Infarktus volt a halál oka

Szívroham okozta Albert Flórián halálát hétfőn hajnalban.
 
 

Infarktus volt a halál oka

Szívroham okozta Albert Flórián halálát hétfőn hajnalban.
 
 
 

Infarktus volt a halál oka

Szívroham okozta Albert Flórián halálát hétfőn hajnalban.

– Részleteket egyelőre nem tudok elárulni, a csütörtöki műtét eredményes volt, de vasárnap délután Albert Flórián rosszul lett – mondta Sipos Jenő, a család szóvivője az MR1 Kossuth Rádiónak hétfőn kora délután. – Az orvosok mindent megtettek, de éjszaka infarktust kapott, és elhunyt. A temetésével kapcsolatban még zajlik az egyeztetés a Ferencváros vezetőségével, természetesen a család mondja ki a végső szót.

Gyertyagyújtás az Üllői úton
Gyertyagyújtással emlékeznek az Üllői úton Albert Flóriánra, a Ferencváros legendás futballistájára, az egyetlen magyar aranylabdásra. A Császárról a róla elnevezett stadion székháza előtt állítottak fel egy hatalmas képet, az érkezők ott helyezhetik el mécseseiket, virágaikat. A labdarúgócsapat teljes kerete, szakmai stábja, valamint az FTC elnöksége – Kubatov Gábor elnökkel – szintén lerótta kegyeletét a székház előtt.

Vitray Tamás, televíziós sportriporter
– Egy sportkönyvet lektorálok és valamit ellenőrizendő, éppen ma, kora reggel kihalásztam kazettáim közül az angliai világbajnokság magyar-brazil meccsének felvételét. Csak egy-két adatra volt szükségem, de ott felejtkeztem a komputer előtt, és ki tudja, hányadszor végignéztem. Farkasért, Benéért, és mindenek felett Albert Flóriért. Jobb játékot irányító középpályástól, mint amilyet ő azon a napon nyújtott, aligha láttam. Hozzá foghatót is keveset. Ritka gyönyörűség volt sokadszorra is. Amikor kivettem a lemezt, nyomában a képernyőn a sárga Hírkereső jelent meg. Meghalt Albert Flórián! Nem is értettem azonnal, hogy került ez a mondat ide. Borzasztó és felfoghatatlan. Amint ő maga, pótolhatatlan. Egyedi és egyszeri csodája volt ennek a gyönyörűséges játéknak. Miért sietett?!

Rákosi Gyula, az egykori csapattárs
– Csaknem hat évtizedet húztunk le együtt a Fradiban Flórival, büszke vagyok a vele való barátságra, mintha testvérek lettünk volna, úgy éltünk. Majdnem együtt kerültünk fel a nagycsapathoz, öröm volt vele együtt futballozni. Szombaton még benn voltam nála a kórházban, jól elbeszélgettünk, jókedvű volt, ma készültem hozzá újra, nem tudom, mi történhetett, a fia reggel hívott a szörnyű hírrel. Mélyen elszomorított, kóválygok, nem vagyok magamnál, nem találom a helyemet.

Borbély Zoltán, az MLSZ jogi- és sajtóirodájának vezetője
– Lehetetlen rangsorolni, de ha az egyéni teljesítményeket nézzük, a magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakja távozott egyetlen aranylabdásunk, Albert Flórián halálával. Nagyon jó hangulatban volt a szeptemberi, születésnapi találkozóján. Életvidáman és egészségesen, ásványvízzel koccintva vett részt az összejövetelen, ahol szinte minden mondatra poénnal reagált, s végigmosolyogta a köszöntést. A klubhűség mintaképének számított, s bár gazdag volt a választék, nem véletlen, hogy éppen róla nevezték el az Albert-stadiont. Tényleg igaz rá: első volt az egyenlők között. Halála rávilágít és figyelmeztet is egyben arra, hogy nemzeti értékeinket meg kell becsülni. Ő ilyen volt, nemzeti érték, amely a GDP százalékában nem fejezhető ki. Albert Flóriánt az MLSZ saját halottjának tekinti.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.