Joseph Blatter is részvétét nyilvánította

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke levélben üzent.
 
 

Joseph Blatter is részvétét nyilvánította

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke levélben üzent.
 
 
 

Joseph Blatter is részvétét nyilvánította

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke levélben üzent.

Rendkívül elegáns, különleges labdaérzékkel megáldott futballistának nevezte Joseph Blatter a hétfőn elhunyt Albert Flóriánt. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke levélben nyilvánította részvétét Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetőjének – írja az MTI.

– Flórián rendkívül elegáns futballista volt, különleges technikai tudással és labdaérzékkel. Emiatt minden ellenfele nagyon tisztelte – fogalmazott Joseph Blatter.

A FIFA honlapja hosszú cikkben idézi fel Magyarország egyetlen aranylabdás játékosának élettörténetét és pályafutása fontosabb állomásait.

– Emlékszem, milyen szenzációs teljesítményt nyújtott a brazilok elleni meccsen az 1966-os, angliai világbajnokságon. Onnantól kezdve emlegették a világ legjobb játékosai között – mondta Blatter. – A FIFA és a futballcsalád nevében szeretném kifejezni együttérzésemet a magyar szövetségnek, és mindenekfelett Albert Flórián szeretteinek és barátainak.

A FIFA honlapja mellett az európai szövetség, az UEFA internetes oldala is terjedelmes cikkben emlékezik meg az 1967-ben Aranylabdát nyert Albert Flóriánról, aki hetvenévesen, szívinfarktus következtében hunyt el hétfőn hajnalban.

A szerb rajongók nem feledik el a legendát
A szerb futballrajongók még élénken emlékeznek az egyik legnagyobb magyar labdarúgóra, Albert Flóriánra. „Elegánsan, finoman és hatékonyan cselezett, ebben is egyedülálló volt” – így emlékezett az egyik internetes honlap olvasója. Egy másik hozzászóló azt is megjegyezte, hogy kiválóan beszélt szerbül, merthogy édesanyja szerb nemzetiségű volt. Ez a megjegyzés azonban nem teljesen helytálló, mert ugyan Albert valóban anyanyelvi szinten beszélt szerbül, de édesanyja sokác volt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.