Pápai mezőnyfölény, győri győzelem

A Győri ETO FC 3-2-ra nyert hazai pályán a Lombard Pápa Termál FC ellen az OTP Bank Liga 15. fordulójában.
 
 

Pápai mezőnyfölény, győri győzelem

A Győri ETO FC 3-2-ra nyert hazai pályán a Lombard Pápa Termál FC ellen az OTP Bank Liga 15. fordulójában.
 
 
 

Pápai mezőnyfölény, győri győzelem

A Győri ETO FC 3-2-ra nyert hazai pályán a Lombard Pápa Termál FC ellen az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Bátor, kezdeményező játékkal rukkolt elő a Pápa! Nem álltak be védekezni a vendégek, sőt több helyzetet is kialakítottak a Győr kapuja előtt! A kisalföldiek állták a sarat, megfelelően védekeztek, és ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni. A 13. percben egy jobb oldali beívelés után a bevetődő Ahjupera talpalta nyolc méterről kapura a labdát, Szűcs Lajos csak bravúrral tudott szögletre menteni a jobb sarok elől. A 16. percben Lovrencsics hét méterről lőtt nagy erővel a kapu mellé.

A 19. percben ismét nagy győri lehetőség maradt ki: Takács Ákos beadását Dudás Ádám hat méterről lőtte kapura, de Rodenbücher blokkolt. A 24. percben Lovrencsics szerzett labdát a győri térfélen, s jobbról középre ívelt, ahol Ferenczi István érkezett, aki hat méterről a kapu fölé fejelt. A 26. percben az ETO szögleténél szinte minden győri és pápai játékos az ötösön belül várta a labdát. A nagy tömörülésben Ahjupera elé került a játékszer, ő pedig lábbal a hálóba továbbította (1-0). A harmincadik percben Marics 26 méteres szabadrúgását Stevanovics tolta ki oldalra.

A 36. percben Lovrencsics 23 méteres baloldali lövése megpattant Djordjevics lábán, de Sztevanovics kapus így is magabiztosan fogta. Két perccel később Tóth Gábor tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, s 12 méteres lövését Sztevanovics ütötte az alapvonalon túlra. A 43. percben Ahjupera bepasszolt labdáját Trajkovics lőtte az elvetődő Szűcs Lajos fölött a hálóba (2-0). Az első félidő utolsó mozzanataként Dudás Ádám gólját les miatt nem adta meg a játékvezető, jogosan. Hiába játszott tehát olykor egyértelmű mezőnyfölényben a Pápa, a szünetben két góllal a helyzeteit jobban kihasználó Győr vezetett.

A szünetben az tűnhetett fel a szurkolóknak, hogy a nyugati lelátó mellett két nagy dömperben is keverték és terítették a betont!

Döbbenetesen nagy helyzetet hagyott ki a Győr a második félidő elején! Az 51. percben előbb Dinjar lövését hárította Szűcs Lajos, aztán Dudás Ádám próbálkozását is, végül ismét Dinjar lőtt, de ez a próbálkozás is gyengének bizonyult. Az 54. percben Marics labdáját Lovrencsics nagy helyzetben ellőtte a kapu előtt! Az 59. percben Szűcs Lajos tolta a felsőlécre Ji-Paraná veszélyes szögletét. Az újabb beívelés után a pápai kapus csak másodszorra tudta fölé paskolni a labdát. A 61. percben Ahjupera 22 méteres lövése ment centikkel a kapu jobb oldala mellé.

Szintén a 61. percben Dudás Ádám az oldalvonaltól pontosan a középen érkező Koltai fejére ívelte a labdát, a csereként beállt győri pedig két védő szorításában a pápai kapuba fejelte a harmadik gólt (3-0). A 64. percben Marics próbált fejelni öt méterre a hazai kaputól, de Takács Ákos elsodorta, tizenegyes! A büntetőt Ferenczi István könyörtelenül bebombázta (3-1). A 68. percben Trajkovics beadását a bevetődő Koltai nem találta el jól, pedig nagy helyzetben volt! A 79. percben Lovrencsics bombázott 18 méterről Sztevanovics mellett a hálóba egy ellenféltől kapott labdát (3-2).

A Pápa az utolsó bő tíz percben sokat tett az egyenlítésért, de nem járt sikerrel. A 86. percben Puri az ötös sarkáról nem a kapu felé fejelt, így odalett az ígéretes lehetőség. Egy perccel később Ferenczi hatméteres fejesét tolta óriási bravúrral a léc fölé Sztevanovics! A szöglet után Lovrencsics lövése egy győri lábról ment a kapu mellé. Kulturált játékáért egy pontot megérdemelt volna a vendégcsapat, hiszen többször is mezőnyfölényben játszott, azonban az első félidőben megengedhetetlenül sok helyzetet hagyott ki, így a Videoton után a Győrtől is 3-2-re kikapott. Hangsúlyozzuk: remek mérkőzés volt!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.