Újabb Diósgyőr-vereség idegenben

A Budapest Honvéd hazai pályán 2-1-re legyőzte a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 13. fordulójában.
 
 

Újabb Diósgyőr-vereség idegenben

A Budapest Honvéd hazai pályán 2-1-re legyőzte a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 13. fordulójában.
 
 
 

Újabb Diósgyőr-vereség idegenben

A Budapest Honvéd hazai pályán 2-1-re legyőzte a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Sárga lapok miatt mindkét oldalon nélkülöztek –egy-egy kulcsembert, a Honvéd részéről a házi gólkirály Danilo, a Diósgyőrnél pedig a megbízható védekező középpályás, a kameruni Mohamadou Abdouraman nem játszhatott.

A hetedik percben egy szabadrúgás-kombináció után Torghelle Sándor elé került a labda, de az utolsó pillanatban szerelték a védők. Három perccel később Ivancsics Gellért baloldali szabadrúgására középen Debreceni András érkezett, de a bal alsó sarok mellé csúsztatott. A 17. percben Tisza Tibor kapott egy hosszú indítást, amelyet a tizenhatoson belül átvett, kicselezett egy hazai védőt, majd a hosszún érkező Gallardo elé tálalt, aki könnyedén az üres kapuba lőtt (0-1)!

A 22. perben Ivancsics fejelt vissza egy felszabadított labdát, a mélységből induló Torghelle pedig 11 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1)! Két perc múlva Ivancsics emelt középre a jobb oldalról, Torghelle 12 méteres kapáslövése azonban kapu fölé szállt. A 29. percben Luque 24 méterről elvégzett szabadrúgását Kemenes Szabolcs kiütötte, a kipattanóra Tisza érkezett, de nyolc méterről kapu mellé lőtt. A 36. percben Lippai Ákos adott be a jobb oldalról, Tisza pedig 13 méterről, félfordulatból lőtt a kapu bal oldala mellé. A 43. percben Ivancsics újabb remek labdájával Torghelle törhetett be a büntetőterületen belülre, ám lapos beadását a védők kivágták.

Az első perctől kezdve a Honvéd irányított, több helyzetet is kialakított, mégis a Diósgyőr szerzett vezetést első valamire való ellentámadásából. A gól után is a kispestiek maradtak aktívabbak, s Torghelle révén egyenlíteniük is sikerült.

Az 51. percben egy diósgyőri szabadrúgás után Debreceni sarokkal akart menteni, de a saját kapuja felé tartó labdát Kemenesnek kellett lehúznia. A hetvenedik percben Luque passzából Lippai került nagy ziccerbe a tizenhatoson belül, de kiszorított szögből, nyolc méterről az oldalhálóba lőtt. A nyolcvanadik percben Hajdú Norbert baloldali beadását Budovinszky csúsztatta meg középen, a labda így Abass elé került, aki 11 méterről kíméletlenül a kapu bal oldalába lőtt (2-1)!

A 84. percben Arze lőtt 11 méterről kapu fölé egy szabadrúgás után lepattanó labdát. Négy perccel később Debreceni mentett kulcsfontosságú pillanatban Menougong elől a tizenhatoson belül.

A második szakaszban visszavettek a csapatok a tempóból, ezzel együtt is inkább a fővárosiak irányították a játékot, de sokkal kevesebb veszélyes akciót vezettek, mint az első játékrészben, míg a Diósgyőr továbbra is gyors ellentámadásokra alapozott. A győztes gólt egy védelmi hibát kihasználva a hazaiak szerezték meg a hajrá kezdetén.

A kispestiek ezzel éppen – az idegenben továbbra is nyeretlen – legyőzöttjüket megelőzve ismét feljöttek a tabella harmadik helyére.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.