a hazaiak Somalia fejesénél, valamint Klein lövésénél is közel jártak a gólszerzéshez, de Csernyánszki Norbert mindkét esetben bravúrral hárított. A vendégek egyetlen helyzetüket egy kontrát követően jegyezték fel, de hatalmas ziccerben Bartha László emberbe bombázta a labdát.

Az 52. percben Pölöskey passzolt Hakolához, ám a finn játékos balról, 11 méterről beadás helyett az oldalhálóba lőtt. A 61. percben Hakola baloldali szögletét Maróti fejelte kapura, de a gólvonal előtt Vayer mentett. A 65. percben Heffler Tibor passzolt Barthának, aki keresztbe ellőtte a labdát, a hosszúnál pedig Vayer Gábor két méterről, kissé kiszorított helyzetből az égbe lőtt. Nagy helyzet volt! A 84. percben Sipeki lőtt kapura 17 méterről, de Jova Levente védett a bal sarok előtt. A kipattanóra Böde Dániel érkezett, de a spárgázó Klein megzavarta, így lyukat rúgott az ötös sarkán, az üres kapu előtt. A 86. percben Pölöskey adott be jobbról, éles szögből az alapvonalról, és a labda a lécen csattant.

A fordulást követően nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, az utolsó passzaikba azonban rendre hiba csúszott. A paksi védelem kétszer is nagyot hibázott saját kapuja előtt, de ezeket sem tudták gólra váltani a ferencvárosi támadók. Az FTC az utolsó tíz percben is rohamozott, az eredmény viszont nem változott.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.