Keddi tutitár

Ennél már nincs lejjebb...

A skót 4. vonalban kiváló meccset találtunk. No és az angol kupát sem hagyhattuk ki a mai menüből... Utazás egészen mélyre. Kalandra fel!
 
 

Keddi tutitár

Ennél már nincs lejjebb...

A skót 4. vonalban kiváló meccset találtunk. No és az angol kupát sem hagyhattuk ki a mai menüből... Utazás egészen mélyre. Kalandra fel!
 
 
 

Keddi tutitár

Ennél már nincs lejjebb...

A skót 4. vonalban kiváló meccset találtunk. No és az angol kupát sem hagyhattuk ki a mai menüből... Utazás egészen mélyre. Kalandra fel!

Annan Athletic-Peterhead 1!

Egy felettébb érdekes találkozóra bukkantunk, méghozzá nem is rossz szorzóért: a listavezető otthon tarthatja a pontokat! Egyben történelmet is írunk, hiszen ilyen "mélyen" még nem jártunk: irány a skót 4. vonal!

Az aranysárga-feketék vezetik a Division III. ligáját, 10 fordulót követően 23 pontot gyűjtött a brigád, így most három egység az előnye a legfőbb riválisával, az Alloával szemben. Otthon, a 3500 fő befogadására alkalmas stadionjukban eddig 4-1-0-ás parádés sort produkáltak 12-3-as gólaránnyal. Ha nyernek, akkor elléphetnek a riválisoktól. És bizony nyerniük is kellene a srácoknak, ugyanis legutóbbi két meccsüket döntetlenre adták. Gödörbe került az Athletic, vagy csak egy kisiklás volt ez a két iksz? Szerintünk visszatér a helyes útra a listavezető. Mellettük szól, hogy a kupában is továbbjutottak közben...

A Peterhead tavaly még a Division II-ban szerepelt, ám ott könnyűnek találtatott. Más kérdés, hogy eddigi produkciója alapján lehet, hogy ebben a ligában sem sikerül talpon maradnia :) A brigád a 9., azaz utolsó előtti mindössze 5 egységet gyűjtve 10 játéknap alatt. Idegenben egy siker és más semmi, pontosabb még négy zakó... A győzelmet az utolsó helyezett East Stirling pályáján aratta, tehát nem volt oly hatalmas az a diadal. Mostanság is gyenge passzban van a társulat, legutóbb emberelőnyben sem sikerül behúzniuk a három pontot. Halovány vigasz, hogy a kupában ők is továbbléptek.

Az idén már egyszer megütköztek, fordított felállásban is az Annan nyert. Sőt, augusztusban a Challenge Cup-ban is az Athletic sikerével ért véget a találkozó. Halkan megjegyezzük, hogy mindkétszer gólzápor volt (3-2, 4-2). Nos, szerintünk az Annan szerintünk behúzza a három pontot, és a gólokkal is számolhatunk...

Oldham Athletic-Crewe +2,5!

A Football League Trophy 3. köréből szemezgettünk egy kicsit, és megakadt a szemünk egy olyan találkozón, amelyen szerintünk lesz legalább három találat. Lássuk, mit is kezd egymással az Oldham és a Crewe, és mi mit is kezdünk ezzel a meccsel :)

A kiscsapatok kupájában a 3. kanyart rendezik. A hazai alakulat a League I-ban küzd, amely ugye a 3. vonalat jelenti. Az Oldham klasszikus középcsapatnak tekinthető, hiszen a 24-es mezőnyből jelenleg a 14. helyen áll. Tisztes távolságban a veszélyes zónától, ugyanakkor nagy lemaradással a rájátszást érő pozícióktól. Otthon, a Boundary Parkban 3-2-3-as mérleget hozott össze, amely valljuk, nem túlságosan félelmetes. A formájuk szeszélyes, Shefti Kuqiék játszottak mindent a közelmúltban. A Football League Trophy-ban eddig a Scunthorpe esett a kék-fehérek áldozatául.

A Crewe Alexandria a League II-ban vitézkedik, a 18. helyen áll, 17 mérkőzésen 19 pontot gyűjtve. Bevalljuk őszintén, tavaly sokszor nyertünk a piros-fehérekkel, hiszen garantáltan hozták a +2,5-ös opciót. Az idén egy kicsit neheztelünk rájuk, ugyanis többször is impotensek maradtak elől is és hátul is...

De félre a személyeskedéssel, lássuk, hogy mire is alapozzuk a tippünket. Nos, a Crewe, mint említettük, az alsóházban tanyázik, a formája idegenben igencsak szeszélyes. Vagy nyer, vagy veszít a társaság (4-0-5). Mostanában inkább bukott a gárda, legutóbbi négy fellépéséből hármat is zakóval zárt. A Football League Trophy-ban eddig a Buryt és a Macclesfieldet verte ki, tehát előbbi esetében már egy magasabb ligában szereplő alakulatot kiejtettek a fiúk...

Az az igazság, hogy ezt a lehetőséget most sem zárjuk ki, de annyira biztosak sem vagyunk a vendégek sikerében. Inkább a gólokra hagyatkozunk. Ebben a kupában tényleg minden előfordulhat, és mi most a gólos opcióra megyünk rá. A Crewe visszatér a helyes útra, tehát ad is, de kap is rendesen. Húzzuk be bátran a +2,5-ös opciót, és szurkoljunk a góloknak!

És Andrew barátunk is szerencsét próbált az angol kupaporondon...

Rochdale - Preston, over 2.5 gól @ 1.78

Labdarúgás: LDV Trophy 2011/2012
Dátum: 2011-11-08 20:30 CET
Fogadóiroda: Bwin

Angliában a kis csapatok számára a Football League Trophy (hívják még St. Johnston's Paint Trophy-nek és LDV Trophy-nak is) küzdelmei folytatódnak a mai este folyamán, ahol érdemes gólokra vadászni. Legyünk őszinték: minden csapatnak púp a hátán ez a kupa, hiszen kis csapatok mérkőznek meg, akiknek fő céljuk a szezonban inkább az, hogy ne csússzanak lejjebb a divíziók tekintetében, vagy épp jussanak vissza magasabb osztályba (plusz még ott a Ligakupa és az FA kupa is). Ezért gondolom úgy, hogy nagyjából minden csapat félvállról veszi ezt a sorozatot, hiszen sokan pl. azt sem tudják hogy ilyen kupasorozat létezik egyáltalán... No de hagyjuk a kupaküzdelem szidását és térjünk rá főhőseinkre!

A Rochalde az angol League One sorozatban tolja az ipart, egyelőre meglehetősen kevés sikerrel: a 21. helyen tanyáznak 17 meccset követően, miután csupán 14 pontig jutottak. Egyértelmű cél a gárdának a magabiztos bennmaradás, de ez így közel sem lesz magabiztos... 3-5-9 20:33 mérlegükről egy valami kristály tisztán leolvasható: a védelem nem egy betonfal. 33 gólt kaptak 17 meccs alatt, ez kicsit sok, pedig a góllövéssel nincs gond, legalábbis ha a kis csapatokat vesszük számításba. Steve Ayre mester helye addig biztos csak a padon, míg a csapat elszántan küzd a bennmaradásért, de az elmúlt fordulók alatt inog a pad a tréner alatt: 6 meccse nyeretlen a csapat, pár döntetlent elcsípnek, de ez minden amit képesek felmutatni. A szóban forgó kupasorozatban viszont nagyjából menetek a csapat: legutóbb a Wallsall csapatát verték 1:1-es meccs után büntetőkkel, előtte pedig nem kellett meccset játszaniuk. A gárda inkább a középpályán erős, a támadók közül Akpa Akpro 2 gólig jutott eddig, mely elég sovány teljesítmény egy támadótól, míg a középpályások közül Grimes 5 találatnál jár, Jones pedig négynél. Az LDV-ben eddigi egyetlen találatukat David Ball szerezte, aki jelenleg a Peterborough csapatát erősíti a Championshipben.

A vendég pedig a tavaly a Champioship küzdelmeiből kihullott Preston North End csapata. A gárda célja a szezon kezdetekor természetesen a visszajutás volt. Ehhez képest meglehetősen gyengén muzsikál a csapat: 16 forduló alatt 23 pontig jutottak. Egy elmarad meccsük van a Hartlepool ellen, amennyiben azt sikeresen hozza a gárda, akár 7-10. helyen valamelyikére is odaérhet. Rengeteg gólt kap a Preston, a bajnokságban már 34 kapott gólnál jár, s emellett "csupán" 31-t lőttek. A góllövéssel nincs gond, inkább a taktikával: talán védekezni is kellene néha... Phil Brown mester nem húzza sokáig a padon, ha nem lesz képes a feljutó helyek valamelyikére kormányozni a társaságot, márpedig ettől most messze vannak. Legutóbb pl. 5:2-es verést kaptak a Charlton otthonában, de igazából már 6 meccse nyeretlen a gárda. Utolsó sikerüket ők is az LDV kupa legutóbbi körében könyvelhették el, ahol 2:2 után büntetőkkel jutottak túl idegenben a Morecambe csapatán (2:0-ra is vezetett már a Preston, ám az utolsó 7 percben a hazaiak két góljukkal döntetlenre mentették a rendes játékidőt...). Aki veszélyes lehet ma a Rochalde kapujára, az a kanadai Hume, aki már 5 gólnál jár, illetve Neil Mellor, aki eddig 7 találatot szerzett.

Akkor összegezzük az eddig leírtakat! Ha őszinték akarunk lenni, akkor egy "nevesincs" kupasorozatban mérkőzik meg ma a két gárda. Két olyan gárda, amelyekben védelme közel sem nevezhető acélosnak, azonban a támadósorok képesek gólt/gólokat szerezni. Remélhetőleg ma sem kell csalódnunk a két csapatban, és hozzák a kötelezőt, azaz:

Tipp: over 2,5 gól.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.