Keddi tutitár

Keddi kupakaland

Az angol Ligakupa mellett az osztrák kupában is kinéztünk magunknak egy meccset...
 
 

Keddi tutitár

Keddi kupakaland

Az angol Ligakupa mellett az osztrák kupában is kinéztünk magunknak egy meccset...
 
 
 

Keddi tutitár

Keddi kupakaland

Az angol Ligakupa mellett az osztrák kupában is kinéztünk magunknak egy meccset...

Arsenal-Bolton 1! +2,5!

Az angol Ligakupa 4. fordulójában két élvonalbeli együttes került egymással szembe: az Arsenal és a Bolton. Szerintünk a londoni fiatalok összekapják magukat, és kiejtik a bajnokságra koncentráló vendégeket!

A Shrewsbury Town-t ejtette ki Arsene Wenger együttese az elmúlt fordulóban, így jutottak el az ágyúsok a 4. körbe, ahol elméletileg megoldható feladat vár rájuk. Mert szerintünk a londoniak minden szempontból jobbak aktuális ellenfelüknél. Egyrészt a bajnokságban kezdenek magukhoz térni, amely annyit jelent, hogy immár a 7. helyre jöttek fel, az Emirates-ben pedig a Liverpooltól elszenvedett zakót követően sorban megnyerte négy mérkőzését. Ebben a szériában látogatott hozzá a Bolton is, amely méretes zakóval tért haza (3-0). Van Persie remek formában van, ám kérdés, hogy a francia mester beveti-e a Ligakupában a holland támadót. Eddig jobbára egészen fiatal brigáddal állt ki a második számú kupasorozatra az Arsenal, és vélhetően ezúttal is azok lépnek pályára, akik a bajnokságban eddig kevesebb szerepet kaptak.

A Bolton már két kört is ment a Ligakupában: előbb a Macclesfield Town, majd az Aston Villa hajtott fejet Owen Coyle alakulata előtt. A bajnokságban viszont nem ilyen rózsás a klub helyzete... A kiesés elől menekülnek ugyanis Klasnicsék, akik botrányosan teljesítenek az idén: 2-0-7 a mérlegük, otthon öt vereséggel! N'Gog-ék nincsenek jó passzban, legutóbb a Sunderland nyert a Reebok Stadionban (0-2). Ha nem kapják össze magukat a fiúk, úgy nagyon meleg lehet a pite a szezon végén...

Az Arsenal keresve sem találhatott volna ideálisabb ellenfelet magának a Boltonnál, legalább is a statisztikák erről tanúskodnak: az elmúlt 10 ütközetből 9-et nyertek meg a fővárosiak. És még egy érdekesség: nem egyszer jutottak el gárdák négy-öt gólig... Most is érzünk legalább három találatot, no és a hazai siker szerintünk adható!

Austria Lustenau-FC Lustenau 1! +2,5!

Az osztrák kupasorozat a nyolcaddöntőkhöz érkezett, és mi a lustenaui házi rangadót választottuk ki...

A sógoroknál a két lustenaui együttes egyaránt a második vonalban szerepel. A "hazaiak" állnak jobban a bajnokságban, hiszen a 4. pozícióból várják a folytatást; igaz, a feljutásra vajmi kevés az esélyük. De összességében nem nyomják rosszul, saját közönségük előtt 3-4-1-es sort produkáltak. Az elmúlt hetekben rangadók vártak a srácokra, és ezeken bizony nem is vallottak szégyent: a St. Andrával ikszeltek, majd nyertek simán a LASK pályáján. Szóval, nincs rossz passzban Helgi Kolvidsson alakulata!

Az FC Lustenaunak komoly céljai vannak az idei kiírásban: benn akar maradni a másodosztályban! Ami egyelőre nem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen a korábban sokak által lesajnált Hartberg elkezdett pontokat szerezni, így most az FC Lustenau előnye csak egy egység... Szóval, meleg lehet a pite... Főleg úgy, ha idegenben az eddigieknek megfelelően "kiegyensúlyozottan" teljesít... :) Nyolc fellépése közül hetet bebukott... Viszont épp a legutóbbit nyerte meg, nem is akármilyen módon: 6-1-re ütötte ki a kisebbik linzi alakulatot. A múlt héten sem maradt pont nélkül a társulat, ekkor az Altachtól sikerült egy pontot elcsípni.

A két brigád egymás elleni mérlege enyhe Austria fölényt mutat. Az ilyen házi rangadókon azonban nem érdemes a statisztikákra hagyatkozni. Egyszerűen az az érzésünk, hogy lesz legalább három találat a mérkőzésen, és az inkább a bennmaradásra fókuszáló "vendégcsapat" megadja magát az Austriának!

Andrew mester a dán kupában próbál ma szerencsét

Fredericia - Viborg, over 2.5 gól @ 1.95

Labdarúgás: Dán Kupa 2011/2012
Dátum: 2011-10-25 19:00 CET

Mostanában nem igazán jötte a gólos fogadásaim, ez azonban nem szegi kedvem, mert ha ezen a mai dán meccsen nem lesz gólzápor, akkor megeszem a kalapomat... Pontosabban nem is kell gólzápor, csak hozzanak össze a gárdák valamilyen úton-módon 3 találatot, ez aztán nem nagy kérés, pláne ha kupameccsről van szó... Nos a dán kupa mai meccsén a Fredericia csapata fogadja a Viborg gárdáját. Mindkét gárda a második vonalban vitézkedik amellett, hogy kupameccset játszanak hazájukban, lássuk miért is várható itt 3 találat.

Nos, a Fredericia 11 fordulót követően a 8. helyen tanyázik a második vonalban, köszönhetően 3-5-3 mérlegének, melyhez 15:11 gólarány társul. Azaz 26 gólt hoztak össze 11 forduló alatt, ez nem is olyan reménytelen. Odahaza 2-2-2 mérleget mutathat fel a társaság, emellett 8 gólt lőttek saját közönségük előtt és hatot kaptak. Gólátlagban az egyik legalacsonyabb mutatóval rendelkeznek a bajnokságban (2,31), leggyakrabban 2 gólos meccseket vív a csapat. Tavaly a 6. helyen zárta a bajnokságot a csapat, mely nem is rossz eredmény, s akkor 3,13-as gólátlagot produkáltak s leggyakrabban 4 gólos meccseket vívtak. Thomas Thomasberg együttesében meglepő módon két középpályás a legeredményesebb, hiszen Luth 3, míg Pallesen 4 gólig jutott eddig. A csapat már játszott a dán kupában idén: a Harte csapatát 4:1-re verték még az első körben, a második körben pedig a Skovbakken gárdáját gyűrték le idegenben 3:1-re. A harmadik körben aztán jött a meglepetés és egy elképesztően szoros meccs: az OB Odense csapatát 1:0-ra verték otthon, így bekerültek a következő körbe is.

A vendég pedig ezúttal az a Viborg, akik a tavalyi szezont a második vonal 11. helyén zárták. Akkor 2,67-es gólátlagot produkált a társaság. Most 11 fordulót követően a kellemesnek mondható 4. helyen tanyáznak 19 ponttal és 6 meccs óta nem találtak legyőzőre. 17:8 gólarányuk hűen tükrözi, hogy remek védelmet sikerült összerakni az idei szezonra, a csatársorban pedig a svéd Fagerberg pedig egyszerűen megállíthatatlan, immáron 7 találatnál jár. A kupa első körében a Skive csapatát gyűrték le 1:1-es meccs után büntetőkkel. Majd következett az esélyesebb Aalborg BK csapata, akiket 2:2-es meccs után sikerült legyőzni büntetőpárbajban, ebből is látszik hogy nagyon bizonyítani szeretne a csapat és képesek ott lenni fejben még 120 percnyi játék után is a büntetőrúgásoknál. A harmadik körben már ki kellett mozdulni a saját közönség elől, de ez sem állította meg a csapatot, s 1:0-ra legyőzték idegenben a Nordvest csapatát. Most pedig következhet a Fredericia elleni találkozó, ahol bármi elképzelhető.

A két csapat természetesen már találkozott egymással, egészen pontosan 7 alkalommal. Ezalatt a Fredericia 4 alkalommal győzött, egy döntetlen és 2 Viborg siker született. 17 találat esett ezen meccsek alatt, a legutóbbi összecsapáson pl. 2:1-re nyert ebben a felállásban a Viborg. Most is kiegyensúlyozott meccsel számolhatunk, s a kérdés leginkább az, hogy kinek a védelme törik meg először. Ha ez a törés még az első 45 percben bekövetkezik, akkor nem lehet nagy gond a tippemmel, hiszen a második 45 percben nagy hajtás várható a továbbjutás reményében.

Ennek megfelelően tippem: over 2,5 gól.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.