Vlak első veresége, a DVTK első győzelme

A Diósgyőri VTK 3-2-re nyert a Vasas-Híd otthonában az OTP Bank Liga 15. fordulójában.
 
 

Vlak első veresége, a DVTK első győzelme

A Diósgyőri VTK 3-2-re nyert a Vasas-Híd otthonában az OTP Bank Liga 15. fordulójában.
 
 
 

Vlak első veresége, a DVTK első győzelme

A Diósgyőri VTK 3-2-re nyert a Vasas-Híd otthonában az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

A hazaiaktól Casal (combizom-húzódás, Mileusznics térdszalag-szakadás, Beliczky Gergő pedig eltiltás miatt hiányzott. A vendégektől Dobos Attila térdműtét után lábadozik, Francisco Gallardónak meghúzódott a térdszalagja, George Menougong pedig belázasodott.

Kezdeményezőbb, mozgékonyabb, veszélyesebb játékot nyújtott a Vasas az első félidő elején, de a diósgyőriek védelme nem hibázott. A 12. percben Carreno lőtt 24 méterről a bal felső sarok mellé trafált. Kisvártatva a helyi hangosbeszélő köszöntötte a hazai csapatot, illetve Lubos Ilizi kapust abból az alkalomból, hogy az angyalföldiek kereken hatszáz perce nem kaptak gólt bajnoki meccsen. Két perccel később aztán Budovinszky Krisztián véget vetett a szériának, így a szlovák hálóőr nem döntötte meg Szűcs Lajos rekordját.

A 17. percben Luque ívelt egy szabadrúgást a hazai kapu elé, amelyet Gáspár és Sütő is elvétett, a labda így Budovinszky elé került, aki 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Nem volt erős, inkább helyezett lövés, de Ilizi nem mozdult, mert a védők takarásában nem láthatta a labdát (0-1). A huszadik percben Farkas I Balázs lőtt 25 méterről, centikkel a bal felső sarok mellé. Hamarosan jött a borsodiak újabb találata, amelyben Ilizi alaposan benne volt. A 25. percben Luque végezhetett el szabadrúgást a bal oldalvonal mellől, a kaputól harminc méterre, a labdát pedig az ötös baloldaláról Abdouraman a jobb alsóba fejelte (0-2). A továbbiakban kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapuk felváltva forogtak veszélyben.

A 47. percben egy jobboldali beadást követően Katona elé került a labda, aki kilenc méterről elvétette a kaput. Az 51. percben Tisza Tibor két védő kíséretében bevezetette a labdát a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről érthetetlenül gyengén lőtt, így Ilizi hárított. A 61. percben Kulcsár futott el a szélen, remekül kényszerítőzött, majd a visszakapott labdát 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtte (1-2). A középkezdés után a baloldalon Seydi harcolt a labdáért, amelyet begurított középre, ám Tisza Tibor senkitől sem zavartatva, egy méterről a teljesen üres kapu mellé gurított!

A 68. percben a Diósgyőr körbeadogatta a labdát a Vasas kapuja előtt, és fél percen keresztül támadott: Lippai, Seydi és Tisza próbálkozhatott lövéssel, de menteni tudtak a hazai védők. Egy perc múlva Luque jobb oldali szabadrúgása után a túloldalon Seydi veszélyeztetett a kaputól hét méterre, de keresztbe ellőtt a kapu előtt! Az utolsó negyedórában a Vasas átvette a kezdeményezést, a DVTK célja már csak az eredmény őrzése volt. Ez nem sikerült a borsodiaknak, hiszen a 86. percben a jobb oldalról Hudson-Odoi adta be a kapu előterébe a labdát, a középen állók feje fölött elzúgott, a baloldalon viszont Katona üresen vehette át, és még arra is volt ideje, hogy egyet igazítson, majd nyolc méterről a bal felső sarokba lőtt (2-2)!

De ezzel még mindig nem volt vége, a középkezdés után a jobb oldalon Rakovics adta a kapu elé a labdát, amit Tisza fejjel megcsúsztatott, így lett tökéletes az érkező Seydinek, aki nyolc méterről a léc alá bombázott (2-3)! A Diósgyőr legutóbb május 14-én, Kazincbarcikán nyert bajnoki meccset idegenben, igaz, az még a másodosztályban történt. A jelenlegi szezonban ez volt a borsodiak első sikere vendégként. A Vasas most kapott ki először a horvát Marijan Vlak edző irányításával.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.