A tanpályán is győzött a holland iskola

Nem mindennapi tréninggel készült a Ferencváros csapata a hétvégi, Újpest elleni derbire.
 
 

A tanpályán is győzött a holland iskola

Nem mindennapi tréninggel készült a Ferencváros csapata a hétvégi, Újpest elleni derbire.
 
 
 

A tanpályán is győzött a holland iskola

Nem mindennapi tréninggel készült a Ferencváros csapata a hétvégi, Újpest elleni derbire.

A nagyon jókor jött pápai győzelem után a játékosok Détári Lajos szakmai igazgató vezetésével a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum meghívására egy tesztvezetésen vettek részt, és a tanpályán a csapatot Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója fogadta. Természetesen azonnal fellángolt a versenyszellem, és mindenki igyekezett a maximumot nyújtani a vezetéstechnikai bajnokságon. A csapatépítő versengést végül Mark Otten nyerte meg, míg Fitos László lett a második, illetve Zsivóczky Norbert a harmadik.

Az FTC gyémántfokozatú főtámogatója, a Groupama Garancia Biztosító Zrt. meghívta a játékosokat és az edzőket, hogy csapatépítés céljából vegyenek részt a Hungaroringen található tanpályán, egy vezetéstechnikai kurzuson, ahol kipróbálhatják vezetői tudásukat extrém körülmények között is.

Már a tanpályára való kiérkezéskor lelkesek voltak, és a rövid elméleti felkészítést követően mindenki teljes erőbedobással állt neki a feladatok teljesítésének. A hidraulikusan működtetett rántópad nagyon népszerű volt a játékosok körében, ahol az autó hátsó tengelyét egy váratlan irányba megrántotta a pad, és a vezetőnek korrigálni kellett úgy, hogy az autó ne pördüljön meg, hanem irányban maradjon. Ebben a kategóriában Maróti Béla bizonyult a legjobbnak.

A klasszikus szlalom-gyakorlat — változó kiosztású akadályok között csúszósról jól tapadó aszfaltra és fordítva, amely egy szakaszon nehezítve van eső függönnyel is —, amelyet időre kellett a játékosoknak teljesíteni, szintén nagy sikert aratott. Itt már vérre ment a küzdelem, és a hetes döntőbe végül Fitos László, Józsi György, Balog Zoltán, Zsivóczky Norbert, Homma Kazuo, Martin Klein és Mark Otten került.

Détári Lajos szakmai igazgató sem vonta ki magát a feladatok teljesítése alól, és a korábbi világválogatott játékos Nagy Tamás vezetőedzővel egyetemben éppen hogy lemaradt a fináléról.

— A nagy derbi előtt pont egy ilyen hangulatjavító, csapatépítő programra volt szükségünk. Nagyon köszönjük a meghívást, mindenki nagyon jól érezte magát. A játékosok teljesítményével elégedett vagyok, és bízom abban, hogy hasonló nyerni akarással lépnek majd pályára szombaton is. Ahogy látom a fiúk elszántságát, a győzelmen kívül más eredményt el sem tudok képzelni az Újpest elleni rangadón — jelentette ki Détári.

A fináléban a játékosok foggal-körömmel küzdöttek a rántópados és szlalom-pályán a végső győzelemért, amit végül szétlövést követően Mark Otten nyerte meg Fitos László előtt.

— Nyolc éve van jogosítványom, de eddig akárhova vetett a sorsom eddig pályafutásom során, ilyen vezetéstechnikai centrumban még nem vezethettem. Büszke vagyok a győzelmemre, és úgy érzem, a csapat is és én is egy sikerszériába kerültünk, így nem lehet kétséges, hogy a koronát szombaton, az Újpest elleni győzelemmel tesszük fel sorozatunkra — mondta a díjkiosztót követően a boldog Otten, aki bizonyította, a focipálya mellett a tanpályán is nyerő a holland iskola.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.