Hétfői tutitár

Hajrá vendégek!

A West Ham United és a Torino egyaránt az élvonalba vágyik. Ehhez minden pontra szükségük van. Ma jó eséllyel szerezhetnek hármat...
 
 

Hétfői tutitár

Hajrá vendégek!

A West Ham United és a Torino egyaránt az élvonalba vágyik. Ehhez minden pontra szükségük van. Ma jó eséllyel szerezhetnek hármat...
 
 
 

Hétfői tutitár

Hajrá vendégek!

A West Ham United és a Torino egyaránt az élvonalba vágyik. Ehhez minden pontra szükségük van. Ma jó eséllyel szerezhetnek hármat...

Gubbio-Torino 2!

Nem lehet feltartóztatni a bikákat, a bordók nagy iramban robognak az élvonal felé. A Gubbio lesz ezúttal az áldozat...

A Serie B-ben a 11. forduló zárómeccsét rendezik hétfőn este. A 20. helyen szerénykedő hazaiak a listavezetőt látják vendégül.

Kezdjük elsőként a hazaiak kivesézésével. Az újonc gyengén szerepel a bajnokságban, mindössze a 20, 10 fellépésen összesen 7 egységet szerzett. Otthon 1-2-2 a mérlege: a Nocerinát megverte, az Ascoli és a Reggina nyert nála, a Varese és a Verona pontot vitt el tőle. A formája érdekes: idegenbeli vereség előtt hozta első sikerét.

A bikák remekelnek az idén: Giampiero Ventura együttese vezeti a bajnokságot, 10 meccsen 26 pontot húztak be. Kirándulásain eddig nem hibáztak a bordók: 5-0-0 a mérlegük! Bianchiék az elmúlt öt mérkőzésüket zsinórban megnyerték, tehát a formájukra sem lehet panasz. Az állománya nem rossz a Torinónak, több, élvonalba is szerepelt rutinos játékos szerepel a gárdában. Ha nyer a gárda, úgy már 6 pontos lesz az előnye a Padovával szemben.

Nos, kedves blogtársak, ezt a sanszot nem hagyják ki a torinóiak! Szerintünk nagy csatában, de nyernek a vendégek. Tippünk tehát 2-es!

Brighton-West Ham 2(x)!

A jobb erőkből álló vendégek ponttal, pontokkal térnek haza a túrájukról!

Rangadót rendeznek a Championshipben: a 12. Brighton a 4. WHU-t fogadja. És igen, rangadóról van szó, ugyanis a két gárda között mindössze két pont a különbség. A hazai alakulat 12 fordulót követően 19 pontos (5-4-3), az AMEX Stadium-ban 2-3-1 a mutatója, csak a Crystal Palace-től kaptak ki. A formájuk gyenge, szeptember eleje óta nem tudott nyerni Gus Poyet mester együttese. A hat forduló alatt mindössze három döntetlen jött össze, úgyhogy tényleg fel kell rázni a gárdát, ha az élmezőnyhöz szeretne visszakapaszkodni.

A kalapácsosok egyértelműen megfogalmazták a szezon előtt: egyből vissza akarnak jutni a Premier League-be! Ehhez azonban kiegyensúlyozottabb produkcióra lenne szükség, no és nem kellene elbukni a rangadókat... Mert bizony a piros-kék-fehérek sok pontot elhullajtottak már eddig. A 4. helyükhöz 21 pont párosul, 13 meccsen 6-3-3-as sort hoztak össze. Vendégségben 3-2-1 a mérlegük, veretlenségüket épp a múlt héten veszítették el a listavezető Southampton otthonában. Sam Allardyce a Champhionship legerősebb keretével dolgozhat, így hát kissé jobb teljesítményre számíthatnak a kalapácsosokért szorító fanatikusok.

Kedves blogtársak, szerintünk Nolanék behúzzák a három pontot. A Brighton kezdeti lendülete alábbhagyott, a West Ham pedig nem hibázhat, ha valóban tapadni kíván az élmezőnyre. Ennek megfelelően a tippünk 2-es, esetleg egy halovány x-szel megtámogatva!

Andrew kolléga pedig a gólokat érzi nagyon a Kalapácsosok mai meccsén...

Brighton - West Ham, over 2.5 gól @ 1.85

Labdarúgás: Angol League Championship 2011/2012
Dátum: 2011-10-24 20:45 CET

Az angol Championship 13. fordulójának hétfő esti meccsén a Brighton & Hove Albion csapata fogadja a West Ham gárdáját a The American Express Community stadionban, feltehetőleg közel 20 ezer néző előtt. Kemény meccsre van kilátás, de lássuk is miért!

A Brighton tavaly fölényesen nyerte meg az Angol League One küzdelmeit, ezáltal kiharcolva a feljutást a Championshipbe. Nem is hazudtolja meg magát Gus Poyet legénysége, hiszen 12 meccset követően a 12. helyen tanyáznak, s nem úgy tűnik, hogy félniük kell a kieséstől (aki követi a másodosztály küzdelmeit, az láthatta, hogy náluk lényegesen gyengébb csapatok is vannak a ligában). Nincs túl jó formában a gárda, hiszen legutóbbi 7 tétmeccsükön nem sikerült nyerniük. Utoljára a Bristol City vendégeként nyertek szoros meccsen 1:0 arányban, s bizony a hétfő esti derbin sem ők a meccs esélyesei. 5-4-3 17:15 mérlegük nem mondható rossznak, átlagos középcsapat teljesítményét hozzák meccsről meccsre. Odahaza 2-3-1 soruk sem rossz, mindössze a Crystal Palace tudott náluk nyerni 3:1 arányban. 10:9-es hazai gólarányuk pedig azt mutatja, hogy a közönségszórakoztató, eseménydús meccsek hívei a srácok. A csapatot az 5 gólos Barnes és Barker viszi előre, de a középpályán Noone is életveszélyesen játszik.

A vendég pedig az a West Ham, akik a tavalyi szezonban gyengének találtattak az élvonalban, így idén a feljutásért küzdhetnek. Nagyon simán estek ki tavaly a Premier League-ből, a Kalapácsosok drukkerei pedig merik remélni, hogy idén kb. ennyire sima lesz a visszajutás is. Nos, 12 meccs után azt mondhatjuk, hogy nem lesz könnyű dolguk: 21 pontjukkal jelenleg a 4. helyen állnak (6-3-3), viszont 21:11 gólarányuk szerint ők is szeretik a gólos meccseket. Legutóbbi meccsükön pont nélkül maradtak a Southampton otthonában (1:0), előtte viszont a Blackpool-t pl. nagyon könnyedén intézték el 4:0 arányban. Idegenben 3-2-1 mérleget produkáltak eddig, mely a 3. legjobb idegenbeli produkció a ligában, ehhez pedig 11:4-es gólarány tartozik. Sam Allardyce csapatát a 4 gólos Carlton Cole viszi a hátán, karöltve a középpályáról nagyon jól osztogató Mark Noble-el. A védelemben James Tomkins és az ír O'Brien próbálja állni a sarat több-kevesebb sikerrel.

A két csapat eddig 7 alkalommal találkozott, legutóbb egy FA kupa meccsen még 2007-ben. Akkor odahaza a West Ham 3:0-ra győzött. Ezalatt a 7 meccs alatt 18 gólt hozott össze a két fél, 3 gól alatt mindössze 3 meccsen zártak (a 81-82-es Premier League szezonban 1:1 és 1:0 meccsek, 2004-ben a Championshipben a Brighton idegenben 1:0-ra nyert).

A hétfő esti derbin szoros meccset várok, de mindkét védelem hibára kényszeríthető, s ehhez mindkét csapatnak megvan a megfelelő támadó sora is.

Tippem ezért: 2,5 gól over.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.